شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

دنیای شیعه : سوریه

0 نظرات 00.0 / 5

سوریه کشوری در خاورمیانه و پایتخت آن، شهر تاریخی دمشق است. در گذشته سوریه، لبنان، فلسطین و اردن جزو سرزمین شام بوده اند. این منطقه، تاریخی پنج هزار ساله دارد و تمدن های بزرگی در این سرزمین به وجود آمده است.
پیش از فتح این کشور به دست مسلمانان، قوم های مختلفی از جمله اقوام سامی، آموری، آرامی، مصری، آشوری، بابلی، یونانی، رومی و ایرانی در این کشور سکونت داشته و نشانه هایی از تمدن خویش را در این سرزمین به جا گذاشته اند.
با فتح شام در سال سیزده یا شانزده هجری به وسیله سپاه اسلام، فرهنگ غنی اسلامی بر تمدن های پیش از خود غلبه یافت.
از یک سو علاقه ساکنان تازه مسلمان و حاکمان اسلامی آن به دعوت مردم به اسلام و از سوی دیگر پویایی تمدن اسلام، نیرویی فعال در میان آنان پدید آورد تا برای تثبیت و تحکیم این دین، به ساخت مساجد، بناهای مذهبی، مدارس و دارالقرآن ها بپردازند که امروزه صدها اثر تاریخی در این سرزمین ساخته شده است. حضور ده ها تن از یاران و شماری از بازماندگان اهل بیت پیامبر و مهاجرت آنان به این ناحیه برای گسترش عقاید اسلام، بسیار اهمیت دارد. پس از گذشت قرن ها، بسیاری از مسلمانان، مشتاقان و ارادت مندان اهل بیت برای زیارت آرام گاه های یاران و نوادگان پیامبر، به ویژه مرقد مطهر زینب (س) و رقیه (س) به سوریه می ایند.
در قرن های پنجم و ششم هجری که برابر با جنگ های صلیبی بود، حاکمان مقتدر و دین داری در این کشور حکم رانی می کردند و پرچم جهاد علیه صلیبی ها و رومیان را برافراشته بودند. سردارانی چون نورالدین محمود زنگی، صلاح الدین ایوبی، ملک عادل ایوبی، ملک ظاهر بیبرس، سیف الدوله حمدانی و... از مفاخر جهان اسلام بوده اند.
از جمعیت هجده میلیونی سوریه، 86 درصد مسلمان و 13 درصد مسیحی هستند. شیعیان سوریه به تحصیلات و کسب علم توجه ویژه ای دارند و در بسیاری از برنامه های فرهنگی و سیاسی فعال هستند. با این که اکثر مسلمانان سوریه سنی هستند و شیعیان قرن ها توسط عثمانی ها تحقیر شده اند، اکنون این کشور را شیعیان اداره می کنند.
پیوند مردم و دولت ایران با مردم و دولت سوریه بسیار خوب است و بسیاری از مردم ایران برای سفر زیارتی به این کشور مسافرت می کنند. در سوریه مکان های تاریخی و زیارتی بسیاری وجود دارد که برخی از این مکان ها را برای آشنایی شما برمی شماریم:
حرم مطهر حضرت زینب (س)، حرم حضرت رقیه (س)، مقام حضرت سکینه (س)، مقام حضرت ام کلثوم (س)، مقام رأس شهدا، مقام حضرت یحیی (ع)، جایگاه اصحاب کهف، بازار شام و... .

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)