شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

امام کاظم علیه السلام

304 حدیث از حضرت امام کاظم (علیه السلام)

304 حدیث از حضرت امام کاظم (علیه السلام)

304 حدیث از حضرت امام کاظم (علیه السلام)

جزئیات

حکایاتی شگرف از امام کاظم (علیه السلام)

حکایاتی شگرف از امام کاظم (علیه السلام) مرحوم طبرسی در کتاب شریف خود به نام احتجاج آورده است: روزی مهدی عبّاسی با حضور بعضی از علماء اهل سنّت و از آن جمله ابویوسف - که یکی از علماء برجسته دربار به حساب می آمد، جلسه ای تشکیل داد؛ و حضرت ابوالحسن امام موسی کاظم (علیه السلام) را نیز در آن جلسه دعوت کرد. امام کاظم (علیه السلام) پس از ورود، از ابویوسف مطلبی را پرسید؛ ولی او نتوانست جواب سؤال حضرت را بدهد.

جزئیات

مرارت ها و شهادت امام کاظم (علیه السلام)

مرارت ها و شهادت امام کاظم (علیه السلام) بعد از فاجعه کربلا، دردناکتر و شدیدتر از سایر ائمه (علیهم السلام) بود. هارون الرشید همواره در کمین ایشان بود، امّا نمى توانست به آن حضرت آسیبى برساند. شاید او از ترس اینکه مبادا سپاهیانش در صف یاران آن حضرت درآیند، از فرستادن آنان براى دستگیرى وشهید کردن امام خوددارى مى ورزید، زیرا پنهانکاریى که افراد مکتبى در اقدامات خود ملزم بدان بودند، موجب شده بود که دستگاه حاکمه حتّى به نزدیک ترین افراد خود اعتماد نکند.

جزئیات

دورنمایی از زندگی امام کاظم (علیه السلام)

دورنمایی از زندگی امام کاظم (علیه السلام) آنچه در این مقاله آمده دورنمایی است از زندگی امام هفتم حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) که در سه بخش ولادت، امامت وشهادت؛ تنظیم شده است. پیشوای هفتم؛ حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) در روز هفتم ماه صفرسال صد و بیست و هشت هجری در «ابواء» دیده به جهان گشود. پدر گرامی اش امام صادق (علیه السلام) و مادر ارجمندش «حمیده» بربریه، یکی از زنان با فضیلت بود.

جزئیات

چشم در چشم آفتاب (ولادت امام موسی کاظم علیه السلام)

چشم در چشم آفتاب (ولادت امام موسی کاظم علیه السلام) یکی از محورهای اساسی و از سترگ ترین پشتوانه های امامت، دانش امام است که بر اساس آن بشریت از کوره راه های نابودی رهایی می یابد. شخصیت علمی امام کاظم (علیه السلام) از همان دوران کودکی و پیش از امامت ایشان شکل گرفته بود. مناظره های علمی، پاسخ گویی به شبهه های اعتقادی و تربیت شاگردان برجسته، نمونه های برجسته ای از جایگاه والای علمی امام کاظم (علیه السلام) است.

جزئیات

زندگانی امام موسی کاظم (علیه السلام)

زندگانی امام موسی کاظم (علیه السلام) نام او «موسی»، لقبش «کاظم»، مادرش بانویی با فضیلت به نام «حمیده»، و پدرش پیشوای ششم حضرت صادق (علیه السلام) است. او در سال 128 هجری در سرزمین «ابوأ» (یکی از روستاهای اطراف مدینه) چشم به جهان گشود و در سال 183 (یا 186) به شهادت رسید.

جزئیات

موجبات شهادت امام موسی کاظم (علیه السلام)

موجبات شهادت امام موسی کاظم (علیه السلام) همه ائمه اطهار علیهم السلام به استثنای وجود مقدس حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه که در قید حیات هستند، شهید از دنیا رفته اند، هیچ کدام از آنها با مرگ طبیعی و با اجل طبیعی و یا با یک بیماری عادی از دنیا نرفته اند، و این یکی از مفاخر بزرگ آنهاست. اولا خودشان همیشه آرزوی شهادت در راه خدا را داشتند که ما مضمون آن را در دعاهایی که آنها به ما تعلیم داده اند و خودشان می خوانده اند می بینیم.

جزئیات

مبارزات امام کاظم (علیه السلام)

مبارزات امام کاظم (علیه السلام) آنچه پیشوایان الهی را از دیگران ممتاز ساخته، گستره وجودی و جامعیت ارزشهای انسانی آنان است. زمانی آنان را در هاله ای از عشق دلدار، و دلی بی تاب از حب یار می بینی که زمزمه های روح نواز آنان طبیعت را میهمان ملکوت و همنوای خلوت انس ساخته است. به تعبیر قرآن کریم کوه ها و مرغان را به آهنگ «تسبیح و نغمه تنزیه» مسخر داود گردانیدیم.

جزئیات

گوشه هایی از مکارم اخلاقی امام کاظم (علیه السلام)

گوشه هایی از مکارم اخلاقی امام کاظم (علیه السلام) حسن بن جهم می گوید: در محضر امام رضا (علیه السلام) بودیم، سخن از امام کاظم (علیه السلام) به میان آمد، امام رضا (علیه السلام) فرمود: با این که عقل های مردم قابل مقایسه ی منطقی با عقل پدرم (امام کاظم) نبود، گاهی با غلامان سیاه خود در امور مختلف، مشورت می کرد و به رأی و فکر آن ها احترام می گذاشت.

جزئیات

مناظرات امام کاظم (علیه السلام)

مناظرات امام کاظم (علیه السلام) در گفتگویی، با امام کاظم ـ علیه السّلام ـ سخن را چنین ادامه داد و به آن حضرت خطاب کرده و گفت: شما در بین عام و خاص، روا دانسته اید تا شما را به رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ نسبت دهند و می گویید ما پسر پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ هستیم...

جزئیات

صلابت و مدارا در سیره امام کاظم (علیه السلام)

صلابت و مدارا در سیره امام کاظم (علیه السلام) یکی از بحث هایی که امروزه مورد توجه گروهی از افراد جامعه‏ قرار گرفته، مساله تسامح و تساهل در دین است. این افراد دودسته ‏اند:الف- مغرضان، کج اندیشان و التقاطی‏ مذهبان که شناخت درستی ازدین نداشته، هرچه به نفع نیات پلید خود باشد، می‏پذیرند و با سلاح تسامح به جنگ دین می ‏آیند.ب- متدینان ساده و خوش باور که بدون تامل در گفته‏ های‏ دیگران، اسلام را دین سهل و سمح دانسته، ناخواسته آب در آسیا به ‏دشمن می‏ریزند؛

جزئیات

رهنمود های تربیتی امام کاظم (علیه السلام)

رهنمود های تربیتی امام کاظم (علیه السلام) آنچه در امر تربیت مهم و اساسی است ارائه شیوه های اطمینان بخش تربیتی است که ضمن در برداشتن همه ابعاد زندگی انسان او را به سعادت حقیقی که همان مقام قرب الهی است نائل گرداند و بی شک چنین شیوه های تربیتی جز از سیره قولی و عملی اسوه های راستین دین یعنی معصومین (علیهم السلام) میسر نیست.

جزئیات

ولادت حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام)

ولادت حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) ابرهای رحمت باریدن گرفت، انوار حکمت تابش آغاز کرد، نوزادی آسمانی چشم به جهان گشود، دامان حمیده از تولد کودکی از آل یاسین سبز گشت، آسمان گل آذین و زمین بساط شادی گسترانید و ملائک به تماشای هفتمین ستاره تاب ناک امامت آمده اند، ای شفیع روز جزا، ای کوه حلم و بردباری، ای بهترین خلق خدا و ای محبوب و همراز پدر، خوش آمدی!

جزئیات

در منقبت امام موسی کاظم (علیه السلام)

در منقبت امام موسی کاظم (علیه السلام) موسی بن جعفر علیه السلام در قدر و مقام بزرگوارترین فرزندان حضرت صادق علیه السلام و در مرتبه والاتر از آنان بود و آوازه بزرگواری اش بیش از برادران بود. در زمان آن حضرت با سخاوت تر و گرامی تر و خوش معاشرت تر از او دیده نشد، و در عبادتْ سرآمد مردم آن زمان و پرهیزکارترین آنان و در جلالت مقام و فهم و دانش برتر از همگان بود.

جزئیات

نگاهی به زندگی امام موسی بن جعفر (علیه السلام)

نگاهی به زندگی امام موسی بن جعفر (علیه السلام) ابو بصیر گفت: همراه امام صادق علیه السلام برای شرکت در مراسم حج عازم مکه بودیم. وقتی به سرزمین ابواء رسیدیم، حضرت برای ما صبحانه ای تدارک دید. مشغول صرف صبحانه بودیم که کسی از طرف همسر امام صادق علیه السلام آمد و به ایشان خبر داد که حال همسرتان دگرگون شده و درد زایمان آغاز شده است و چون فرموده بودید در این باره قبل از هر کار شما را مطلع کنیم، خدمتتان آمدم. امام صادق علیه السلام همان لحظه برخواست و همراه فرستاده ی همسرش رفت و بعد از چند لحظه برگشت.

جزئیات

جایگاه امامت در کلام امام کاظم (علیه السلام)

جایگاه امامت در کلام امام کاظم (علیه السلام) از بزرگ ترین و شكننده ترین انحرافاتی كه در جامعه اسلامی رخ داد و برای همیشه بشریت را محروم ساخت، انحراف از مسیر امامت بود. اگر جامعه بعد از پیامبر اكرم صلی الله علیه وآله جایگاه امامت را شناخته بودند، امامت و خلافت را در حدّ نمایندگی قبیله ای و قومی و حداكثر رهبری سیاسی تنزّل نمی دادند. اجازه نمی دادند كه كسانی بر آن جایگاه تكیه بزنند كه هیچ گونه شایستگی و لیاقت در وجود آنها نبود.

جزئیات

سخنان امام هفتم (علیه السلام) در زندان

سخنان امام هفتم (علیه السلام) در زندان تعدادی از کتابهای حدیث به اسم «مسند» شناخته می شود، معمولا مسند به کتابی گفته می شود که احادیث آن با سند پیوسته به رسول خدا (ص) برسد. بنابراین وقتی گفته می شود «مسند امام موسی بن جعفر علیه السلام » مقصود کتابی است که احادیث آن را امام هفتم علیه السلام با سند و به توسط آباء و اجداد خوداز رسول خدا (علیهم السلام) نقل کرده باشد.

جزئیات

شیوه های مبارزه سیاسی امام کاظم (علیه السلام)

شیوه های مبارزه سیاسی امام کاظم (علیه السلام) نام امام هفتم شیعیان، {موسی}، لقبش (کاظم)، مادرش بانویی با فضیلت به نام (حمیده)، و پدرش حضرت امام صادق (علیه السلام) است. او در سال 128 ه . ق در سرزمین {ابواء} (یکی از روستاهای اطراف مدینه) چشم به جهان گشود و در سال 183 یا 186 هجری به شهادت رسید.از سال 148 هجری که امام صادق (علیه السلام) به شهادت رسید، دوران امامت حضرت کاظم (علیه السلام) آغاز گردید. آن بزرگوار با خلفای زیر معاصر بود:

جزئیات

چهل حديث امام موسي بن جعفر (علیه السلام)

چهل حديث امام موسي بن جعفر (علیه السلام) چهل حدیث از امام کاظم (علیه السلام)

جزئیات

موجبات شهادت امام موسی کاظم (علیه السلام)

موجبات شهادت امام موسی کاظم (علیه السلام) همه ائمه اطهار عليهم السلام به استثناي وجود مقدس حضرت حجت عجل الله تعالي فرجه که در قيد حيات هستند،شهيد از دنيا رفته اند، هيچ کدام از آنها با مرگ طبيعي و با اجل طبيعي و يا با يک بيماري عادي از دنيا نرفته اند،و اين يکي از مفاخر بزرگ آنهاست.اولا خودشان هميشه آرزوي شهادت در راه خدا را داشتند که ما مضمون آن را در دعاهايي که آنها به ما تعليم داده اند و خودشان مي خوانده اند مي بينيم.

جزئیات

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)