شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

شناخت اجمالی امام هشتم (علیه السلام)

1 نظرات 05.0 / 5

 

شناخت اجمالی امام هشتم (علیه السلام)

امام رضا (علیه السلام) هشتمین امام شیعه اثنا عشری است و پیامبر (صلی الله علیه وآله) نام وی را به صراحت ذکر فرموده: علی فرزند موسی، فرزند محمد، فرزند علی، فرزند حسین، فرزند علی، فرزند ابوطالب که درود خدا بر همه آنان باد.
کنیه‏ اش ابوالحسن است.
برخی از لقب هایش عبارتند از: رضا، صابر، زکی، ولی...
نقش انگشتریش: حسبی الله، یا به روایت دیگر «ماشاء الله، لا قوة الا بالله.»
زادگاهش در مدینه به سال 148 هجری بود. یعنی در همان سالی که جدش امام صادق (علیه السلام) در گذشت و این نظر بیشتر علما و تاریخ نویسان است. (1)
البته کسانی هم هستند که ولادت امام رضا (علیه السلام) را در سال 153 هجری دانسته ‏اند، مانند: اربلی در کشف الغمه، ابن شهرآشوب در مناقب، صدوق در عیون الاخبار هر چند که کلامش چندان صریح نیست، مسعودی در اثبات الوصیه، ابن خلکان در وفیات الاعیان، ابن عبد الوهاب در عیون المعجزات، و یافعی در مرآة الجنان...
و نیز گفته شده که تاریخ تولد حضرت امام رضا (علیه السلام) سال 151 است. ولی به هر حال قول نخست از همه قویتر و مشهورتر است و دو قول اخیر طرفدار بسیار کمی دارد.
تاریخ وفات امام رضا (علیه السلام)، بنا به گفته علمای و مورخان بزرگ، سال 203 هجری در طوس بوده است.

پی نوشت‏ ها:

(1) مانند: شیخ مفید در ارشاد، شبراوی در الاتحاف بحب الاشراف، کلینی در کافی، کفعمی در مصباح، شهید در دروس، طبرسی در اعلام الوری، فتال در روضة الواعظین، صدوق در علل الشرایع، تاج الدین محمد بن زهره در غایة الاختصار، ابن صباح مالکی در الفصول المهمة، اردبیلی، در جامع الرواة، مسعودی در مروج الذهب هر چند که در کلامش ابهامی است، ابو الفداء در تاریخ خود، گنجی شافعی در کفایة الطالب، ابن اثیر در کامل، ابن حجر در صواعقش، شبلنجی در نور الابصار، بغدادی در سبائک الذهب، ابن جوزی در تذکرة الخواص، ابن الوردی در تاریخ خود، که از تاریخ غفاری و نوبختی نیز نقل کرده. عتاب بن اسد نیز می‏گفت که گروهی از اهل مدینه را شنیده که همین مطلب را می‏گویند. غیر از این افراد، تعداد بسیاری دیگر نیز می‏ باشند.
زندگی سیاسی امام هشتم، ص 91

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)