امام عسکری علیه السلام
سیری در سیره فردی و اجتماعی امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبد الکریم تبریزى
امام حسن عسکرى (علیه السلام) در روز جمعه هشتم ربیع الثانى سال 232 هجرى قمرى در مدینه منوره چشم به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت امام هادى (علیه السلام) و مادر مکرمه اش بانوى عارفه ایست که به نام هاى «سلیل»، «حدیثه» و «سوسن» خوانده مى شود. مدت امامت امام حسن عسکرى (علیه السلام) شش سال بود که از سال 254 هجرى قمرى شروع و در سال 260 با شهادت آن حضرت پایان یافت.
تشویق در سیره امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- نشريه فرهنگ كوثر
«تشویق»، «تنبیه» و «تغافل»، سه اصل مهمّ تربیتى، آموزشى و مدیریتى است که مى بایست در مواقع لازم و مناسب و با کمیّت و کیفیّت ویژه، مورد استفاده قرار بگیرد. در این میان، «تشویق» از جایگاه ارزشمند و والایى برخوردار است؛ به گونه اى که در تاریخ زندگى پیامبران، امامان: و... مى توان نمونه هاى فراوانى را به دست آورد. از این رو، گلچینى از تشویقات متنوّع امام حسن عسکرى (علیه السلام) را به پیشگاه خوانندگان محترم تقدیم مى داریم.
چند حدیث زیبا از امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
دوازده حدیث زیبا از امام حسن عسکری (علیه السلام)
گوشه هایی از تلاش علمی امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
امام حسن عسکرى (علیه السلام) در هشتم ربیع الثانى (یا 24 ربیع الاول) سال 232 ه.ق دیده به جهان گشود وبا نور خویش آسمان مدینه را نورانى کرد. پدر آن بزرگوار امام هادى (علیه السلام) و مادر با عظمتش «حُدَیْثه» بود که از او به عنوان «سوسن» و «سلیل» نیز یاد کرده اند. وى از بانوان نیکوکار و داراى بینش اسلامى بود و در فضیلت او همین بس که پس از شهادت آن حضرت، پناهگاه و نقطه اتکاى شیعیان در آن دوران بحرانى و پر اضطراب بود.
پاسداری از حریم عقاید و سیره امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- آيت الله محمد محمدى اشتهاردى
بدون تردید یکی از مسؤولیت ها و وظایف مهمّ بزرگان و دانشمندان متعهّد، حفاظت از سنگر عقاید و معارف اسلام از دستبرد تحریف و تغییر، و به تبع آن مبارزه و ستیز با راهزنان فکر و اندیشه اسلامی است، چرا که سکوت و تساهل در برابر آنها، علاوه بر این که موجب تزلزل اندیشه مردم در اصول و ارکان دین و تحریف حقایق می گردد، نوعی کتمان حقیقت نیز در پی دارد و انسان را مشمول این آیه می سازد که: «اِنَّ الّذینَ یَکْتُمُونَ ما اَنْزَلْنا مِنَ الْبَیّناتِ وَالْهُدی مِنْ بَعْدِ ما بَیَّنّاهُ للنّاسِ فِی الْکِتابِ اولئکَ یَلْعَنَهُمُ اللّهُ وَ یَلْعَنَهُمُ اللاّعِنُونَ؛ کسانی که دلایل روشن و وسیله هدایتی را که نازل کرده ایم، بعد از آن که در کتاب برای مردم بیان نمودیم، کتمان کنند، خدا آنها را لعنت می کند و همه لعنت کنندگان نیز آنها را لعن می کنند».
شمه ای از فضائل و سیره فردی امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد على اكبر قريشى
ثقة الاسلام کلینی در کافی و شیخ مفید در ارشاد نقل می کند: از حسین بن محمد اشعری و محمد بن یحیی و دیگران که گویند: احمد بن عبیدالله بن خاقان (وزیر معتمد عباسی) وکیل املاک و مستغلات خلیفه در قم و عامل اخذ مالیات از آنها بود؛ او در عداوت اهل بیت (علیهم السلام) بسیار شدید بود.
هشتم ربیع الاول، سالروز شهادت امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد حسن يوسفی
هشتم ربيع الاول، سالروز شهادت غم بار امام يازدهم شيعيان، امام حسن عسکري عليه السلام است. اين امام مظلوم که در عمر کوتاه خويش رنج ها و شکنجه های بسياری را تحمل کرد، پس از هشت روز مسموميت، به دست مزدوران معتمد عباسی در سال 260 هـ. ق در 28 سالگی در سامرا به شهادت رسيد و کنار مرقد پاک پدرش به خاک سپرده شد. به همين مناسبت، هر ساله شيعيان در سراسر جهان تشيع، رخت ماتم به تن مي کنند و اين مصيبت جان سوز را به فرزندش، مهدی موعود (عج) تسليت مي گويند. در اين مقاله، به جنبه هايی از زندگی آن حضرت مي پردازيم.
سوگ ستاره سامرا
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- رضا چگينى
ولادت با سعادت حضرت امام حسن عسکری (علیه السلام) در مدینه طیبه در روز هشتم ربیع الثانى سال دویست و سى و دوم هجرى واقع شد. اسم شریف آن حضرت حسن و کنیه ایشان ابومحمد و مشهورترین القاب آن حضرت زکی، هادی، تقی، خالص، مرضى و عسکرى است. چون آن حضرت در محله عسکر در شهر سامرا که او و پدرش امام هادی (علیه السلام) در آن ساکن بودند به همین سبب عسکرى نامیده شد.
انتظارات امام حسن عسكرى (عليه السلام) از شيعيان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حجت الاسلام سيد جواد حسينى
امام حسن عسکرى(علیه السلام) یازدهمین امام شیعیان، در روز جمعه هشتم ربیع الثانى، سال 232 ه.ق در مدینه منوره دیده به جهان گشود، و عالم را با نور جمال خویش روشن نمود. پدر بزرگوار آن حضرت، امام هادى (علیه السلام) و مادرش بانویى پارسا و شایسته است که از او به نامهاى «حُدیثه»، «سلیل» و «سوسن» یاد شده است.
سيره امام حسن عسكرى (علیه السلام) در مبارزه با فرقه سازى ها و تفرقه ها
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- خليل منصورى
تلاش های امام حسن عسكری (علیه السلام) برای جلوگیری از پیدایش تفرقه در میان مسلمانان از مهمترین نمودهای حیات كوتاه اما پربركت آن حضرت بود. آن امام همام علی رغم فشارهای سخت عباسیان و بحران های فراوان فكری و عقیدتی در جامعه آن روز می كوشید از بروز شكاف در میان جامعه مسلمانان و سوءاستفاده جریانات سیاسی و فكری بیگانه و وارداتی و یا درونی از این بحران ها جلوگیری كند.
میلاد امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبداللطیف نظری
اغلب تاریخ نویسان معتقدند امام عسکری علیه السلام در سال 232 ق در شهر مدینه چشم به جهان گشود و هنوز چندسالی از عمر مبارکش نمی گذشت که به همراه پدر بزرگوارش امام هادی علیه السلام از مدینه به سامرا تبعید شد و در مرکز عسکر (لشکرگاه) تحت نظارت مأموران خلیفه ساکن شد.
جایگاه اندیشه و عمل در سخنان امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- جواد خرمى
امام حسن عسکرى علیه السلام، یازدهمین امام شیعیان، در روز جمعه هشتم ربیع الثانى، سال 232 ه ق در مدینه منوره دیده به جهان گشود . پدر بزرگوار آن حضرت، امام هادى علیه السلام و مادرش بانویى پارسا و شایسته است که از او به نام های: «حدیثه» ، «سلیل» و «سوسن» یاد شده است . این بانوى گرامى از زنان نیکوکار و داراى بینش اسلامى بود . در فضیلت او همین بس که پس از شهادت امام حسن عسکرى علیه السلام پناهگاه و نقطه اتکاى شیعیان در آن دوره بحرانى و پراضطراب به شمار مى رفت .
شهادت امام حسن عسكرى (عليه السلام)
- منتشر شده در
شهادت آن حضرت را روز جمعه هشتم ماه ربیع الاول سال 260 هجری نوشته اند. در کیفیت وفات آن امام بزرگوار آمده است: فرزند عبیدالله بن خاقان گوید روزی برای پدرم (که وزیر معتمد عباسی بود) خبر آوردند که ابن الرضا ـ یعنی حضرت امام حسن عسکری ـ رنجور شده، پدرم به سرعت تمام نزد خلیفه رفت و خبر را به خلیفه داد.
آشنايى با يازدهمين اختر تابناک امامت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- قاسم جليلى و على گرجى
هشتم ربیع الاول، سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری (علیهالسلام) است. در این روز، یکی دیگر از گلهای سرسبز باغ علوی پژمرده شد و آفتاب عمر با سعادت او غروب کرد. آسمانیان و زمینیان در غم فقدان او محزون شدند و گلهای بوستان احمدی در خزان یکی دیگر از شاخه های طوبای خود، به ماتم نشستند.
چهل حديث از امام حسن عسکری (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- منبع:
- موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر
چهل حديث از امام حسن عسکری (علیه السلام)
گوشه هايى از تلاش علمى امام حسن عسکرى (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد جواد حسينى
امام حسن عسکرى عليه السلام در هشتم ربيع الثانى (يا 24 ربيع الاول) سال 232 ه . ق ديده به جهان گشود وبا نور خويش آسمان مدينه را نورانى کرد. پدر آن بزرگوار امام هادى عليه السلام و مادر با عظمتش «حُدَيْثه» بود که از او به عنوان «سوسن» و «سليل» نيز ياد کرده اند. وى از بانوان نيکوکار و داراى بينش اسلامى بود و در فضيلت او همين بس که پس از شهادت آن حضرت، پناهگاه و نقطه اتکاى شيعيان در آن دوران بحرانى و پر اضطراب بود.
رازی که امام عسکری (علیه السلام) در زندان برملا ساخت
- منتشر شده در
-
- منبع:
- قادتنا کیف نعرفهم، جلد 9.
هشتم ربیع الثانی ولادت سراسر نور و با برکت امام حسن عسکری (علیه السلام) پدر بزرگوار حضرت ولیعصر ارواحناه فداه است، به مناسبت این روز فرخنده بر آن شدیم که به برخی از زوایای زندگانی این امام همام از کتاب «قادتنا کیف نعرفهم» آیت الله سیدمحمدهادی میلانی اشاره کنیم - این کتاب در 9 جلد به زندگانی چهارده معصوم و فضایل آن ها با استفاده از مدارک شیعه و سنی پرداخته است - که در ادامه می آید:
امام حسن عسکری (علیه السلام) و منحرفان فکری
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید محمد جواد طبسی
يكی از اهداف و برنامه های كلی پيامبر و معصومان عليهمالسلام حراست و مرزبانی از انديشه های اسلامی بود كه با آغاز بعثت و دعوت پيامبر شروع شده و هريك از امامان بزرگوار به تناسب شرايط زمانی خود به اين وظيفه مهم و خطير پرداختهاند. چنان كه ملاحظه میكنيم، حضرت محمد صلی الله عليه و آله و سلم با بسياری از گروهها همانند: دهردها، زنادقه، براهمه و غير آنان و همچنين امامان عليهمالسلام با افراد و گروههای بسياری كه به ظاهر مسلمان بوده، اما افكار خارج از انديشههای دينی و اسلامی داشتند، به بحث و گفت و گو و مقابله جدی میپرداختند.
سيرى در سيره فردى و اجتماعى امام حسن عسکرى علیه السلام
- منتشر شده در
امام حسن عسکرى عليه السلام در روز جمعه هشتم ربيع الثانى سال 232 هجرى قمرى در مدينه منوره چشم به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت امام هادى عليه السلام و مادر مکرمه اش بانوى عارفه ايست که به نام هاى «سليل» ، «حديثه» و «سوسن» خوانده مى شود. (1)