مقالات متفرقه
عید شیرینی و لبخند (عید فطر)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حبيب مقيمى
آیا تا حالا هدیه گرفته اید. حتما خیلى خوشحال شده اید. مثلاً وقتى در امتحان هایتان نمره هاى خوبى مى گیرید، پدر و مادرتان به شما هدیه مى دهند؛ چون در امتحان موفق شده اید. امروز هم خدا به همه، هدیه داده است و این هدیه براى کسانى است که در امتحانشان موفق شده اند
عید فطر، روز آزادی و جایزه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- آیت الله عبدالله جوادی آملی
- منبع:
- کیهان فرهنگی
سیر و سلوک بندگان خدای رحیم در ماه ضیافت الهی که شب ها، روزها و تک تک ساعاتش بهترین اوقات بی مانند در طول سال محسوب می شود؛ میهمانان پروردگار را به «عید سعید فطر» که موسم پذیرش اعمال صالح و فصل اهدای جوائز به آنان است، می رساند. ارزشمند ترین نعمت بی بدیل الهی که به یمن ماه مبارک رمضان و عید سعید آن به بندگان اعطاء می شود آزادی از تمام قیود و رهیدن از تمامی غفلت هاست.
تحقیق درباره فواید ماه رمضان
- منتشر شده در
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان و به تبع آن گرسنگی فواید زیادی دارد که از روی حدیث ها این فواید دستگیر ما می شوند. اگر خدا بخواهد...
رمضان؛ ماه نزول قرآن و صعود انسان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- آیت الله مجتبی تهرانی
- منبع:
- نشریه پاسدار اسلام
به تعبیر اهل معرفت، ماه مبارک رمضان دار ضیافت الهی و یکی از منازل سالکین إلی الله است. « سلوک إلی الله » سیر معنوی روح به سوی خدا و تقرّب به اوست که البته این سیر و این تقرّب، دارای درجات و مراتبی است.
رمضان ماه خودسازی
- منتشر شده در
در «جعفریات» از امیرالمؤمنین (علیه السلام) روایت شده است که فرمود: نگوئید «رمضان» زیرا شما نمی دانید که رمضان چیست؟! و هر کس چنین گوید: باید تصدق بدهد و به کفاره آن، روزه بگیرد ولکن بگوئید «ماه رمضان» همچنان که خدای تعالی فرمود: «شهر رمضان». و از مهمات سالک در امر این ماه عظیم، شناختن حق این ماه است و اینکه این ماه منزلی است که خداوند روندگان کوی خود را به مهمانی به سوی خود دعوت فرموده است و...
پنج سخنرانی با الهام از خطبه شعبانیه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبدالکریم پاک نیا
ماه مبارک رمضان که امتیازات ویژه اى را به خود اختصاص داده و به عنوان ماه خدا، بهار قرآن، پیشاهنگ زمان ها، ماه آمرزش، ماه اجابت، بهترین فرصت براى خودسازى، نزدیک شدن به خدا، و بالاخره دوست داشتنی ترین ماه از منظر اولیاء الهى نام گرفته است، فرصت مناسبى را براى مبلغان دینى فراهم آورده تا با استفاده از این زمینه ها و آمادگى دل هاى اهل ایمان ، بیشترین بهره هاى معنوى و تبلیغى را بر مؤمنین عرضه بدارند.
صلوات شعبانیه و دعای ویژه ملائکه برای روزه داران ماه شعبان
- منتشر شده در
قطره ای از دعای انیس صلوات شعبانیه را با هم مرور می کنیم و بهانه ای باشد برای کسانی که ماه رجب الاصب را با خیر و برکت توام با معنویت و روزه داری پشت سر گذرانده اند و در آخرین روز رجب نیز وداع جانانه ای نموده و هم اینک در آستان ماه شعبان قرار گرفته اند.
پيام هايى درباره عيد سعيد فطر
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- زهرا حنیف زاده و سید رضا باقریان موحد
عطر دل انگيز ايمان در دل ها به مشام مى رسد. گلبوته هاى صبر و مبارزه با نفس در جان ها شکفته مى شود. روز عيد فطر همه چيز رنگ و بوى خدايى دارد. هر چه اعمال نيک، تقوا و پرهيزکارى انسان بيشتر باشد، در روز عيد به خدا نزديک تر و عطر و بوى عيد براى او دلپذيرتر است. عيد فطر زمان شکفتن گل هاى ايمان در دل و جان انسان است.
با قرآن در ماه رحمت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید جواد میرشریفی
- منبع:
- نشریه پرسمان
ماه رمضان، شریف ترین ماه و ماه میهمانی پروردگار است یکی از ویژگی های ماه رمضان، این است که از آن به ماه رحمت و بخشش یاد شده است؛ همان گونه که پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) در خطبه شعبانیه فرمود: «ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش، به سوی شما رو کرده است».
ویژگی ها و آداب ماه رمضان
- منتشر شده در
در بین ماه های سال قمری، ماه رمضان، از قداست و جایگاه ویژه ای برخوردار است چنانکه در دعای مخصوص آن می خوانیم: «... و هذا شهر عظمته و کرمته و شرفته و فضلته علی الشهور ...»
رمضان ماه خودسازی
- منتشر شده در
خودسازى از خودشناسى آغاز مى شود. نخست باید خود را شناخت تا بتوان خود را ساخت، چرا که با خودشناسى، خداشناسى تحقق می یابد و اگر خدا را شناختیم، خود را ساخته ایم. در آغاز باید دید چرا پدید آمده ایم؟
عرفه فرصتی کوتاه برای جاماندگان و نیازمندان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- آیت الله مجتبی تهرانی
- منبع:
- کیهان فرهنگی، مهر ماه 1392
حکایت های رمضانی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- الهام پرهام
- منبع:
- نشریه پرسمان، مرداد 1391، شماره 115
در این مقاله چند حکایت از معصومین روایت میشود
وظیفه ما در ماه مبارک رمضان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- شکیباسادات جوهری
- منبع:
- نشریه طوبی
دعاهایی که از ائمه معصومین علیهم السلام درباره روزها و شب های باشکوه ماه رمضان برجاست، از بزرگ ترین نعمت های الهی و جلوه های جمال و جلال خدای بزرگ پرده برمی دارد و بدون شک، چنین روح عارفانه و دعاهای کمال آفرینی را در هیچ یک از دیگر مکتب ها و دین ها نخواهیم یافت.
ده پیام از ماه رمضان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمود مهدی پور
- منبع:
- نشریه مبلغان
ماه رمضان، ماه «آگاهی» بیشتر از حقایق هستی است و این هدف در سایه تلاوت قرآن و تدبّر در آن به دست می آید. ماه رمضان ماه تقویت اراده و «آزادی» از زنجیرهای درونی است و این آرمان مقدس در پرتو روزه دست یافتنی است.
ماه رمضان و مسؤوليت مبلغان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمود مهدى پور
ماه رمضان، يکى از بهترين فرصت ها براى هدايت انسان هاست . سفره پر نعمت و بى دريغ الهى در اين ماه در برابر انسان گشوده شده است . آخرين و کامل ترين اساسنامه زندگى بشرى و بهترين متن تربيتى تاريخ پيامبران (قرآن کريم) در اين ماه فرود آمده است. رمضان تنها ماهى است که خداوند نام آن را به صراحت در قرآن آورده و مى فرمايد:
هلال رهايى (حلول ماه مبارک رمضان)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- ابراهيم اخوى
آيت اللّه جوادى آملى، به نقل از سيد بن طاووس، دانشمند بزرگ اسلامى، درباره بزرگ داشت ماه مبارک رمضان فرموده اند: «عده اى اول سالشان فروردين است که تلاش مى کنند لباس نو در بر کنند، مثل درخت ها که اول سالشان فروردين است و لباس هاى نو و تازه به تن مى کنند. اول سال يک کشاورز، اول پاييز است که درآمد مزرعه را حساب مى کند. آن ها به حساب رسى خود مى پردازند که ماه رمضان گذشته، چه درجه اى از معنويت داشته و امسال چه درجه اى دارند؟
پيام هاى ادعيه روزانه ماه مبارک رمضان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- غلامرضا سعادتى
یکى از موضوعات قابل بحث در ماه مبارک رمضان، ادعیه روزانه این ماه است. هر یک از دعاهاى این ماه حاوى چند پیام تربیتى است. در این مقاله از هر دعاى روزانه، یک پیام گزینش شده و مطالبى جهت ارائه یک سخنرانى، به صورت مختصر و فشرده بیان شده است. مبلغان محترم مى توانند مطالب مربوط به هر روز را با عنایت به دعاى آن روز که در مفاتیح الجنان آمده است، براساس ذوق و سلیقه خود به عنوان یک سخنرانى ارائه کنند.
آثار و فوائد روزه دارى
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حسين کريميان
مهمترين اثر روزه بعد تربيتى آن است. روزه روح آدمى را لطيف و اراده انسان را «قوي» و غرائز او را «تعديل» ميکند. از مرتاضان، که از خودداريهاى مخصوص به تطهير روح ميپردازند، گرفته تا صوفيان، که چلهنشينند و امساک از اصول آنها است، و عارفان که ميگويند: «اندرون از طعام خاليدار تا در او نور معرفت بيني.»
استخاره در اسلام
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- ابوالفضل طريقه دار
باز در اعتقادات اسلامي به عواملي که در تصميم سازي خردمندانه دخيل اند و عقل را در حقيقت يابي و شفاف انديشي، مدد مي رسانند، تاکيد فراوان شده است که مهم ترين آن ها «مشورت» است. مشورت - که همان «انديشه جمعي» است - بسياري از گره هاي کوري را که عقل فردي، قادر به گشودن آن ها نيست به راحتي مي گشايد و بر نقاط تاريک، نور مي تاباند. پيامبر خدا صلي الله عليه و آله - که عقل کل ناميده شده - از طرف خدا موظف بود که در برخي از کارها با اصحاب خود مشورت کند: