شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

امام حسن علیه السلام

چرا امام حسن (علیه السلام) صلح کرد؟

چرا امام حسن (علیه السلام) صلح کرد؟

هدف اصلی معاویه «وصول کم هزینه به هدف» (یعنی همان حکومت) بود؛ زیرا می دانست صاحب اصلی حکومت امام حسن (علیه السلام) است و برای به دست آوردن حکومت باید ـ هر چند در ظاهر ـ صاحب اصلی آن را قانع و متعهد بسازد و بهترین راه آن صلح بود. به این ترتیب معاویه از نتایج نگران کننده جنگ که بارها به آن تاکید داشت و عواقب درگیری با فرزند رسول الله که جایگاه معنوی و اعتقادی مهمی میان مردم داشت، در امان می ماند.

جزئیات

امام حسن (علیه السلام) و آموزه های تربیتی

امام حسن (علیه السلام) و آموزه های تربیتی تربیت امروزه نه تنها در جوامع و خانواده هاى مسلمان مورد توجه قرار گرفته و هر پدر و مادرى آرزو مى کند که فرزندان خود را طبق رهنمودهاى صحیح و اصول و ارزش هاى والاى انسانى و الهى تربیت نموده و در آینده فرزندى رشد یافته و کارآمد داشته باشد بلکه اهداف عالى و اخلاقى تعلیم و تربیت از مهم ترین دغدغه هاى جهانى است. سازمان ملل متحد در بند2 از ماده 26 اطلاعیه جهانى حقوق بشر مقرر داشته است که:

جزئیات

بیست و پنجم ربیع الأول مصادف با صلح امام حسن (علیه السلام) با معاویه (لعنت الله علیه)

بیست و پنجم ربیع الأول مصادف با صلح امام حسن (علیه السلام) با معاویه (لعنت الله علیه) شماری بر این باورند که علت اصلی صلح امام حسن (علیه السلام) انجام وظیفه بود، زیرا امامان معصوم هر کدام وظیفه خاصّی داشته اند که از سوی خداوند تعیین شده است. از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که فرمود: «به راستی که وصیّت به صورت کتابی از آسمان بر محمد (صلی الله علیه وآله) نازل گردید و نامه مُهر شده ای جز وصیّت بر آن حضرت نازل نشد. جبرئیل عرض کرد: ای محمد! این است وصیّت تو در امت خویش که نزد خاندانت خواهد بود.

جزئیات

چهل حدیث گهربار از امام حسن مجتبی (علیه السلام)

چهل حدیث گهربار از امام حسن مجتبی (علیه السلام) چهل حدیث گهربار از امام حسن مجتبی (علیه السلام)

جزئیات

پرتوی از زندگانی امام حسن مجتبی (علیه السلام)

پرتوی از زندگانی امام حسن مجتبی (علیه السلام) « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ إِنَّا أَعْطَیْنَاكَ الْكَوْثَرَ * فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ * إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ » نخستین مظهر و نشانه ى کوثر که بر دامان پاک فاطمه ى اطهر (سلام الله علیها) پا به عرصه ى گیتى نهاد امام حسن (علیه السلام) بود. نشانه اى از تجلى مقدس ترین پدیده اى که از خجسته ترین پیوند برین انسانى، نصیب حضرت محمد (صلى الله علیه و آله)، على مرتضى (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) گردید. همان لؤلؤى که از برزخ دو اقیانوس نبوت و امامت به ظهور پیوست ومعجزه ى بزرگ « مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقیانِ ـ بَیْنَهُما بَرزَخٌ لایَبْغیانِ ـ فَبِاَىّ آلاءِ رَبِّکُما تُکَذِّبانِ ـ یَخْرُجُ مِنْهُما اللّؤْلُؤُ وَ الْمَرْجانُ ».

جزئیات

تحقیق درباره شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام)

تحقیق درباره شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) در روز شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) بین علمای شیعه اختلافاتی وجود دارد که این تحقیق به بررسی این موضوع می پردازد. در وقوع روز شهادت سبط اکبر پیامبر (صلی الله علیه و آله)، امام مجتبی (علیه السلام) در ماه صفر، بین علمای شیعه اختلافی سه قول وجود دارد:

جزئیات

امام حسن (علیه السلام) و پاسداری از ارزش ها

امام حسن (علیه السلام) و پاسداری از ارزش ها ابعاد صلح شجاعانه امام حسن (علیه السلام) با معاویه بن ابى سفیان که یگانه عامل بقاى اقلیت شیعه در آن عصر بود، چنان با عظمت است که تاکنون محققان زیادى را به تحلیل و تبیین آن واداشته است. بدون اغراق مى توان گفت: اکثر مقالات و تحقیقات پیرامون آن حضرت، در اطراف این رویداد دور مى زند.

جزئیات

انتظارات امام حسن مجتبی (علیه السلام) از شیعیان

انتظارات امام حسن مجتبی (علیه السلام) از شیعیان در نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجری اوّلین فرزند خانواده علی و زهرا (علیهاالسلام) پا به عرصه وجود گذاشت و نشاط و شادی را در بیت نبوّت و امامت به ارمغان آورد. امام هشتم (علیه السلام) از پدران خود از علی بن الحسین (علیه السلام) و او از اسماء بنت عمیس جریان ولادت و نامگذاری آن حضرت را این گونه گزارش نموده است.  

جزئیات

ولادت امام حسن مجتبی (علیه السلام)

ولادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) از خاطره هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) سه سال و از ماه رمضان پانزده روز می گذشت که بشارت تولد نخستین شکوفه پیوند فرخنده علی و فاطمه (علیه السلام) ، شهر مدینه را سرشار شادی و شور کرد؛ شکوفه ای که نام مبارک چهارمین معصوم، حضرت حسن بن علی (علیه السلام) را به سومین شاخه طوبی می آویخت و عرشیان را با نغمه های سرور بر سریر شکوه مند پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرستاد تا بهترین شادباش های خود را در طبق های نور نثارش کنند.

جزئیات

خورشید بقیع (شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام)

خورشید بقیع (شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام) پیشواى دوم جهان اسلام که نخستین میوه پیوند حضرت على (علیه السلام) و فاطمه (علیها السلام) بود، در نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجرت، در مدینه دیده به جهان گشود. هنگامى که پا به عرصه گیتى نهاد، او را به خدمت پیامبر (صلى الله علیه و آله) بردند. ایشان ضمن دعا به درگاه خدا و گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ، از على (علیه السلام) پرسید: آیا نامى بر او گذارده اید؟

جزئیات

امام حسن مجتبی (علیه السلام) و یاران خائن

امام حسن مجتبی (علیه السلام) و یاران خائن بیست و هشتم صفر یادآور شهادت بزرگ مردى از تبار آینه هاست. یادآور مظلومیت جانسوز سبط اکبرپیامبر اکرم(صلّى الله علیه وآله) و میوه دل زهراى اطهر (سلام الله علیها) و على مرتضى (علیه السلام) است. مظلومیت حسن (علیه السلام) فراتر از مظلومیت پدر بزرگوارش بود چون علاوه بر یارانش همسرش نیز به او خیانت نمود.

جزئیات

بررسی فعالیت های سیاسی و فرهنگی امام حسن مجتبی (علیه السلام)

بررسی فعالیت های سیاسی و فرهنگی امام حسن مجتبی (علیه السلام) دوران خانه نشینى امیرالمؤمنین دوران پر رنج و محنت آورى براى اهل بیت پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) بود چرا که خاندان پیامبر (صلى الله علیه وآله) هر روز شاهد بودند که چگونه زحمات و رنج هاى پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) و دستاوردهاى ارزنده ایشان در راستاى هدایت جامعه و تشکیل حکومت حقه اسلامى از بین مى رود و چگونه احکام الهى و آموزه هاى دینى بازیچه دست عده اى شده است و با چه نیرنگ هایى دین را وسیله دستیابى به مطامع دنیایى خود قرار داده اند.

جزئیات

میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام)

میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام) پیش از این در تاریخ زندگانى پیامبر بزرگوار اسلام در حوادث سال سوم هجرت ذکر شد که سبط اکبر آن حضرت، امام حسن (علیه السلام)، در سال سوم به دنیا آمد، و مشهور آن است که این مولود فرخنده در شب نیمه ماه رمضان -بهترین ماههاى خدا- متولد شده، و البته در این باره در کتاب هاى شیعه و سنت اقوال دیگرى هم نقل شده که خلاف مشهور است.

جزئیات

نگاهی به حکومت امام حسن مجتبی (علیه السلام)

نگاهی به حکومت امام حسن مجتبی (علیه السلام) سال چهلم هجری در حالی که خاندان وحی و امّت اسلامی در سوگ امیرمؤمنان علی (علیه السلام) نشسته اند، کوفه، مرکز استقرار خلافت علوی، بار دیگر انتخاب و آزمایشی برزگ را تجربه می کند. صبحگاه روز بیست و یکم ماه رمضان، ابن عباس به میان مردم آمده و می گوید:

جزئیات

مسوولیت‏ هاى امام حسن (علیه السلام) در دوران پدر

مسوولیت‏ هاى امام حسن (علیه السلام) در دوران پدر امام حسن(علیه السلام) در طول سى و هفت سالى که در کنار پدر زیست نه فقط فرزندى مطیع و امام شناس بود، بلکه همواره بازوى نیرومند، یاورى صدیق، مسؤولى امین و با تجربه و سربازى عاشق و فداکاربراى امیرمومنان به حساب مى آمد. وى با شناخت کاملى که از پدرداشت، خود را وقف خدمت به امیرالمؤمنین کرده بود. 

جزئیات

قرآن در سخن امام حسن مجتبی (علیه السلام)

قرآن در سخن امام حسن مجتبی (علیه السلام) یکی از رسالت های مهم امامان معصوم تبلیغ دین، بیان احکام و تفسیر قرآن است. میراث قرآنی باقی مانده و ارزشمند وجود مبارک امام حسن مجتبی علیه السلام از نمونه های اعلی و عظیم ذخایر تفسیری معصومان علیهم السلام است. در این مقاله با نگرش قرآنی و تفسیری امام حسن مجتبی علیه السلام آشنا می شویم.

جزئیات

صلح امام حسن (علیه السلام) ضامن بقای اسلام

صلح امام حسن (علیه السلام) ضامن بقای اسلام زندگی سراسر افتخار امام مجتبی (علیه السلام) جلوه‏های زیبا و پرشکوهی داشت. او در روز پانزدهم رمضان سال سوم هجری پا به عرصه وجود گذاشت. هفت‏سال در دامن پرفیض رسول خدا (صلی الله علیه وآله) از چشمه‏های زلال نبوت بهره برد. وحی الهی فکر و اندیشه او را شکل داد و اعماق جانش را جهت ‏بهره دهی به اسلام و مسلمانان آماده ساخت.

جزئیات

اشاره اى به کرامات امام حسن مجتبى (علیه السلام)

اشاره اى به کرامات امام حسن مجتبى (علیه السلام) درنیمه رمضان سال دوم یا سوم هجرى ستاره اى دیگر در آسمان امامت و ولایت بدرخشید و با نور خود جهان را منور ساخت . پس از تولد، حضرت فاطمه علیها السلام او را براى نام گذارى خدمت امیر المؤمنین علیه السلام آورد، آن حضرت فرمود: من در نام گذارى او بر رسول خدا پیشى نمى گیرم.

جزئیات

نگاهی به واپسین روز های عمر امام حسن مجتبی (علیه السلام)

نگاهی به واپسین روز های عمر امام حسن مجتبی (علیه السلام) امام حسن مجتبی (علیه السلام) بعد از امضای قرارداد صلح از کوفه به مدینه جدش پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) بازگشت و حدود ده سال در جوار ملکوتی پیامبر (صلی الله علیه وآله) و مسجد النبی (صلی الله علیه وآله) گام‏های بسیار اساسی برداشت. تا سیره و سنت پیامبر و اهل بیتش را به مردم جهان بشناساند و مسلمانان را از سلطه ستم‏شاهی بنی‏امیه به ویژه معاویه نجات بخشد.

جزئیات

آخرین وصایای امام حسن مجتبی (علیه السلام)

آخرین وصایای امام حسن مجتبی (علیه السلام) در دین مقدس اسلام به مسلمانان سفارش اکید شده که فرد در زمان زندگیش وصیت نامه بنویسد که معمولاً در آن به مسائل مادی و معنوی پرداخته می شود. کسانی که ثروتی ندارند هم وصیت نامه را نوشته و در آن سفارشات معنوی می نماید. با خواندن وصیت نامه علما و بزرگان درسهای معنوی زیادی نصیبمان می شود.

جزئیات

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)