50 روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه

50 روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه0%

50 روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه نویسنده:
محقق: علی عطائی اصفهانی
گروه: خانواده و کودک

50 روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه

نویسنده: كتى اى. زاهلر
محقق: علی عطائی اصفهانی
گروه:

مشاهدات: 6271
دانلود: 3591

50 روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه
جستجو درون كتاب
  • شروع
  • قبلی
  • 9 /
  • بعدی
  • پایان
  •  
  • دانلود HTML
  • دانلود Word
  • دانلود PDF
  • مشاهدات: 6271 / دانلود: 3591
اندازه اندازه اندازه
50 روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه

50 روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه

نویسنده:
فارسی

امروزه در جامعه اى ما والدين نقش ويژه اى در آموزش فرزندان خود به عهده گرفته اند. اين امر از يك سو به احساس مسئوليت و نگرانى آنها نسبت به آينده عزيزانشان مربوط مى شود، و از سوى ديگر ناشى از سهمى است كه نظام آموزشى كشور و مدارس به عهده آنها گذاشته اند.
مجموعه (كليدهاى آموزشى كودكان و نوجوانان) كه يك جلد از آن را در دست داريد، هدفش ارائه اى راهكارهاى عملى و شيوه هاى مؤ ثرى است كه مى تواند به والدين كمك كند تا فرزندانشان را در راه رشد علمى و آموزشى يارى كنند

۵۰ روش ساده براى علاقه مند كردن فرزند به مطالعه

نويسنده: كتى اى. زاهلر

مترجم: سارا رئيسى

این کتاب توسط مؤسسه فرهنگی - اسلامی شبکة الامامین الحسنینعليهما‌السلام بصورت الکترونیکی برای مخاطبین گرامی منتشر شده است.

لازم به ذکر است تصحیح اشتباهات تایپی احتمالی، روی این کتاب انجام نگردیده است.


سخن ناشر

امروزه در جامعه اى ما والدين نقش ويژه اى در آموزش فرزندان خود به عهده گرفته اند. اين امر از يك سو به احساس مسئوليت و نگرانى آنها نسبت به آينده عزيزانشان مربوط مى شود، و از سوى ديگر ناشى از سهمى است كه نظام آموزشى كشور و مدارس به عهده آنها گذاشته اند.

به هر حال، اغلب پدران و مادران در برابر اين مسئوليت خطير از اطلاعات و دانش كافى برخوردار نيستند و مشتاق اند كه بدانند چه بايد بكنند.

مجموعه (كليدهاى آموزشى كودكان و نوجوانان) كه يك جلد از آن را در دست داريد، هدفش ارائه اى راهكارهاى عملى و شيوه هاى مؤ ثرى است كه مى تواند به والدين كمك كند تا فرزندانشان را در راه رشد علمى و آموزشى يارى كنند.

در ترجمه كتاب هاى اين مجموعه و در موارد محدودى، مثال ها و جايگزين هايى كه براى خواننده ى ايرانى آشناتر و قابل استفاده تر باشد، به كار گرفته شده است.

نشر صابرين


مقدمه

سخنى با والدين

فكر مى كنم يكى از آدم هاى خوش اقبال بودم. خانه اى كه در آن بزرگ شدم پر از كتاب بود و والدينم هر دو به مطالعه عشق مى ورزيدند. خواندن را خيلى زود آموختم و پس از آن هميشه مى خوانم. هنوز هم تفريح مورد علاقه ام خواندن است.

دختر كوچكى دارم كه به كتاب هاى تصويرى علاقه مند است. در بغل من مى نشيند و صفحه هاى كتاب خود را ورق مى زند، گاهى نيز روى صفحه ها خم مى شود و اداى خواندن را در مى آورد. مطمئنم او نيز در آينده خوب مى تواند بخواند، اما اين اطمينان را از كجا مى توان به دست آورد؟

توانايى خواندن فرزند خود را نمى توانم با قطعيت پيش بينى كنم اما بهترين كارى كه مى توانم انجام بدهم اين است كه راه او را هموار كنم تا بتواند به ادبيات و متاب علاقه مند شود. از همان ابزارى استفاده مى كنم كه در اين كتاب پيشنهاد كرده ام: با هم خواندن، به كتابخانه رفتن، قصه تعريف كردن و فراهم آوردن محيطى مناسب براى مطالعه در خانه.

اين كه دخترم در امتحانات استاندارد نمره خوبى كسب كند يا از نظر سطح توانايى خواندن جزو بهترين بچه هاى كلاس باشد، براى من كافى نيست. مى خواهم به خواندن عشق بورزد، در داستان ها گم شود و در پايان هر داستان، در حالى آن را كنار بگذارد كه تحت تاءثير آن قرار گرفته تغير كرده است. اما هر پدر و مادرى مى داند كه انتقال علايق خود به فرزندان كار ساده اى نيست. دخترم از هم اكنون نيز از خود اراده دارد. آيا او نيز به همان كتاب هاى علاقه خواهد داشت كه من داشتم؟ احتمالا نه. آيا مى توانم با اين موضع كنار بيايم؟ اميدوارم.

فعاليت ها و پيشنهادهاى اين كتاب به چهار بخش تقسيم مى شود. بخش ‍ اول (مطالعه را با هم تجربه كنيد) است. كارشناسان مطالعه با اين مسئله موافق اند كه مطالع والدين براى موفقيت بچه ها در خواندن ضرورى است. اما همه بر سر اين موضع توافق ندارند. همانطور كه خواهيد ديد، خواندن را مى توان به روشهاى مختلف در زندگى روزمره به كار برد و لازم نيست كه حتما مانند يك درس رسمى به آن پرداخت.

بخش دوم، (مطالب خواندنى در دسترس قرار دهيد)، ممكن است غير معقول به نظر رسد اما من خانه هايى را ديده ام كه افراد آن كاملا هوشمند بوده اند اما تنها مطلب خواندنى كه در آنجا يافت مى شد يكى دو تا كتاب آشپزى، يك مجله الكترونيك يا نوشته هاى پشت جعبه كيك آماده بوده است. درست كردن يك كتابخانه در منزل نه مشكل و نه پر هزينه است. روش آن را به شما خواهم گفت.

دو بخش آخر به رفتارهاى فرزندتان و به برخورد خودتان مربوط مى شود. در (رفتار بچه ها را اصلاح كنيد) چند روش استاندارد براى خواندن نقادانه ارائه داده ام كه به راحتى مى توانيد در خانه به كار گيريد. در (رفتار خود را اصلاح كنيد) نشان داده ام كه چگونه مى توانيد با تغيير فكر و رفتار خود توانايى هاى فرزندتان را افزايش دهيد. نمى گويم خودتان را از پايه عوض كنيد: تغييرات ساده ى شما وضعيت فرزندتان را بهبود خواهد بخشيد.

اين كتاب از آن كتاب هاى نيست كه از صفحه اول نا آخر بخوانيد و دوباره در قفسه بگذاريد، بلكه مجموعه اى است از پيشنهادها كه مى توانيد هنگام نياز از آن استفاده كنيد. در ابتداى هر فصل يك حكايت آورده ام كه ممكن است احساس آشنايى را در شما نيز زنده كند و بگويد. (آها! من هم چنين تجربه اى داشته ام!) دستورالعمل هاى زيادى نيز در كتاب آورده ام: چگونه براى تابستان برنامه مطالعه شخصى خود را تنظيم كنيد، چگونه در خانه نمايش اجرا كنيد، چگونه هنگام تعمير خانه تمرين خواندن كنيد، چگونه از روى تصاوير قصه بگوييد و الى آخر. فهرست كتاب هاى سرى، داستان هايى

كه كارتون يا فيلم آن ساخته شده است، كتاب هاى مربوط به مناسبت هاى ملى و مذهبى، نوارهاى قصه و مجله هاى كودكان را نيز آورده ام. اين فهرست ها به شما كمك مى كند كتابخانه منزل خود را تاءسيس يا به آن چيزهايى اضافه كنيد.

وقتى كتابى را تمام مى كنم كه از آن لذت برده ام، در بسيارى از اوقات دنبال كتاب هاى ديگرى درباره همان موضع يا از همان نويسنده مى گردم يا درباره موضوعى كه قبلا برايم ناشناخته بود با دوستان يا خانواده بحث مى كنم و آنچه را خوانده و آموخته ام در زندگى خود به كار مى گيرم. اگر اين كتاب را انتخاب كرده ايد نشان مى دهد كه دست داريد فرزندتان به خواندن علاقه مند شود. اما اين نقطه آغاز راه است. اميدوارم پيشنهادهايم به شما كمك كند تا افكار خود را نيز پروش دهيد و اميدوارم به اين نتيجه برسيد كه در تلاش خود براى پرورش فرزندى كه به خواندن علاقه مند است، از منابع ديگر نيز كمك بگيريد.

كتى اى. زاهلر