شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

مقالات

فضیلت ماه مبارک رمضان

فضیلت ماه مبارک رمضان

«رمضان» در لغت از «رمضاء» به معناى شدت حرارت گرفته شده و به معناى سوزانیدن مى باشد. چون در این ماه گناهان انسان بخشیده مى شود، به این ماه مبارک رمضان گفته اند. پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) مى فرماید: « إنَّما سُمِّيَ الرَّمَضانُ لأِنَّهُ يُرمِضُ الذُّنُوبَ ؛ ماه رمضان به این نام خوانده شده است، زیرا گناهان را مى سوزاند .»

جزئیات

رمضان ماه نزول قرآن است

رمضان ماه نزول قرآن است بسم الله الرحمن الرحیم « شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدیً » ماه رمضان نهمین ماه از ماه های سال قمری و عربی است، که بین ماه شعبان و شوال واقع است، و در قرآن کریم از ماه های دوازده گانه غیر از ماه رمضان نام هیچ ماه دیگری نیامده.

جزئیات

گفتاری درباره عید سعید فطر

گفتاری درباره عید سعید فطر شب عید فطر، شب نزول رحمت الهی است. شبی است که گناهان انسان آمرزیده می‌شود. در روایات آمده است که فضیلت این شب از شب قدر کمتر نیست. شب عید فطر، شبی است که خداوند عطایا و پاداش‌های خود را به مؤمنان روزه‌ دار می‌دهد. غسل کردن، زیارت امام حسین(علیه السلام)، خواندن دعاها و به جا آوردن نمازهای مستحب از جمله اعمال این شب عزیز است.

جزئیات

بر فراز قله ی عرفان

بر فراز قله ی عرفان

جزئیات

تاثیر اندیشه های کلامی شیعه بر معتزله

تاثیر اندیشه های کلامی شیعه بر معتزله از مسائلی که درباره شیعه مطرح شده - در کنار دهها تهمت و افترا که در طول تاریخ بدان وارد شده - این مساله است که شیعه در مسائل کلامی به شدت تحت تاثیر اندیشه های معتزله بوده و از خود استقلالی نداشته است. در مطالعه حاضر خواهیم دید که نه تنها چنین نبوده، بلکه عکس قضیه درست بوده، یعنی این معتزله بوده اند که تحت تاثیر افکار شیعی قرار گرفته اند.

جزئیات

عقل در تفکر اسلام و غرب

عقل در تفکر اسلام و غرب

جزئیات

رابطه فرد و جامعه در اسلام

رابطه فرد و جامعه در اسلام یکی از مباحثی که در رابطه با جامعه و مسائل اجتماعی مطرح است آن است که آیا جامعه مستقل از وجود افراد دارای هستی است و اگر جامعه وجود دارد آیا وجود او حقیقی است یا اعتباری؟

جزئیات

نور در سایه ظلمت

نور در سایه ظلمت آیا می توان اسلام را بر اساس مارکسیسم تفسیر کرد؟ آیا چنین تفسیری از اسلام صحیح است؟ آیا می توان اسلام را بر اساس لیبرال دموکراسی تفسیر کرد؟ آیا این تفسیر از اسلام صحیح است؟

جزئیات

نگاهی به شاخه های دین پژوهی معاصر

نگاهی به شاخه های دین پژوهی معاصر در دوره جدید، ما شاهد تحول و دگرگونی خاصی در عرصه دین شناسی هستیم که این تحول، موجب گسترش دین پژوهی گردید. یکی از عواملی که در این میان اهمیت افزون تری داشت، اکتشافات جغرافیایی و پویش های قرون شانزدهم و هفدهم بود که انسان غربی را با واقعیت شیوه های دیگر رفتار، اندیشه، و عقیده مواجه کرد و توسعه نظرگاه غرب مدارانه نسبت به طبیعت انسان، فرهنگ و دین را ایجاب کرد.

جزئیات

مفهوم روشنفکری

مفهوم روشنفکری واژه «روشنفکر» واژه ای وارداتی است که ریشه در زبان و فرهنگ اروپایی دارد. معروف ترین معادل این واژه در زبان های اروپایی واژه «انتلکتوئل» است که بسیاری از محققین، ریشه اصلی روشنفکر را همین واژه فرانسوی دانسته اند.

جزئیات

بررسی موانع نظریه پردازی در روانشناسی اسلامی

بررسی موانع نظریه پردازی در روانشناسی اسلامی علیرغم تلاش فراوان استادان روانشناسی کشور و ترجمه و تألیف کتاب های متعدد در این زمینه، متأسفانه روانشناسان، بیشتر به ترجمه و گردآوری نظریات روانشناس غربی بسنده کرده اند، گروهی پیرو روان تحلیل گری، گروه پیرو رفتار گرایی و گروه سوم خود را شناخت گرا معرفی کرده، دانشجویان را متناسب با الگوهای غربی آموزش می دهند.

جزئیات

فلسفه و سنت های فلسفی و تجدد

فلسفه و سنت های فلسفی و تجدد چه رابطه ای میان فلسفه امروز و تجدد در عصر حاضر وجود دارد. آیا می توان فلسفه امروز را برگرفته از اندیشه های متجدد دانست؟

جزئیات

فلسفه اخلاق، ضرورت ها و رویکردها

فلسفه اخلاق، ضرورت ها و رویکردها اگر بخواهیم فلسفه اخلاق را آن طور که در کتاب ها و یا در محافل دانشگاهی تبیین می کنند، تعریف کنیم باید بگوییم فلسفه اخلاق، دانشی است که با متد و روش فلسفی عقلی در حوزه اخلاق، پژوهش می کند.

جزئیات

حق عدالت

حق عدالت

جزئیات

انسان و دين

انسان و دين

جزئیات

چالش سنت و مدرنتيه روشنفکران عرب واسلام

چالش سنت و مدرنتيه روشنفکران عرب واسلام

جزئیات

دلايل سياسى و اجتماعى اقبال به فلسفه ملاصدرا

دلايل سياسى و اجتماعى اقبال به فلسفه ملاصدرا

جزئیات

علم کلام و بايستهاى بالندگى

علم کلام و بايستهاى بالندگى

جزئیات

عرفان در قرآن / عرفان ولايت محور

عرفان در قرآن / عرفان ولايت محور

جزئیات

عرفان در قرآن

عرفان در قرآن

جزئیات

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)