حضرت فاطمه علیها السلام
احادیث حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها)
- منتشر شده در
* در یکی از روزها، صبحگاهان امام علی (علیه السلام) فرمود: فاطمه جان آیا غذایی داری تا از گرسنگی بیرون آیم؟ پاسخ دادند: نه، به خدایی که پدرم را به نبوت و شما را به امامت برگزید سوگند، دو روز است که در منزل غذای کافی نداریم و در این مدت شما را بر خود و فرزندانم در طعام ترجیح دادم. امام (علیه السلام) با تأسف فرمودند: فاطمه جان چرا به من اطلاع ندادی تا به دنبال تهیه غذا بروم؟
کیفر ستمگران حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در دنیا
- منتشر شده در
از نظر فقهى کسى که به چهارده معصوم ناسزا بگوید و یا عملى توهین آمیز در مورد آنان انجام دهد، حکمش قتل است، که در منابع فقهى مورد بحث فقها واقع شده است. بنابراین، فاطمه ى زهرا که یکى از حضرات معصومین (علیهمالسلام) میباشند، هر گونه اسائه ى ادب و جرات و جسارت و بغض و کینه عملى به ساحت آن بزرگوار کیفر شدیدى در پى خواهد داشت.
اقوال مختلف درباره روز شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
- منتشر شده در
به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت زهرای مرضیه(س) پیرامون اقوال مختلف شهادت آن حضرت با حجتالاسلام «حمید احمدی جلفایی» پژوهشگر مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و نویسنده کتابهای «احکام حجاب و عفت، در گلستان مرجعیت»، «بهترینها و برترینها در کتاب و سنت»، «چهل حدیث پیرامون حجاب و عفت زنان»، «حجاب برتر (بررسی جایگاه چادر در حجاب اسلامی)» و «صحیفه فاطمیه: جامع خطبهها، کلمات قصار، ادعیه، اشعار، فضائل، کرامات و سایر ملحقات حضرت فاطمه» گفتوگو کردیم که مشروح آن در پی میآید:
بیماری و شهادت حضرت زهرا (علیها السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید جعفر شهیدی
دختر پیغمبر(صلی الله علیه وآله) نالان در بستر افتاد. در مدت بیماری او، از آن مردان جان بر کف، از آن مسلمانان آماده در صف، از آنان که هر چه داشتند از برکت پدر او بود، چند تن او را دلداری دادند و یا بدیدنش رفتند؟هیچکس!جز یک دو تن از محرومان و ستمدیدگان چون بلال و سلمان. اما هر چه باشد زنان عاطفه و احساسی رقیقتر از مردان دارند، بخصوص که در آن روزها، زنان بیرون صحنه سیاستبودند و در آنچه میگذشت دخالت مستقیم نداشتند.
هفتاد و سه حدیث از حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام)
- منتشر شده در
-
- منبع:
- مرکزتحقیقات قائمیه
هفتاد و سه حدیث از حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام)
علت شهادت حضرت زهرا و ماجرای سقط حضرت محسن (علیهما السلام)
- منتشر شده در
پرسش: آیا حضرت فاطمه (سلام الله علیها) شهید شد؟ علت مرگ ایشان و ماجرای سقط حضرت محسن (علیه السلام) چه بود؟ پاسخ: از سؤالات اساسی در ماجرای آتش زدن خانه حضرت علی (علیه السلام) و اهانت به آنبزرگوار این است که: آیا (چنان که شیعیان میگویند) به ساحت حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) نیز جسارت کردند؟ و بر آن حضرت صدماتی وارد شد که منجر به شهادت او وفرزندش گردید یا خیر؟
ازدواج حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و حضرت علی (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- صغری ممبینی
- منبع:
- نشریه گلبرگ، دی 1381، شماره 37
در شب اول ذیحجه که هلال ماه با کرشمه خودنمایی می کرد، خورشید به خانه علی (علیه السلام) وارد شد. باد صبا همه را خبر رسانید که: زیور ببندید؛ نور با نور پیوست و جهان روشن شد. درختان شکوفه های خود را بر زمینیان ارزانی داشتند. ابرها مُشک بر زمین باریدند و از خاک صد هزار لاله بر آمد. هلهله ای از شادی و پایکوبی برخاست و جهان یکسره در شور و ولوله شد.
حضرت زهرا (علیها السلام) الگوی زنان عالم
- منتشر شده در
اگر روز ولادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) به عنوان روز زن اعلام می گردد، به این خاطر است که تا قبل از ظهور اسلام، تاریخ اختصاص به مردان داشت و مرد حیات زن را تحت الشعاع خویش قرار داده بود و به او میدانی که در آن بتواند خود را از نظر فکری عرضه کند، نمی داد.
زندگینامه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حسین مظاهری
اسم آن خانم، فاطمه است و برای آن بزرگوار هشت لقب ذکر کرده اند: صدیقه، راضیه، مرضیه، زهرا، بتول، عذرا، مبارکه و طاهره. از بعضی روایات استفاده می شود که زکیه و محدثه از القاب آن خانم است و کنیه او ام ابیها است. عمر آن بزرگوار تقریبا هجده سال است. در روز جمعه بیستم جمادی الثانی سال دوم بعثت به دنیا آمد و سال یازدهم از هجرت، سوم جمادی الثانی به دست گردانندگان سقیفه بنی ساعده شهید شد.
شهادت حضرت زهرا (علیها السلام) از منظر علمای اهل سنت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- مهری هدهدی
یکى از شبهاتى که از سوی اهل تسنن مطرح مى شود این است که جریاناتى چون سوزاندن درِ خانه حضرت فاطمه (علیهاالسلام) و شهادت حضرت محسن (علیه السلام) در جریان هجوم به خانه و ... همه از کارهاى زشت و ناپسندى است که آن را فقط شیعه نقل کرده و فاقد اعتبار است. ما در این مقاله قسمتى از عبارات و روایاتی که علماى اهل تسنن از قرن سوم هجرى تاکنون در کتاب هاى خود نوشته اند را خواهیم آورد که تصریحاً و تأویلاً اشاره به وقایع مذکور دارد.
گزیده سخنان حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
- منتشر شده در
گزیده سخنان حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
ای مردم، من فاطمه ام و پدرم محمد (صلی الله علیه وآله)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- دکتر علی اکبر ولایتی
- منبع:
- فرهنگ و تمدن اسلام و ایران
آن هنگام که نور وجود پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) به خاموشی گرایید و حضرت برای همیشه در جوار حق به آرامش رسید، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) با تمام وجود تنهایی را حس کرد. با اینکه همسرش علی (علیه السلام) و فرزندانش امام حسن (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) در کنارش بودند، جای خالی وجود دلگرم کننده ی پدر را پر نمی کردند.
زهره زهرا (سلام الله علیها)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید ابراهیم سید علوی
تمثیل و تشبیه معقول به محسوس از شیوه های ادبی و علمی در هر زبان و لغت می باشد. قرآن مجید هم، در تبیین برخی حقایق از همین شیوه و سبک بهره جسته و بدین گونه مطالب دور از حس ظاهری را بیان داشته است.
چرا امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همسرشان دفاع نکردند؟
- منتشر شده در
علی که شیر خدا و اسد الله الغالب بود و در قلعه خیبر را با یک دست بلند کرد، چگونه حاضر می شود ببیند همسرش را در مقابل چشمانش کتک بزنند؛ اما هیچ واکنشى از خود نشان ندهد؟!
حدیث لوح حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حسين على تركمانى
در کتاب کمال الدین و تمام النعمة (باب 28) از محدث جلیل القدر «ابو جعفر محمد بن علی بن حسن بن بابویه قمی» مشهور به شیخ صدوق (م.381هـ) روایاتی درباره لوح حضرت زهرا (سلام الله علیها) آمده است که در آن لوح به نام و تعداد امامان (علیهم السّلام) اشاره شده است. (1) در این مقاله سه حدیث را یادآور می شویم و سپس به توضیح حدیث لوح می پردازیم.
فاطمیه اول یا دوم؟ کدام معتبر است؟
- منتشر شده در
عده ای روزهای ابتدایی نزدیک به شهادت اول را مثلاً پنج روز یا 10 روز را به برگزاری مجالس وعظ و عزاداری می پردازند و عده ای هم با توجه به شرایط خاص خود ترجیح می دهند روزهای فاطمیه دوم را انتخاب کنند و برخی هم به زنده نگه داشتن هر دو روز می پردازند.
چهل حديث درباره حضرت زهرا (عليها السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- رحيم شميم
چهل حديث درباره حضرت زهرا (عليها السلام)
خلاصه ای از زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها)
- منتشر شده در
خلاصه ای از زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) نام: فاطمه (سلام الله علیها)؛ نام پدر: محمد رسول الله (صلی الله علیه وآله)؛ نام مادر: خدیجه کبری (سلام الله علیها)؛ القاب آن حضرت: زهرا، صدیقه، زهره، بتول؛ کنیه: ام الحسین، ام ابیها، ام الائمه؛ محل تولد: مکه مکرمه؛ زمان تولد: جمعه بیست جمادی الثانی، پنج بعثت؛ تاریخ ازدواج: دوم هجرت؛
گذری بر اسرار تولد حضرت زهرا (علیها السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- دکتر نهله غروی نایینی/ ابوالفضل چتری بیدگلی
موضوع تولّد ایشان یکی از جنبه های رازگونه و پیچیده ای می باشد که دارای برنامه ریزی طولانی الهی بوده است. همان گونه که زندگی کوتاه دنیوی آن بانو هنوز سرشار از ناگفته های زیاد است و نامعلوم بودن مدفن شریف او سال هاست دل عاشقان را داغدار ساخته و قدرش همچون قبرش ناشناخته مانده، تولّد او نیز سِرِّ غامض و سر به مُهری است که فقط نکاتی از آن، از طریق سخنان فرزندان بزرگوارش به ما رسیده و برای شنیدن همین نکات هم، ظرف ذهن ما بسی کوچک و کمحجم است.
ميلاد حضرت زهرا (علیه السلام)
- منتشر شده در
در بیستم جمادى الثانى، یاد میلاد آن گل یاس را زنده نگه مى داریم که بوى خوش آن به زندگى پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) حیاتى تازه بخشید؛ او همان فاطمه دخت پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) و سرور زنان جهان و بزرگِ بانوان بهشت است.