امام صادق علیه السلام
زهد از منظر امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- نشريه افق حوزه
- منبع:
- نشريه افق حوزه
یکى از مباحثى که این روزها از سوى برخى افراد مطرح مى شود، لزوم ژنده پوشى و بى توجهى افراطى به ظواهر است؛ آن چنان که برخى از اهل تصوف این گونه اند. در سالروز شهادت حضرت صادق آل اللّه (علیه السلام)، برآن شدیم که مناظره امام پیرامون این موضوع را جهت بهره مندى مخاطبان ارجمند تقدیم نماییم.
غیبت امام زمان (ارواحناه فداه) در اندیشه های امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حسین تربتی
عصر امام صادق (علیه السلام) از نظر اجتماعى، فرهنگى و سیاسى، فرصتى استثنایى براى ترویج فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) بود که آن حضرت نیز به خوبى از این موقعیت استفاده کرد و علوم مختلف و گوناگون را به شاگردانش تعلیم داد. از جمله مسائلى را که به به خوبى بیان و تثبیت نمود، مسئله غیبت امام مهدى (علیه السلام) و مسائل مربوط به مهدویت بود.
زندگینامه امام صادق (علیه السلام) «2»
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمدحسین مظفر
مشهور میان مورخان و محدثان آن است که امام صادق (علیه السلام) در هفده ربیع الاول سال 80 و یا 83 قمری چشم به جهان گشوده است . محمد بن سعید روایت کرده که امام به هنگام وفات، هفتاد و یک ساله بوده است . ملاحظه می شود که این روایت با هیچکدام از دو احتمال 80 و 83 سازگار نیست؛ زیرا مورخان اتفاق نظر دارند که امام صادق (علیه السلام) در سنه 148 قمری وفات یافته است .
زندگینامه امام صادق (علیه السلام) «1»
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- مهدی پیشوایی
نام پیشوای ششم «جعفر»، کنیه اش «ابوعبدالله»، لقبش «صادق»، پدر ارجمندش امام باقر (علیه السلام) و مادرش «ام فروه» میباشد. او در هفدهم ربیع الاول سال 83 هجری در مدینه چشم به جهان گشود و در سن 65 سالگی در سال 148 هجری دیده از جهان فرو بست و در قبرستان معروف «بقیع» در کنار مرقد پدر بزرگوارش به خاک سپرده شد. امام صادق (علیه السلام) در سال 114 به امامت رسید. دوران امامت او مصادف بود با اواخر حکومت امویان که در سال 132 به عمر آن پایان داده شد و اوایل حکومت عباسیان که از این تاریخ آغاز گردید.
امام صادق (علیه السلام) از دیدگاه ائمه اطهار و اعلام اهل سنت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد صديق فهيمى
سپاس و ستايش خداوند يكتا را سزد كه وعدههايش همواره صادق بوده و هست و خواهد بود و سعادت و خوشبختی ابدی را در صداقت صادقان وعده فرموده و درود بر روان پاك و مطهر سرور كائنات حضرت ختمی مرتبت محمد بن عبدالله (صلی الله عليه وآله) كه اصدق الصادقين است و با به ارمغان آوردن صداقت، كذب را از اعماق سينه ها بيرون كشيد و روح انسانی را در قالب صدق، با صفا و محبت آشنا ساخت. و درود بر اهلبيت (عليهم السلام) گرانقدرش كه چون ذبيح الله صادقانه راه سعادت و نجات را در مدرسه عشق و وفا و دوستی و محبت و زهد و پارسايی به بشر آموختند.
دلیل نامگذاری مکتب تشیع به مذهب جعفری
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- گفتگو با میرزا احمد اسدی
- منبع:
- خبرگزاری حوزه
درباره حضرت صادق (علیه السلام) علی الخصوص و ائمه اطهار (علیه السلام) علی العموم، مطالب و محورهای بسیاری وجود دارد که در طول تاریخ نویسندگان و گویندگان ما به آن پرداخته اند. ممکن است در برخی جهات کمتر پرداخته شده باشد و برخی محورهای عمده امام شناسی کمتر موردتوجه قرارگرفته باشد و امروزه پرداختن به این محورها بسیار ضروری به نظر می رسد...
سیمای شیعه در نگاه امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- على محمدى
امام صادق (علیه السلام) در سفارش هاى خود به عبدالله بن جندب پس از هشدارشیعیان به دام هاى شیطان، ویژگى هاى برجسته دوستان حقیقى خود رابر مى شمرد و سپس خصلت هاى دیگر شیعیان را بیان مى کند. دو ویژگى ممتاز شیعیان از نگاه امام صادق (علیه السلام) عبارت است از:
درآمدی بر تلاش های فرهنگی امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- اسماعيل نساجى زواره
از مهمترین رموز موفقیّت در زندگى، تلاش و پایدارى در راه هدف مى باشد. تحرّک و پویایى که از اعتقاد راسخ انسان سرچشمه مى گیرد، در راه رسیدن به مقصود ضرورى ترین عامل به شمار مى آید. مطالعه سیره و زندگى ائمه اطهار (علیه السلام) و توجه به تلاشهاى فرهنگى آنان نشان مى دهد که آن بزرگواران چشمه هاى جوشان معرفت و گنجینه هاى حکمت الهى هستند که چون چراغى پر فروغ و خاموش نشدنى فراسوى علم را با پرتو افشانى خود روشن مى کنند.
آموزه های تربیتی از منظر امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- اسماعيل نسّاجى زواره
اسدار حریم ولایت، امام جعفر صادق (ع) در هفدهم ربیع الاول سال 83 ه.ق در مدینه دیده به جهان گشود. دوران امامتش از سال 114 ه.ق شروع شد و مقارن بود با خلافت پنج تن از خلفاى اموى و دو طاغوت عباسى، آن بزرگوار در 25 شوال سال 148 ه.ق در سن 65 سالگى توسط منصور دوانیقى مسموم شد و پیکر مطهرش در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
منشور نسل جوان در سیره امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبد الکريم پاک نيا
جوانان و نوجوانان در هر جامعه ای گنجینه های سرشاری هستند که اگر مربیان و متولیان برای این قشر عظیم سرمایه گذاری شایسته انجام داده و این گروه فعال و پرشور را با رفتار حکیمانه و تکریم شخصیت و احترام به نیازها، به اهداف مطلوب و ایده آل خود هدایت نمایند، علاوه بر این که آنان را از خطر انحراف و تردید در هویت و آسیب های اجتماعی مصونیت بخشیده اند؛...
طلوع دانایی (ولادت امام جعفر صادق علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حسین جعفری
- منبع:
- نشریه گلبرگ
منصور دوانیقی، دومین طاغوت عباسی، به فرماندار دست نشانده خود در مکه و مدینه دستور داد خانه امام صادق علیه السلام را بسوزاند. حاکم این دستور را اجرا کرد و به خانه امام صادق علیه السلام آتش افکند؛ به طوری که شعله های آن به در خانه و راهرو آن رسید.
موضع امام صادق (علیه السلام) در برابر قیام های عصر خود
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- احمد تقى زاده
در اين مختصر به بررسى موضع حضرت امام صادق (عليه السلام) پيرامون قيامهاى عصر خود مى پردازيم . اين مقاله شامل پنج بخش است : موضع آن حضرت در برابر قيام 1 ـ زيدبن على 2 ـ محمدبن عبدالله بن حسن بن حسن (عليه السلام) (نفس زكيه) 3 ـ ابومسلم خراسانى 4 ـ حسين بن على بن حسن مثلث (شهيد فخ) 5 ـ دعوت ابوسلمه خلّال.
نقش امام صادق (علیه السلام) در تربیت محدیثین و متفکرین
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبدالرحيم خطيبى
امام جعفر صادق از شخصيتهاى بارز و برجسته اسلامى است كه در نزد عموم مسلمين از جايگاه و احترام والايى برخوردار است و در واقع شخصيتى فرامذهبى است كه اگر چه به عنوان مؤسس فقه جعفرى از او ياد مى شود ولى بايد اذعان نمود كه ائمه و محدثين اهل سنت نيز از درياى شگرف علم او بى بهره نبوده و هر كدام به نحوى تحت تأثير مقام علمى ايشان قرار داشته و به انحاى مختلف از علم و فقه ايشان بهره مند شده اند.
سیره امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- شهيد مطهرى
به مناسبت اينكه امروز روز وفات امام ششم، صادق اهل البيت عليهم السلام است، سخنان من در اطراف آن شخصيت بزرگوار و نكاتى از سيرت آن حضرت خواهد بود. امام صادق عليه السلام در ماه ربيع الاول سال 83 هجرى در زمان خلافت عبد الملك بن مروان اموى به دنيا آمد، و در ماه شوال يا ماه رجب در سال 148 هجرى در زمان خلافت ابو جعفر منصور عباسى از دنيا رحلت كرد.
جایگاه رفیع اخلاق در سخنان امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- نشريه مبلغان
حضرت صادق عليه السلام ، رئيس مکتب حسينى جعفرى که نام مبارکش «جعفر» و کنيه اش «ابوعبداللّه» و پدر بزرگوارش امام باقر عليه السلام و مادر مکرّمه اش «ام فروه» مى باشد، در هفدهم ربيع الاول سال 83 هجرى قمرى در مدينه منوره چشم به جهان گشود. آن حضرت در سال 114 هجرى به امامت رسيد و دوران امامت آن حضرت با حکومت چند تن از خلفاى اموى و عباسى هم زمان شد که عبارت اند از:
نگاهى به شيوه هاى تبليغى امام صادق (عليه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمود اکبرى
«الذين يبلغون رسالات الله و يخشونه و لايخشون احدا الا الله و کفی بالله حسيبا» . (1) آنها که رسالت های الهی را تبليغ میکنند و (تنها) از او میترسند و از هيچ کس جز او واهمهای ندارند، همين بس که خداوند حسابگر (و پاداش دهنده اعمال آنها) است . به مناسبت 25 شوال، سالروز شهادت ششمين اختر تابناک امامت و ولايت، صادق آل محمد (عليه السلام) پاسدار بزرگ اسلام و شيخ الائمه، که در حدود شصت و پنجسال عمر با برکتخود را در شرايطی که امويان و عباسيان سرگرم زد و خورد با يکديگر بودند، صرف احيای دين و تربيت هزاران شاگرد در علوم و فنون مختلف نمود و بدينگونه، اسلام را از غربت و انزوا نجات بخشيد . در اين نوشتار کوتاهنگاهی داريم بر برخی شيوه های تبليغی آن حضرت .
شناخت مختصری از زندگانی امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید جعفر شهیدی
- منبع:
- کتاب زندگانی امام صادق (علیه السلام)
جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب علیهم السلام، ششمین امام شیعیان، و پنجمین امام از نسل امیر المؤمنین (علیه السلام) کنیه او ابو عبد الله و لقب مشهورش «صادق» است.و...
پرتوى از مبارزات امام صادق (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عباس کوثری
- منبع:
- فرهنگ کوثر
امام تجلی انسان کامل و مظهر زیبای جلوه های متعالی خداست. حرکات، نگاه ها، سکوت، همه روایتگر قوانین الهی و حدیث شیفتگی و دلدادگی او به خالق هستی است. جمال معنوی و کرامت اخلاقی امام، ساحل نشین دریای وجودش را غرق در شادی و وجد می کند و انسان را در افقهای بیکران معنویت سرخوش از باده معرفت می سازد و امامت جریان مبارکی است که همواره عهده دار هدایت نسلها بوده و آنان را به سوی پاکیها و عدالت و نیکی رهنمون می ساخته است. صادق آل محمد(صلی الله علیه و آله) استمراری است براین جریان و طلوعی است شکوهمند در منظومه نورانی امامت.
امام جعفر صادق (علیه السلام) احیاگر فرهنگ اسلامی
- منتشر شده در
-
- منبع:
- جهاد
«احدی از این امت را با خاندان محمد (صلی الله علیه و آله) مقایسه نتوان کرد و آنان که ریزه خوار نعمت آل محمدند با آنها برابر نخواهند بود، آنها اساس دینند و ارکان، یقین، غلوکننده باید به سوی آنها باز گردد، و عقب مانده باید به آنها ملحق شود، ویژه گی های ولایت و حکومت از آن آنهاست و وصیت و وراثت پیامبر در میان آنان» سخن گفتن در خصوص بزرگترین، مفسر و ناشر مکتب، امام جعفر صادق (علیه السلام) بتحقیق انسان را در تنگنای وجدان قرار می دهد و قلم را هرچند سرکش و عصیان گر باشد در برابر این «بزرگ» به خضوع و کرنش وامی دارد.
امام صادق (علیه السلام) و قیام های زمان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عباس کوثرى
در راستاى فلسفه وظيفه الهى، ائمه عليهم السلام براى تحقق حکومت اسلامى جديت و تلاش فراوانى داشتند. امام صادق (ع) علاوه بر نهضت علمى و فکرى که در جامعه ايجاد نمود؛ اهتمام خاصى به نظام رهبرى و امامت اصيل اسلامى داشت. حمايت هاى پيدا و پنهان امام صادق (ع) از نهضت هاى اصيل و عدم همکارى آن حضرت با قيام ها نشان دهنده مواضع دقيق و الهى امام در برابر حکومت هاى سياسى زمان است.