شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

خاستگاه یاران امام زمان

2 نظرات 05.0 / 5

 

خاستگاه یاران امام زمان

یاران مهدی، از صنف و نژاد ویژه ای نیستند، بلکه از گروه ها و نژادهای گوناگون و از سرتاسر جهان هستند. مردمی که به یاری امام می شتابند، «من اقالیم الارض» «من اقصی البلادند.» در این حرکت عظیم، مردمان عجم، نقش پر اهمیتی در خدمتگزاری امام بر عهده دارند. (1)

حضرت در سن جوانان ظاهر می شود. یاران وی را نیز، بیشتر جوانان پر تحرک و پر نشاط تشکیل می دهند و پیران در میانشان اندک شمارند:

«إِنَّ أَصْحَابَ اَلْقَائِمِ شَبَابٌ لاَ كُهُولَ فِيهِمْ إِلاَّ كَالْكُحْلِ فِي اَلْعَيْنِ أَوْ كَالْمِلْحِ فِي اَلزَّادِ وَ أَقَلُّ اَلزَّادِ اَلْمِلْحُ(2). یاران قائم، جوانانند و پیران اندک بسان سرمه در چشم یا نمک در طعام و کمترین چیز در غذا نمک است.

این جوانانند که با شنیدن خبر ظهور امام، شبانه حرکت می کنند. رخت استراحت در هم می پیچند، شتابان راه حجاز پیش می گیرند و به حضرت می پیوندند. زنان نیز، در این نهضت بزرگ جایگاه شکوهمندی دارند و در همه مراحل انقلاب حضور فعال خواهند داشت. زنان در تهیه مقدمات حرکت، شرکت دارند پس از پیروزی، در اداره کارها، به امام کمک می کنند.

امام باقر (علیه السلام) می فرماید: «وَیجِی ءُ وَاللّهِ ثَلاثُ مِائَةٍ وَبِضْعَةَ عَشَرَ رَجُلًا فیهِمْ خَمْسُونَ امْرَأَةً یجْتَمِعُونَ بِمَکةَ عَلی غَیرِ میعادٍ» (3). سوگند به خدا، سیصد و اندی نفر، بدون وعده پیشین گرد می آیند در میان آنان پنجاه زن است.

روایت دیگری در این زمینه از ام سلمه، همسر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از طریق اهل سنت نقل شده است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در آن گفتار با اشاره به عصر ظهور و اجتماع یاران حضرت مهدی (علیه السلام) در اطراف آن حضرت می فرماید: «یعُوذُ عائِذٌ فِی الْحَرَمِ فَیجْتَمِعُ النّاسُ الَیهِ کالطَیرِ الْوارِدِ الْمُتَفَرِّقَةِ حَتّی یجْتَمِعَ الَیهِ ثَلاثُ مِائَةٍ وَارْبَعَةَ عَشَرَ رَجُلًا فِیهِ نِسْوَةٌ...؛ (4)

در زمان ظهور پناه خواهی به حرم خداوند در مکه پناهنده می شود. مردم همانند کبوتران از هر سو به جانب او رو می آورند تا اینکه سیصد و چهارده نفر که عده ای از آنان زن هستند، دور او را می گیرند و از همان جا خروج می کنند و بر تمام ستمگران و اعوان و انصارشان پیروز می گردند و عدل را آن چنان در روی زمین برقرار می سازند که زندگان آرزو می کنند که ای کاش مرده هایشان نیز از طعم آن عدالت می چشیدند!»

وجود زنان در میان خواص و وزیران مهدی، نشانگر اوج و عظمت والای بانوان در انقلاب جهانی است. کلمه «رجل» که در روایات به کار رفته علامت تغلیب است، نه حصر. در روایات عامه نیز از وجود زنان در نهضت مهدی یاد شده است. (5)

 

پی نوشت ها:

1. «ینابیع الموده»، الحافظ سلیمان بن ابراهیم القندوزی: 449، بصیرتی، قم؛ «الغیبة»، نعمانی: 315،.

2. «الغیبة»، نعمانی: ص 316.

3. «بحارالانوار»؛ جلد 52، ص 223.

4. معجم احاديث المهدى عليه السلام، ج 1، ص 501.

5. «الحاوی للفتاوی»؛ ج 2، ص 134.

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)