شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

امام هادی علیه السلام

فضائل امام هادی (علیه السلام)

فضائل امام هادی (علیه السلام)

امامان و پیشوایان معصوم (علیه السلام) انسان های کامل و برگزیده ای هستند که به عنوان الگوهای رفتاری و مشعل های فروزان هدایت جامعه بشری از سوی خدا تعیین شده اند گفتار و رفتار و خوی و منش آنان ترسیم حیات طیبه انسانی و وجودشان تبلور تمامی ارزش های الهی است.

جزئیات

خلاصه ای از زندگانی امام هادی (علیه السلام)

خلاصه ای از زندگانی امام هادی (علیه السلام) «امام ابوالحسن علی النقی الهادی» (علیه السلام) پیشوای دهم شیعیان، در نیمه ذیحجه سال 212 هجری در اطراف مدینه در محلی به نام «صریا» به دنیا آمد. پدرش پیشوای نهم، امام جواد (علیه السلام) و مادرش بانوی گرامی «سمانه» است که کنیزی با فضیلت و تقوا بود. «نقی» و «هادی» است، و به آن حضرت «ابوالحسن الثالث» نیز می‏گویند.

جزئیات

هفت گفتار از امام هادی (علیه السلام)

هفت گفتار از امام هادی (علیه السلام) حضرت امام على النقى (علیه السلام) در نیمه دوم ماه ذى الحجه، سال 212 ق در اطراف مدینه و در منطقه «صریا» چشم به جهان گشود. پدر گرامى اش حضرت جواد (علیه السلام) و مادر ارجمندش سمانه مغربیه از بانوان با فضیلت تاریخ مى باشد. مشهورترین القاب آن گرامى نجیب، مرتضى، هادى، نقى، عالم، فقیه، امین، مؤتمن، طیب، متوکل و عسکرى است و در برخى منابع «ابوالحسن الثالث» و «فقیه عسکری» نیز گفته اند.

جزئیات

امام هادی (علیه السلام)، پرچمدار اندیشه و فرهنگ اسلامی

امام هادی (علیه السلام)، پرچمدار اندیشه و فرهنگ اسلامی دوران امامت على النقى (علیه السلام) به دلیل گسترش فرهنگى در گرایش هاى اعتقادى و بحث هاى علمى که از برخورد میان مکتب هاى کلامى و تحولات فرهنگى مختلف ناشى شده بود، از ویژگى خاصى برخوردار است. در این دوران، مکتب هاى عقیدتى گوناگونى چون «معتزله» و «اشاعره» گسترش یافته و پراکندگى آراى فراوانى در سطح فرهنگى جامعه پدید آمده بود. مباحثى کلان چون: جبر و تفویض، ممکن یا ناممکن بودن رؤیت خداوند، تجسیم و مباحثى از این قبیل، افکار عمومى جامعه را دستخوش تاخت و تازهاى فکرى کرده بود. سرچشمه این تحولات فکرى، در رویکرد دولت عباسى به مسائل علمى و فرهنگى و نیز هجوم فلسفه و کلام دیگر ملل به سوى جامعه مسلمانان خلاصه مى شود.

جزئیات

چهل حدیث گوهر بار از امام هادی (علیه السلام)

چهل حدیث گوهر بار از امام هادی (علیه السلام) چهل حدیث گوهر بار از امام هادی (علیه السلام)

جزئیات

امام روشنايى ها (ولادت امام هادى عليه السلام)

امام روشنايى ها (ولادت امام هادى عليه السلام) در سپیده دمان پانزدهم ذیحجه سال 212 هجرى، شعر حیات بر لبان آفرینش جارى شد و زمین را جشن حضور فراگرفت. دهمین صدف دریاى آفرینش شکافته شد و گوهر تابنده اى را بر صفحه فطرت به نمایش گذاشت تا چشم هر بیننده اى از فروغ فروزانش خیره گردد. گلى از عترت یاس در شهر رسالت در دامان موساى زمان و جوادآل محمد علیه السلام جوانه زد و سراى آن امام همام را از شمیم عِطر دل انگیزش پر ساخت.

جزئیات

تلاش ها و مبارزات فرهنگی امام هادی (علیه السلام)

تلاش ها و مبارزات فرهنگی امام هادی (علیه السلام) دوران امامت امام على النقى (علیه السلام) به دلیل گسترش فرهنگى در گرایش هاى اعتقادى و بحث هاى علمى که از برخورد میان مکتب هاى کلامى و تحولات فرهنگى مختلف ناشى شده بود از ویژگى خاصى برخوردار است. در این دوران، مکتب هاى عقیدتى گوناگونى چون «معتزله» و «اشاعره» گسترش یافته و پراکندگى آراى فراوانى در سطح فرهنگى جامعه پدید آمده بود.

جزئیات

همسر و فرزندان امام هادی (علیه السلام)

همسر و فرزندان امام هادی (علیه السلام) همسر امام هادی (علیه السلام) سوسن نام داشت. وی کنیزی از اهالی نوبه (1) بود. دست تقدیر او را به مدینه و خانه امام هادی‏ (علیه السلام) رساند و پس از مدتی امام حسن عسکری‏ (علیه السلام) از او متولد شد. وی از زنان عارف و فاضل عصر خود و به نام‏های « سلیل ، حدیثه ، حربیه » معروف و مشهور بود.

جزئیات

فعالیت ها و مبارزات امام هادی (علیه السلام) در سامراء

فعالیت ها و مبارزات امام هادی (علیه السلام) در سامراء در این موضع، سعى امام (ع) بر این بود که از راههاى مختلف و در برابر افراد و قشرهاى گوناگون، موضع بر حق خود را تبیین و تثبیت نماید و به آنان بفهماند که شرایط جانشینى از پیامبر (ص) و رهبرى و پیشوایى امت اسلامى تنها در وجود او جمع است و دیگران فاقد آن شرایط و نیازمند آن حضرت هستند. اینک نمونه هایى از این موضع:

جزئیات

شمه ای از اخلاق امام هادی (علیه السلام)

شمه ای از اخلاق امام هادی (علیه السلام) پیشوایان معصوم (علیهم السلام) انسانهای کامل و برگزیده ای هستند که به عنوان الگوهای رفتاری و مشعلهای فروزان هدایت جامعه بشری از سوی خدا تعیین شده اند. گفتار و رفتار و خوی و منش آنان ترسیم «حیات طیبه » انسانی و وجودشان تبلور تمامی ارزشهای الهی است.  

جزئیات

امام هادی (علیه السلام) را بهتر بشناسیم

امام هادی (علیه السلام) را بهتر بشناسیم امام هادى (علیه السلام) دهمین رهبر آسمانى است که از سوى پیامبر گرامى (صلی الله علیه وآله) براى اداره امور امت اسلامى معرفى شده است. از نگاه پیروان اهل بیت (علیهم السلام) امامت و رهبرى جامعه تا دوازده نسل بر اساس فرمان الهى و پیامبر (صلی الله علیه وآله) و امامان قبلى تعیین و به جامعه معرفى شده اند، در این زنجیره نورانى امام على النقى معروف به امام هادى و ابوالحسن ثالث دهمین خورشید هدایت امت اسلامى است.

جزئیات

ویژگی های اخلاقی امام هادی (علیه السلام)

ویژگی های اخلاقی امام هادی (علیه السلام) امام هادی (علیه السلام) نمونه ای از انسان کامل و مجموعه سترگی از اخلاق اسلامی بود. «ابن شهر آشوب» در این باره می نویسد: «امام هادی (علیه السلام) خوش خوترین و راست گوترین مردم بود. کسی که او را از نزدیک می دید، خوش برخوردترین انسان ها را دیده بود و اگر آوازه اش را از دور می شنید، وصف کامل ترین فرد را شنیده بود.

جزئیات

در سایه هادی امت

در سایه هادی امت امام هادى علیه السلام فرزند امام جوادعلیه السلام در 15 ذیحجه سال 212 ه.ق در «صریا» -روستاى نزدیک مدینه- به دنیا آمد. و درسوم رجب سال 254 در سن 41 سالگى درشهر «سامرا» بر اثر زهرى که با دسیسه «معتز» (سیزدهمین خلیفه عباسی) توسط «معتمد عباسى » برادر زاده «معتز» به آن حضرت خورانده شد، به شهادت رسید، و درمنزل خودش در «سامرا» واقع در شمال عراق، مدفون گردید. و تا امروز زیارتگاه دوستداران اهل بیت پیامبر صلى الله علیه وآله مى باشد.

جزئیات

زیارت امام هادی (علیه السلام) برای ائمه (علیه السلام)

زیارت امام هادی (علیه السلام) برای ائمه (علیه السلام) حضرت امام هادى - علیه السلام - با زیارات خاصى پدران و اجداد گرامى خویش را زیارت مى كرد و مجموعه گرانبهایى از ایشان بدین ترتیب به دست ما رسیده است . این مجموعه در بردارنده دلایل استوارى بر حقانیت ائمه اهل بیت و احقیت آنان نسبت به خلافت اسلامى و اسناد مهمى درباره فضائل و مناقب و عظمت آنان مى باشد. در اینجا به بعضى از زیارات حضرت اشاره مى كنیم :

جزئیات

امام هادى (علیه السلام) و نکته هايى از آيات وحى

امام هادى (علیه السلام) و نکته هايى از آيات وحى قرآن برنامه زندگى براى تمام انسانهاى عالم از صدر اسلام تا قيامت است. احکام و معارف وحيانى آن آحاد بشر را در تمام اعصار و مکانها به سوى زندگى برتر و سعادت بخش رهنمون مى شود. آيات متعددى بر جهانى بودن احکام قرآن دلالت مى کند که برخى از آنها عبارت اند از: 1. «يا أَيُّهَا النّاسُ إِنِّى رَسُولُ اللّهِ إِلَيْکُمْ جَميعاً» ؛ «اى مردم! من فرستاده خدا به سوى همه شما هستم.» 2. «وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاّ کَافَّةً لِلنّاسِ» ؛ «ما تو را جز براى همه مردم نفرستاديم.» 3. «تَبارَکَ الَّذى نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلى عَبْدِهِ لِيَکُونَ لِلْعالَمينَ نَذيراً» ؛ «پاينده است خدايى که قرآن را بر بنده اش فرستاد تا براى جهانيان هشدار دهنده باشد.»

جزئیات

زندگى نامه امام هادى (عليه السلام)

زندگى نامه امام هادى (عليه السلام) امام على بن محمد الهادى عليه السلام در نيمة ذى الحجه سال 212ق نزديک شهر مدينه در روستاى صريا، چشم به دنيا گشود و در ماه رجب سال 254ق در سرّ من رأى (سامرا) توسط معتز عباسى به شهادت رسيد. ايشان پس از پدر بزرگوارش 33 سال امامت شيعيان را بر عهده داشتند. (1) نام مادر آن حضرت سمانه مغربيه بود (2) ؛ البته مدنب، حديث و غزال هم گفته اند. (3)

جزئیات

زندگي امام هادي(ع) و نقش ايشان در نشر احكام اسلامي

زندگي امام هادي(ع) و نقش ايشان در نشر احكام اسلامي امام علی النقی (ع) برای نشر احکام اسلام و تربیت شاگردان شایسته تلاشهای ارزنده ای داشت  گروه دین و اندیشه :  3 رجب سال 1426 هجری قمری ، سالروز شهادت حضرت امام علی النقی (ع) است ، امام علیرغم فشارهای بسیار و محدودیتهایی که داشت برای نشر احکام اسلام ، آموزش ، پرورش و معرفی مکتب و مذهب جعفری و تربیت شاگردان و اصحاب گرانقدر و شایسته گامهای بلندی برداشت .

جزئیات

چگونگی شهادت امام هادی علیه السلام

چگونگی شهادت امام هادی علیه السلام امام علی النقی (هادی) ـ علیه السّلام ـ امام دهم شیعیان جهان است که در نیمه ذی حجه سال 212 هـ. ق در شهر صریا (حومه مدینه) به دنیا آمد. پدرش امام جواد ـ علیه السّلام ـ و مادر گرامیش سمانه نام دارد.[1] حضرت امام هادی ـ علیه السّلام ـ در 8 سالگی پس از شهادت پدر بزرگوارشان عهده دار مقام امامت گردید و پس از 33 سال امامت در سن 41 سالگی در سامرا در زمان خلافت معتز به شهادت رسیدند.[2]

جزئیات

امام هادی علیه السلام؛ امامی که باید بیشتر شناخت

 امام هادی علیه السلام؛ امامی که باید بیشتر شناخت   امام هادی(ع) ، در سن هشت سالگی منصب الهی امامت را عهده دار شد. شاید این پندار چندان صحیح و متقن نباشد اما احساس می شود کوتاهی و کم کاری ما در شناخت زوایا و ابعاد مختلف زندگی ائمه علیهم السلام در رابطه با امام هادی دو چندان است تا جایی که می توانیم امام هادی(ع) را امامی بنامیم که نمی شناسیم.

جزئیات

مبارزات سیاسی امام هادی (ع)

مبارزات سیاسی امام هادی (ع) رفتار مهربانانه امام، سبب علاقه ­مندی یکی از فرماندهان بزرگ متوکل نیز به امام گردید. وقتی امام به بغداد رسید و با استقبال گرم مردم بغداد روبه رو شد، او تحت تأثیر ابراز احساسات و عواطف مردم بغداد نسبت به امام قرار گرفته بود؛

جزئیات

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)