امام مهدی عج الله تعالی فرجه
سیمای غیبت در روایات و آثار متقدمان شیعه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- دکتر مجید معارف
- منبع:
- مجله کتاب ماه دین
یکی از مسائل مهم در تاریخ سیاسی شیعه، مواجهه شیعیان با موضوع غیبت امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است. مطالعه در روایات وقرائن به جا مانده نشان دهندهء چاره جویی های متنوع امامان شیعه (علیه السلام) ونیز دانشمندان این مکتب است. این مقاله، گزارش کوتاهی است از اهمّ اقداماتی که جهت توجیه وتثبیت اصل پدیده غیبت ونیز چگونگی مواجهه با این پدیده در اداره امور شیعه در شرایط وعصر غیبت انجام گرفته است:
ندای آسمانی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد حسن زمانی
- منبع:
- فصلنامه انتظار
میان علامت های قیام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ندای آسمانی جایگاه ویژه ای دارد. مطرح شدن این مطلب در روایات فراوان، تطبیق آیاتی از قرآن توسط اهل بیت (علیه السلام) بر آن، مطرح شدن آن در آخرین توقیع، حتمی بودن و آغاز ظهور حضرت به وسیله ندا، نشان از اهمیت آن دارد. مهم ترین هدف از ندای آسمانی، شناساندن حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به جهانیان و اعلان آمدن او است. در این نوشتار، ابتدا مباحث «واژه شناسی ندا»، «هدف از اعلان ندا»، «نشانه های حتمی و بدا»، و «ندای آسمانی در قرآن کریم» مطرح می شوند، سپس ندای آسمانی معرفی و به وظیفه مخاطبان ندا و نداهای دیگر و ندای آسمانی از نگاه عامه اشاره می شود.
اینک آخرالزمان: جنگ عراق ایده وقوع آرماگدون
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- مترجم: رضا عباسپور
با توجه به ظهور مسیحیت بنیادگرا در کشور آمریکا و جنگ آمریکا علیه عراق، نظریه پردازان مسیحى همچون جرى فالول، مورگان استرانگ، گریفریزر و... نظرات خود را - که غالباً مبتنى بر مکاشفات یوحنّا (بخش پایانى کتاب مقدس) است - به مخاطبان القا میکنند و از طرفى جنگ عراق را شاهدى بر تحقّق پیشگویی هاى کتاب مقدس (انجیل) میدانند و سعى میکنند تا بدین وسیله دیدگاه هاى راست مسیحى را تبلیغ و حقانیّت خود را به جهانیان عرضه دارند.
عصر ظهور یا مدینه فاضله موعود در اسلام
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- دکتر حبیب الله طاهری
- منبع:
- نشریه انتظار
انسان در طول تاریخ، هیچ گاه از اندیشه و رؤیای «به زیستن» فارغ نبوده و نگاه او همواره برای یافتن آینده ای بهتر و سامان یافته تر، دوخته شده است. با آن که زورمداران و استضعاف گران، همیشه مخالفان رژیم خود را در هم می کوبند، در بند می کنند، به زندان می اندازند، به خاک و خون می کشند و می خواهند از هر طریق ممکن موقعیت خویش را حفظ کنند؛
دلایل غیبت حضرت مهدی (علیه السلام) از دیدگاه روایات
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- نجم الدین طبسی
روایات زیادی درباره ی غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از وجود مبارک پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و ائمه ی اطهار (علیهم السلام) وارد شده است. برخی از آن ها، درباره ی وقوع غیبت است، چنان که فرموده اند: «قائم ما را غیبتی است بس طولانی» و گروهی از آن ها، طولانی بودن مدت آن را مطرح کرده اند....
با چهار نائب حضرت مهدی (ارواحناه فداه) آشنا شویم
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- اشرف آشورى
مشهورترین مناسبت ماه شعبان تولد حضرت صاحب الزمان حجة بن الحسن (عجل الله تعالی و فرجه شریف) است. این ماه همچنین با وفات دو تن از نایبهاى حضرت مهدى (عجل الله تعالی و فرجه شریف) نیز مصادف است. از این رو، با مرورى بر کتاب «الغیبة» شیخ طوسى به معرفى چهره چهار نایب حضرت « عثمان بن سعید، ابوجعفر محمد، ابوالقاسم حسین بن روح، ابوالحسن على بن محمد سمری » مى پردازیم.
قیام حضرت مهدی (ارواحنا فداه) و تشکیل حکومت واحد جهانی
- منتشر شده در
در اواخر قرن نوزدهم و بخشی از آغاز قرن بیستم که غرب در تب و تاب ناسیونالیسم، و نژاد پرستی فرو رفته بود و موسولینی و هیتلر به بهانه برتری نژاد، جهان را به خاک و خون می کشیدند، و سیاستمداران به جای نجات انسان ها، به فکر توسعه سلطه نژادی و قومی بودند، ناگهان اندیشه انترناسیونالیسم و لزوم حکومت واحد جهانی در نظر برخی از دانشمندان غرب، قوت گرفت و طرح هایی در این مورد ارائه گردید. علت پیدایش این فکر، و به عبارت روشن تر:
تشرفات به امام زمان (اروحنا فداه)
- منتشر شده در
مرحوم آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی (رحمه الله) از آیات و مراجعی بود که بی واسطه به فیض ملاقات حضرت مهدی، صاحب الزمان (ارواحنا له الفداه) مشرف شده بود. یکی از آن موارد، قضیه شگرفی است که مرحوم شیخ محمد شریف رازی در جلد اول کتاب گنجینه دانشمندان نقل کرده است. او می نویسد: علامه حاج سید محمد حسن میرجهانی طباطبایی، صاحب تألیفات مفید که از خواص اصحاب ایشان بودند حکایت کرده اند که:
خاستگاه یاران امام زمان
- منتشر شده در
یاران مهدی، از صنف و نژاد ویژه ای نیستند، بلکه از گروه ها و نژادهای گوناگون و از سرتاسر جهان هستند. مردمی که به یاری امام می شتابند، « من اقالیم الارض » « من اقصی البلادند .» در این حرکت عظیم، مردمان عجم، نقش پر اهمیتی در خدمتگزاری امام بر عهده دارند.
آخرالزمان و حکومت حضرت مهدی (ارواحنا فداه)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حجت الاسلام نجم الدين طبسى
- منبع:
- مجله وزین موعود
حجت الاسلام والمسلمین نجم الدین طبسى در سال 1334 در نجف اشرف به دنیا آمدند. دروس مقدماتى حوزه را در همین شهر و نزد پدر بزرگوارشان حضرت آیت اللّه حاج شیخ محمد طبسى آغاز کردند، اما به دلیل شرایط نامناسبى که حکومت بعثى براى طلاب حوزه هاى علمیه فراهم آورده بود ناچار به مهاجرت از نجف و اقامت در شهر مقدس قم شدند.
ولادت حضرت بقیة الله الأعظم (عجل الله تعالی و فرجه)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد ابراهيم امينى خيرآبادى
در سال 255 هـ شب جمعه شب ولادت خاتم الاوصیاء منتقم آل محمد (صلی الله علیه وآله)، آخرین امام بر حق و ولی مطلقِ خداوند حضرت بقیة الله حجة بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف واقع شده است. در این شب آب زمزم زیاد می شود به گونه ای كه همه می توانند رؤیت كنند، ولی اكنون روی آن پوشیده است. در این شب برات آزادی از آتش برای افراد زیادی نوشته می شود، و آن را «شب برات» و «شب مبارك» و «شب رحمت» گویند.
علائم ظهور امام زمان (عجل الله تعالی و فرجه)
- منتشر شده در
مقصود از شرایط ظهور، همان شرایطى است که تحقق روز موعود متوقف بر آنها است و گسترش عدالت جهانى به آنها بستگى دارد و مى توان تعداد این شرایط را چنین دانست. شرط اول: وجود طرح و برنامه عادلانه کاملى که عدالت خالص واقعى را در برداشته باشد و بتوان آن را در هر زمان و مکانى پیاده کرد و براى انسانیت سعادت و خوشى به بار آورده و تضمین کننده سعادت دنیوى و اخروى انسان باشد. روشن است که بدون چنین برنامه و نقشه جامعى، عدالت کاملا متحقق نخواهد شد.
بررسی نشانه های ظهور
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- اسماعیل اسماعیلی
- منبع:
- نشریه حوزه
اعتقاد به آمدن مصلح کل در آخر الزمان، ریشه در دل تاریخ دارد و مخصوص به اسلام و تشیّع نیست. کم وبیش، همه ادیان الهی، صرف نظر از نوع جهان بینی و اختلافاتی که در ویژگیهای منجی موعود دارند، نوید آمدن وی را داده اند و برای او، نشانه هایی یاد کرده اند.
نگاهی به زندگی نامه امام زمان، حضرت مهدی (ارواحناه فداه)
- منتشر شده در
امام زمان حضرت مهدی (عجل الله تعالى فرجه الشریف )هم نام و هم كنیه حضرت پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله وسلم) است. در روایات آمده است كه شایسته نیست آن حضرت را با نام و كنیه، اسم ببرند تا آن گاه كه خداوند به ظهورش زمین را مزیّن و دولتش را ظاهر گرداند. نام: محمد بن الحسن كنیه: ابوالقاسم.
زندگی امام زمان (ارواحنا فداه) در دوران غیبت
- منتشر شده در
زندگی بقیة الله الاعظم (عج) در زمان غیبت، و چگونگی آن، چنان است که خود آن حضرت در دعای حجاب از درگاه قادر متعال درخواست نموده که محجوب، و پشت پرده دیدهها باشد.« اَللهُمَّ احْجِبْنِی عَن عُیونِ اَعدائِی وَ اجْمَع بَینِی وَ بَینَ اَولِیائِی ».
احادیثی در مورد ظهور امام زمان (ارواحنا فداه)
- منتشر شده در
احادیثی در مورد ظهور امام زمان (ارواحناه فداه) از ائمه اطهار (علیهم السلام)
باستان شناسی گنج آخر الزمان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- علی الله اکبری
عقیده به ظهور حضرت مهدی (علیه السلام)، منجی موعود و قیام انقلابی و حکومت جهانی و عدالت گستر او، فکر و اندیشه انسان را وسیع و جهان اندیش می سازد تا به دورترین نقاط جهان بنگرد، عالم را مملکت خدا بداند و خیر و آسایش مردم تمام جهان را بخواهد که عاقبت و پیروزی با پرهیزکاران و شایستگان است؛ چنان که خدای متعال در «قرآن» چنین بشارت داده است: « وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ » (سوره انبیاء، آیه 105)
دانستنیهایی درباره حضرت مهدی (ارواحنا فداه)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد على شريفى
آنچه که یک شیعه منتظر مى بایست درباره امام و مقتداى خویش بداند مجموعه اى از معارف را شامل مى شود، که برخى مطالبى عمومى اند که فراگیرى آنها بر همه لازم است و برخى دیگر مطالبى تخصصى که شاید براى همگان لازم و ضرورى نباشد. مقاله حاضر تلاشى است در جهت معرفى ابعاد مختلف شخصیت حضرت حجت، (علیه السلام)، به عموم دوستداران موعود.
دلایل غیبت حضرت مهدی (علیه السلام) از دیدگاه روایات
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- نجم الدین طبسی
روایات زیادی درباره ی غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از وجود مبارک پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و ائمه ی اطهار (علیهم السلام) وارد شده است. برخی از آن ها، درباره ی وقوع غیبت است، چنان که فرموده اند: «قائم ما را غیبتی است بس طولانی» و گروهی از آن ها، طولانی بودن مدت آن را مطرح کرده اند.
امام زمان (ارواحنا فداه) در آیینه زیارت جامعه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید جواد حسینی
- منبع:
- مبلغان
مسئله مهدویت از مسائل مهم و حیاتی است که از زمان پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) به صورت واضح و روشن مطرح شده و بر زنده نگه داشتن آن تأکید و تشویق فراوان شده است. و امامان معصوم (علیهم السلام) نیز به فراخور فرصت هایی که برای آنها پیش آمده این مسئله را مطرح و بیان نموده اند.