علم فقه
-
فقه استدلالی
مقالات: 2 -
متون فقهی و رساله های عملیه
-
مقالات متفرقه فقهی
مقالات: 16
اجتهاد و مرجعیّت دینی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد على قاسمى
از آنجايى كه اجتهاد، هدف علم اصول فقه و ثمره آن است؛ در ميان شيعه و اهل سنّت، داراى پايگاه ويژه اى مى باشد، همه مشكلات ناشى از بى قانونى، در پرتو شايستگى و كاردانى اجتهاد پويا، حل و فصل مى گردند. در اين روزگار بر اساس انديشه شيعه، به خاطر دورى از رهبران معصوم، راهى به سوى علم به احكام شريعت جز اجتهاد وجود ندارد؛ (1) و هيچ مرجع ديگرى را جز مجتهد نمى توان سراغ داشت كه براى حوادث روزافزونى كه در جوامع بشرى پديد مى آيند، حكم و قانون جامعى ارائه كند.
وجوب زكات فطره و شرايط آن
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- پايگاه شهيد آوينی
پس از پايان يافتن ماه مبارك رمضان ؛ يعنى در شب عيد فطر، افرادى كه داراى شرايط باشند، بايد زكاتى بپردازند كه مقدار و موارد مصرف آن خواهد آمد. اين زكات به نام زكات فطره خوانده مى شود. افرادى كه در شب عيد فطر داراى اين شرايط باشند زكات فطره بر آنها واجب است :
اختلاف افق و شب قدر
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عليرضا مستشارى
معناى شب قدر چيست و با توجه به اختلاف افق و حتى اختلاف شب و روز در برخى کشورها، چطور قابل تصور است که يک شب قدر وجود داشته باشد؟
آثار و برکات روزه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
خداوند متعال به مقتضای ربوبيت خود، براي تربيت بشر و رساندن او به کمال شايسته خويش يک سلسله عبادات و وظايف اخلاقي معين فرموده است تا آدمي در سايه عمل به آن عبادات و به کار بستن وظايف به کمالي که براي آن آفريده شده است.
احکام روزه بر اساس فتوای آيت الله مکارم شيرازی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- آيت الله ناصر مکارم شيرازی
احکام روزه بر اساس فتاوای آيت الله مکارم شيرازی
احکام روزه بر اساس فتوای آیت الله سیستانی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- آيت الله سيستانی
احکام روزه بر اساس فتاوای آيت الله سيستانی