شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

متون تاریخی

نقش امیرالمؤمنین، حضرت علی (علیه السلام) در جنگ خیبر

نقش امیرالمؤمنین، حضرت علی (علیه السلام) در جنگ خیبر

در فاصلۀ سی و دو فرسنگی شمال مدینه، جلگه وسیع و حاصلخیزی قرار داشت که آنرا «وادی خیبر» می نامیدند، ملّت یهود پیش از بعثت برای سکونت در آن نقطه دژهای هفتگانه محکمی ساخته بودند. یهودیان آن منطقه بخاطر موقعیّت مناسب محلّ، در امور زراعت و جمع ثروت و تهیه سلاح، مهارت کاملی پیدا کرده بودند، جمعیت آن‌ها بالغ بر بیست هزار نفر بود که در میان آن‌ها جنگاوران بسیاری به چشم می خورد.

جزئیات

صلح حدیبیه

صلح حدیبیه سال ششم هجرت، با حوادث تلخ و شیرین خود می رفت که پایان یابد. ناگهان، پیامبر در رؤیای شیرینی، دید که مسلمانان در «مسجد الحرام»، مشغول انجام مراسم خانه خدا هستند. پیامبر خواب خود را به یاران خویش گفت، و این را به فال نیک گرفت که مسلمانان در همین نزدیکی ها به آرزوی دیرینه خود خواهند رسید.

جزئیات

واکنش مسلمانان در برابر آزار مشرکان

واکنش مسلمانان در برابر آزار مشرکان این امر طبیعی می نمود که در کنار بسیاری از مسلمانانی که هر گونه شکنجه ای را تحمل می کردند، بودند کسانی که، توان تحمل آزار مشرکان را نداشتند. آنان نمی توانستند در برابر شکنجه پایداری کنند، به همین دلیل اظهار ندامت کرده و مرتد می شدند.در میان این افراد کسانی بودند که تقیه کرده، پنهانی عقیده توحیدی خویش را حفظ می کردند، اما کسان دیگری نیز بودند که به طور جدی مرتد می شدند.اخبار سیره، هر دو نمونه برخورد را نشان می دهد.

جزئیات

جستاری بر تاریخ مذهب شیعه در ایران

جستاری بر تاریخ مذهب شیعه در ایران 1. حضرت علي (علیه السلام) امام اول شيعيان در مدت چهار سال خلافتش (656 - 660 ميلادي) مقر خلافت خود را از شهر حجاز (مدينه امروز) به کوفه (عراق) منتقل نمود. ايران همسايه شرقي عراق است و در آن زمان مردم ايران در رفت و آمد زياد به آن کشور بودند که به علت رفتار و کردار انسانی و اخلاقي و اسلامي حضرت علي (علیه السلام) شيفته ي او گشته و به مذهب شيعه درآمدند.

جزئیات

جنگ خیبر

جنگ خیبر اگر از حق نگذريم، بايد بگوئيم «ابن هشام » ، در سيره خود و «ابو جعفر طبري » ، در تاريخ خويش، مشروح مبارزه علي «ع » را در خيبر آورده و جزئيات جريان را مو به مو تشريح نموده اند، ولي در پايان بحث احتمال موهومي را - که قتل مرحب وسيله محمد بن مسلمه بود - ذکر کرده و مي گويند:

جزئیات

نوروز از ديدگاه اسلام

نوروز از ديدگاه اسلام امام صادق(ع) فرمود: ((نوروز, روزى است كه خداوند از بندگانش پيمان هايى گرفت كه تنها خداى يكتا را بپرستند, و براى او همتا قرار ندهند, و ايمان به رسولان و حجت هاى خدا و امامان(ع) بياورند, و روزى است كه كشتى نوح(ع) بر كوه جودى نشست...)) و نيز از آن حضرت نقل شده است كه فرمود: ((نوروز همان روزى است كه ابراهيم خليل(ع) بت هاى قومش را ـ كه در آن روز براى شركت در مراسم جشن از شهر خارج شده بودند ـ شكست.))

جزئیات

تاریخچه کامل نوروز

 تاریخچه کامل نوروز نـوروز، جشن شکوهمـند ایران باستان، گــویای پیـشینه ی تابناک میهن ما و جلوه ای مهم از فرهنگ غنی قـوم ایران است. نوروز که قرن های دراز است بر همه جشن های جهان فخر می فروشد، از آن روسـت که یک قــرارداد مصنـوعی اجتماعـی و یا یک جشن تحمیلی سیاسی نیست. جشن جهان اســت و روز شادمانـی زمین، آسمان، آفتاب، جــوشِ شگفتـنـی ها و شـور زدن ها و سـرشـار از هیجان هر آغاز.نوروز گذشت زمان و دگرگونی های دوران را شاهد بوده و پیوسته با آمد و رفت الهام بخش خود پایان فصلی دیگر را به ساکنـان این سرزمین کهنسال اعلام کرده است. نوروز، تجدید خاطــره بـزرگـــی است. خاطره خویشاوندی انسان با طبیعت. گذشت سال هــای دراز نه تنها از شکوهمندی سنّتهای نوروزی نکاسته بلکه روشنگر این واقعیت بوده که بزرگ داشت نوروز و گرامی داشتن سنتهای آن با احساس و اندیشه ایرانی، پیوند ناگسستنی یافته است...

جزئیات

درجریان معرکه موته

درجریان معرکه موته معجزة پیامبر اکرم r و مطلع شدن اهل مدینه از جریان لشکر معجزة پیامبر در مورد جریان لشکر آشکار گردید. آن حضرت که در مدینه بود، قبل از اینکه کسی خبری از آنها بیاورد، خبر شهادت زید و جعفر و ابی‌رواحه را به مردم داد و اندوهگین شد و اشکهایش سرازیر گردید؛ سپس آنها را از فرماندهی خالد خبر داد و او را شیر خدا نامید[1] آن گاه کسی آمد و اخبار جنگ را به آنان رسانید و چیزی بر آنچه پیامبر اکرم r فرموده بود، نیفزود.[2] هنگامی که لشکر نزدیک مدینه رسید، پیامبر اکرم r و مسلمانان به استقبال آنان رفتند. فرزندان رزمندگان نیز پیشاپیش همه به سوی پدران خود می‌رفتند. آن حضرت فرمود: بچه‌ها را در آغوش بگیرید و فرزند جعفر را به من بدهید؛ چنانکه عبدالله بن جعفر را آوردند و آن حضرت او را بر مرکب خود نشاند. مردم به سوی لشکر خاک می‌پاشیدند و می‌گفتند: شما از راه خدا فرار کرده‌اید. پیامبر اکرم r فرمود: اینها فرار نکرده‌اند؛ بلکه خود برگشته‌اند.[3]

جزئیات

تعیین سرنوشت جنگ صفین

تعیین سرنوشت جنگ صفین

جزئیات

عوامل زوال دولت اموی

عوامل زوال دولت اموی

جزئیات

سيره نبوی و گسترش سريع اسلام

سيره نبوی و گسترش سريع اسلام

جزئیات

با پيامبر در آخرين ساعات حيات

با پيامبر در آخرين ساعات حيات

جزئیات

جنگ حنين

جنگ حنين

جزئیات

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)