شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

حديثهايي از پيغمبر "صلّي الله عليه و آله و سلّم"

0 نظرات 00.0 / 5

حديثهايي از پيغمبر "صلّي الله عليه و آله و سلّم" سنگيني ميزان
1. پيغمبر - صلّي الله عليه و آله و سلّم - فرمايد: پنج چيز بسيار در ميزان عمل سنگين است: "سبحان الله"، "الحمدلله"، "لا اله الا الله"، "الله اكبر"، و صبر در مرگ فرزند صالح براي خدا.
پايهاي اسلام
2. پايه هاي اسلام پنج است: "لا اله الا الله"، نماز، زكات، حج، و روزه ي ماه رمضان.
اهل بهشت شدن
3. پنج كار است، هر كس همه يا يكي از آنها را انجام دهد اهل بهشت است: (در صورتي كه اصول عقايد صحيح باشد و موانعي قوي تر از اينها در بين نباشد) سيراب كردن تشنه، غذا دادن گرسنه، پوشاندن برهنه، سوار كردن پياده، و آزاد كردن غلام.
پنج جمله از تورات
4. پنج جمله در تورات هست كه سزاوار است با آب طلا نوشت: 1- سنگ غصبي در خانه گروگان خرابي آن است. 2- آن كه به ستم غالب شود مغلوب است. 3- كسي كه به گناه پيروز شود پيروز نيست. 4- كمترين حق خدا اين است كه نعمتش را وسيله ي گناه نكني. 5- آبروي تو مانند آب منجمد است كه، هنگام سوال و خواهش تقطير مي شود، ببين آبرو را نزد چه كسي مي ريزيي؟
کلماتي که خدا به ادم ع اموخت
5. ابن عباس گويد: از پيغمبر - صلّي الله عليه و آله و سلّم - پرسيدم: آن كلماتي كه آدم از خدا آموخت و توبه اش قبول شد چه بود؟ فرمود: خدا را به حق محمد، علي، فاطمه، حسن و حسين قسم داد، توبه اش قبول شد.
پنج کار را ترک نمي کنم
6. پنج كار را تا دم مرگ دست برنمي دارم: غذا خوردن روي زمين با غلامان، دو تركه سوار الاغ شدن، (كه نشانه كمال تواضع است) دوشيدن بز به دست خود، پوشيدن پشم، (لباس پشمي در آن زمان خشن ترين لباسها بوده) و سلام به كودكان؛ (اين كارها را ترك نخواهم كرد) تا بعد از من روش و سنتي باشد.
در معامله از پنج خصلت دوري کنيد
7. هر كه خريد و فروش كند از چهار چيز دوري كند: - وگرنه دست از معامله بكشد - ربا گرفتن، قسم خوردن، پوشاندن عيب جنس، و تعريف جنس در وقت فروش و مذمت در وقت خريد.
از پنج نفر بايد دوري گزيد
8. از پنج كس در هر صورت بايد فاصله گرفت: مبتلاي به خوره، پيس، ديوانه، حرامزاده، و اعرابي؛ (بيابان گرداني كه از آداب و رسوم ديني و اجتماعي بي بهره اند).
چه شغلي انتخاب کنيم
9. مردي خدمت پيغمبر - صلّي الله عليه و آله و سلّم - عرض كرد: من به اين پسرم نوشتن را آموخته ام، اينك او را در چه شغلي بگذارم؟ فرمود: خدا پدرت را خير دهد در هر كاري خواهي بگذار مگر در پنج كسب: كفن فروشي، زرگري، قصابي، گندم فروشي، و برده فروشي؛ زيرا كفن فروش هميشه مرگ ملت را آرزو كند در صورتي كه يك نوزاد در امت من از آنچه خورشيد بر آن مي تابد بهتر است، زرگر در معامله غش و تقلب مي كند، قصاب قلبش سخت و سنگين است، گندم فروش محتكر خواهد شد؛ در صورتي كه اكر كسي دزد از دنيا برود بهتر از اين است كه چهل روز احتكار كرده باشد. و اما برده فروش: جبرئيل خبر داد كه اي محمد! بدترين امت تو آنهايند كه مردم را مي فروشند.
پنج امتياز پيامبر
10. خدا پنج امتياز به من داده كه قبلاً به احدي نداده: همه ي زمين را براي من سجده گاه و پاك كننده قرار داده، به وسيله (ايجاد) ترس (در دل دشمن) نصرتم داده، غنيمت ميدان جنگ را برايم حلال كرده، سخنان جامع، و مقام شفاعت به من عطا فرموده.
پنج خصلت پيامبر ص و علي ع
11. خداوند پنج خصلت به من داده و پنج خصلت به علي: سخنان جامع به من داده و علوم جامع به علي، مرا پيامبري داده و علي را امامت، مرا حوض كوثر اعطا كرده و علي را سلسبيل، به من وحي فرستاده و به علي الهام، مرا به آسمان برد، و درهاي آسمان را به روي علي گشود و پرده ها را از جلو جشمش برداشت كه آنچه من ديده ام او هم ديد.
شرم از خدا
12. به طوري كه شايسته است از خدا شرم كنيد. پرسيدند چه كنيم؟ فرمود: 1- اگر تصميم عمل داريد هيچيك نخوابيد مگر در حالي كه مرگ در برابر چشمتان باشد. 2و3- مغز و افكارش شكم و محتوياتش را رعايت كنيد. 4- قبر و پوشيدن تن را از ياد مبريد. 5- هر كس آخرت را خواهد، دست از زيور دنيا بردارد.
ضمانت بهشت براي اينهاست
13. هر كس پنج چيز را براي من عهده دار شود، من بهشت را برايش ضامن شوم: نسبت به خدا، پيغمبر، قرآن، دين خدا، و جامعه ي اسلامي خيرخواه و دلسوز باشد.
کشتن حيوان
14. پيغمبر امر فرموده پنج حيوان را بكشند: كلاغ، زغن، مار، عقرب، و سگ گزنده (كشتن بعضي از اينها حلال است و بعضي لازم).
فطرت ديني
15. پنج چيز جزء دين فطري است: ناخن گرفتن، آبخوردن (كوتاه كردن سبيل) برطرف كردن موي زير بغل، تراشيدن زير شكم، و ختنه.
پنج خصلت جاهليت که اسلام امضا کرد
16. در سفارشهايي كه به علي - عليه السّلام - كرده مي فرمايد: عبد المطلب پنج رسم در زمان جاهليت گذاشت كه خداوند در اسلام هم آنرا اجرا فرمود: 1- زن پدر را حرام كرد. خدا هم فرمود: "زناني را كه پدرتان گرفته شما نگيريد". 2- گنجي را پيدا كرد و يك پنجمش را صدقه داد، خدا نيز فرمود: "بدانيد كه آنچه غنيمت به چنگ آوريد يك پنجمش مال خدا … است". 3- هنگامي كه چاه زمزم را حفر كرد (چاه را وقف حاجيان كرد و) نامش را "سقايه الحاج" يعني آب دادن حاجيان نهاد، 4- خونبها را صد شتر قرار داد خداوند هم اين حكم را در اسلام امضا كرد. 5- طواف در نظر قريش عدد معيني نداشت، عبدالمطلب دستور داد هفت مرتبه دور كعبه بگردند، اين حكم هم در اسلام اجرا شد.
يا علي
17. اي علي! عبد المطلب نه قمار كرد و نه بت پرستيد، و نه از گوشت قرباني هاي بتان خورد، مي گفت من به دين ابراهيمم.
وليمه در پنج جاست
18. به جز پنج چيز، وليمه ندارد: عروسي، ميلاد فرزند، ختنه، مراجعت از مكه، و خريد خانه.
پنج دعا براي علي ع
19. اي علي! پنج چيز درباره ي تو از خدا خواستم و همه را عطا كرد: 1- من اول كسي باشم كه از قبر برمي خيزم و غبار از چهره مي افشانم، و تو هم با من باشي. 2- اجازه دهد من و تو در جاي سنجش اعمال بايستيم. 3- ترا در قيامت پرچمدار من قرار دهد. 4- امت مرا به دست تو از حوض كوثر سيراب كند. 5- هنگام رفتن بهشت ترا پيشرو امت قرار دهد. شكر خداي را كه بر من منت نهاد و همه ي اين تقاضاها را پذيرفت.
در مورد روز جمعه
20. روز جمعه بهترين روزهاست، و در نزد خدا از عيد فطر و قربان عظيم تر است؛ پنج امتياز دارد: 1- در اين روز آدم آفريده شد. 2- روز جمعه نيز به زمين آمد. 3- و وفاتش هم جمعه بود. 4- جمعه ساعتي دارد كه هر كس در آن ساعت هر چه از خدا بخواهد عطا كند جز اين كه چيز حرامي به طلبد. 5- ملايكه ي مقرب، آسمان و زمين و بادها و كوهها و خشكي و دريا همه نسبت به روز جمعه نگران اند كه مبادا قيامت در آن برپا شود (يعني احتمال قيامت در اين روز قوي است).
با اينها ازدواج نکن
21. به يزيد بن ثابت فرمود: ازدواج كرده اي؟ گفت: نه، فرمود: ازدواج كن تا پاكدامن بماني و با "شهيره؛ لهيره، نهيره، هيدره، و لفوت" تزويج نكن يزيد گفت: يا رسول الله! من اينها كه گفتي نميدانم يعني چه؟ فرمود: مگر عرب نيستيد؟ "شهيره" كبود رنگ بدزبان و بي حيا است، "لهيره" بلند قامت لاغر اندام است، "نهيره" كوتاه قد بد قيافه است، "هيدره" پير سالخورده است، "لفوت" بچه دار از شوهر ديگر است.
بهترين مردم اينهايند
22. از آنجناب پرسيدند: بهترين مردم كيان اند؟ فرمود: آنها كه اگر كار نيك كنند شاد شوند، و اگر كار بد كنند (پشيمان شوند و) طلب آمرزش نمايند، هنگام نعمت شاكرند، و گاه بلاصابر، و چون خشم گيرند گذشت كنند.
پنج امتياز ماه رمضان
23. پنج امتياز در ماه رمضان به امت من داده اند كه قبلاً به هيچ امتي داده نشده:
1- شب اول ماه خداوند به همه نظر (رحمت) نمايد، و به هر كه نظر كرد هرگز عذابش نكنند.
2- بوي دهانشان نزد خدا از بوي مشك پاكيزه تر است.
3- ملايكه شب و روز براي آنها استغفار كنند.
4- خداوند بهشت را دستور دهد كه خود را بياراي، و براي بندگان طلب رحمت نما كه به زودي از رنج و تعب دنيا آسوده شوند و به بهشت و جايگاه تشريف من درآيند.
5- شب آخر ماه همه را بيامرزد. مردي پرسيد: شب قدر بيامرزد (يا شب آخر)؟ فرمود: نمي بيني كه كارگران را پس از پايان كار مزد دهند. (ظاهراً اينها مال كسي است كه روزه آن ماه را بدون عذر نخورده و با انجام گناه پرده حيا ندريده باشد).
دور شدن از اتش به چيست
24. معاذ گويد: به پيغمبر - صلّي الله عليه و آله و سلّم - عرض كردم: عملي به من بياموز كه مرا از آتش دور كند و وارد بهشت گرداند، فرمود: معاذ خواهش بزرگي كردي اما براي هر كه خدا تسهيل كند آسان است، خدا را به پرست و چيزي را با او شريك نكن، نماز بگذار، زكات بده، ماه رمضان را روزه بگير، و اگر قدرت يافتي به زيارت خانه ي خدا برو.
پنج صفت براي کمال ايمان
25. پيغمبر - صلّي الله عليه و آله و سلّم - فرمود: هيچ بنده اي تا پنج صفت نداشته باشد ايمانش به كمال نگرايد: توكل به خدا، سپردن كارها به دست او، اطاعت فرمان، رضا به قضا و صبر بر بلاي وي؛ و هر كسي دوستي و دشمني و دادن و ندادنش براي خدا باشد ايمانش كامل است.

از كتاب نصايح

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)