متون حدیثی
خطبه پیامبر اکرم در جمعه آخر ماه شعبان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمدی ری شهری
امام باقر علیه السلام روایت میکند: پیامبر خدا در آخرین جمعه شعبان، خطبه خواند. خدا را حمد و ثنا گفت و سپس فرمود: «ای مردم! ماهی بر شما سایه افکنده که در آن، شبی است بهتر از هزار ماه، و آن، ماه رمضان است...»
نگاهی به مکاتب حدیثی شیعه در سده های اولیه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد رضا جباری
در مباحث پیشین به این نکته اشاره کردیم که آغاز حرکت حدیثی شیعه در کوفه به تاریخ ورود امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به این شهر، پس از جنگ جمل، باز می گردد. پس از این هجرت، عده زیادی از صحابه و تابعان به سمت این شهر حرکت کردند؛ به عنوان نمونه، براقی در تاریخ کوفه به 148 صحابی اشاره کرده که بدین مکان هجرت کرده و در آن مستقر شدند.
چهل حدیث درباره نماز
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمود شريفي
چهل حدیث درباره نماز از حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله):
پیامد های منع نقل حدیث
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- مجله کوثر
با رحلت پیامبر اکرم (ص) بعد از 23 سال تلاش برای هدایت و سازندگی جامعه اسلامی، مسائل انحرافی فراوانی همچون : غصب خلافت، غصب فدک و اهانت به فاطمه زهرا (س) پیش آمد و نقل و تدوین احادیث پیامبر اکرم ممنوع شد و حتی به بهانه های واهی، آن را به آتش کشیدند که خسارت های جبران ناپذیری به جامعه اسلامی بلکه جامعه بشری وارد کرد؛ چرا که مجموعه سخنان پیامبر اکرم (ص) که طی 23 سال گرد آمده بود و گنجینه نفیسی از رهنمودها، هدایت ها و حکمت ها را تشکیل می داد، از بین رفت. البته جامعه تشیع به برکت وجود امامان خویش سخنان رسول خدا (ص) را از طریق آنان شنید و بهره برد، امّا بخش دیگر جامعه اسلامی بر اثر برخی تعصّبات، نتوانست بهره کاملی از احادیث آن حضرت ببرد.
کتابهاي چهارگانه حديث شيعه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد حسين جلالي
کتاب «الکافی» تاليف شيخ محمد بن يعقوب کليني بغدادي - در گذشته به سال 328 ه.ق - است. در کتاب «تاج العروس» زير واژه «کلان» چنين نوشته شده است :
- «
- شروع
- قبلی
- 1
- بعدی
- پایان
- »