امام علی علیه السلام
خطبه غدیریه امام علی (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد فاکرميبدی
ممکن است افراد بسیاری در طول تاریخ از حادثه غدیر و اهمیت آن سخن گفته و از آن تعاریفی ارائه داده باشند، اما هیچ یک از این سخنان نمی توانند بیانگر عظمت و شکوه غدیر باشد، زیرا تنها کسانی می توانند تعریف جامع از وقایع و حوادث عرضه نمایند که خود پدید آورنده آن باشند. تنها زیبنده خدا، پیامبر (صلی الله علیه وآله) و علی (علیه السلام) است که غدیر را به بهترین شکل معرفی نمایند.
عید غدیر در اسلام
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- جواد محدثی
- منبع:
- معاونت پژوهش های فارسی
کتاب ارزشمند و عظیم (الغدیر)، اثر محقق بزرگوار و عاشق اهل بیت و مدافع بزرگ حریم ولایت و امامت، علامه عبدالحسین امینی (1320 - 1390 ق) از ذخائر گرانقدر شیعه است که بر اساس قرآن و حدیث و منابع تاریخی به دفاع از حق و رفع و دفع شبهات مخالفان پرداخته و از چنان تتبع و کاوشی عمیق برخوردار است که برای بعضی باور این نکته که این کار بزرگ و سترک از عهده یک نفر برآید، دشوار است. مباحث سودمند و ابتکاری که در الغدیر آمده، سزاوار آگاهی عموم است. اصل کتاب به زبان عربی است و به فارسی هم ترجمه شده است. اما شاید بسیاری از علاقه مندان ولایت، حوصله یا مجال مطالعه مجموعه عظیم و چند جلدی الغدیر را نداشته باشند.
درسهایی از ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (علیها السلام) برای خانواده ها
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید عبدالله حسینی دشتی
- منبع:
- کتاب شفیعه ی محشر یا مظلومه ی پیامبر
قاطعیت و مدارا از دیدگاه امام علی (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد غلامحسين حسينی
قاطعیت، به معنای اجرای مناسب و به موقع قانون و بهره گیری از قدرتِ مشروع در جهت اجرای عدالت است و مدارا به معنای سعه صدر و تحمّل آرای دیگران. در این مقاله این دو مفهوم با استفاده از کلام و سیره امام علی (علیه السلام) تجزیه و تحلیل می شوند و مواردی مانند مدارای حضرت با خلفای قبل از خود و 25 سال سکوت، قاطعیت و مدارای ایشان در برابر مخالفان حکومت (اصحاب جمل، صفیّن و خوارج) بررسی می گردد.
اوایل ربیع الاول مصادف با هجوم به خانه حضرت علی (علیه السلام)
- منتشر شده در
پس از شهادت نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) و ماجرای سقیفه که البته در این نوشتار مجال پرداختن بدان نیست، بیعت گرفتن برای خلیفه آغاز شد. و این آغاز ماجرای شهادت زهرا (سلام الله علیها) بود. براساس اسناد اهل سنت و شیعه هنگامی که علی (علیه السلام) از بیعت با ابوبکر کناره گیری کرد.
نقد دیدگاه های اهل سنّت درباره حدیث غدیر
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد محمود مدنى
در این نوشته در پى آنیم که تمامى توجیهات و عذرهاى اهل سنت در نپذیرفتن حدیث غدیر به عنوان یکى از نصوص امامت و خلافت بلافصل على (علیه السلام) را بررسى کنیم و منصفانه به قضاوت بنشینیم که آیا این حدیث چنانکه شیعه مدعى است دلیل خلافت على (علیه السلام) است یا نه؟
واقعیت غدیر خم و اهمیّت آن
- منتشر شده در
سرتاسر حیات طیبه رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) و لحظه به لحظه آن در نزد مسلمانان دارای اهمیتی بس شگرف و والاست؛ چرا که نه تنها کلام رسول اکرم به نص صریح آیات قرآن، عاری از هرگونه هوا و هوس و متصل به سرچشمه وحی است، بلکه عمل و فعل آن بزرگوار نیز بر تک تک مسلمانان حجت است و صراط مستقیم را به عالمیان می نمایاند.
اول ذی الحجه، سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و حضرت علی (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- ابراهیم امینی
- منبع:
- کتاب بانوی نمونه اسلام
ازدواج حضرت علی (علیه السلام) با حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بر آن مباهات می کرد. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی، و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند. فاطمه زهرا علیهاالسلام دختر پیغمبر اکرم و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود.
شهادت و وصیت امام على (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- احمد رحمانى همدانى
علامه طبرسى گوید : على (علیه السلام) شصت و سه سال زندگانى کرد، ده سال پیش از بعثت، و در سن ده سالگى اسلام آورد. و پس از بعثت بیست و سه سال با رسول خدا (صلى الله علیه و آله) زندگانى کرد، سیزده سال در مکه پیش از هجرت در امتحان و گرفتارى به سر برد و سنگین ترین بارهاى رسالت آن حضرت را به دوش کشید، و ده سال پس از هجرت در مدینه در دفاع از حضرتش با مشرکان جنگید و ...
کسی که در میدان و مسجد با خدا بود
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- استاد سيد محمد جواد مهرى
آن شب ستارههای غمگين، با آه و ناله گرد هم آمده بودند در کوفه میگريستند. زمين میگريست. آسمان نالان بود. ديوارهای کوفه از ترس حدوث «واقعه» به هم نزديک میشدند، شايد جلوگير آن باشند. پرندههای نگهبان در چارسوی مسجد کوفه، نگهبانی میدادند. شب پردههای مهاجم ضمن اين که به يکديگر نويد میدادند، ترس و رعب سراسر وجودشان را فرا گرفته بود. آخر حمله به يک فرد نبود، حمله به تمام انبيا و اولياء و صالحان و صديقان بود.
ولادت امیرالمومنین (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید ابراهیم امینی
اولين امام مؤمنين و خليفة الله بلافصل بعد از رسول الله خاتم النبيين(صلي الله عليه وآله)، برادر، پسر عمو، وزير و داماد او سيد الوصيين اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب(عليه السلام) در روز جمعه 13 رجب در بيت الله الحرام، داخل كعبه معظمه به دنيا آمد، كه قبل از او و بعد از او مولودي در آنجا بدنيا نيامده و نخواهد آمد.
نجف اشرف، پناهگاه بی پناهان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- مصطفى محمدى اهوازى
امیرمؤمنان علی (علیه السلام) پیشوای بزرگ اسلام و امام اول شیعیان جهان در سال چهلم هجری یعنی سی سال بعد از رحلت پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) چشم از این دنیای مادی فروبست و روح بلندپروازش از تنگنای این جهان به ملکوت اعلی بال و پر گشود.
مولود کعبه
- منتشر شده در
بنا به نوشته مورخین ولادت على (علیه السلام) در روز جمعه 13 رجب در سال سیام عام الفیل بطرز عجیب و بی سابقه اى در درون کعبه یعنى خانه خدا به وقوع پیوست، محقق دانشمند حجة الاسلام نیر گوید:
ازدواج آسمانی
- منتشر شده در
نخستین روز از آخرین ماه سال قمری، سالروز پیوندی آسمانی است که دیگر هیچ گاه مانند آن در تاریخ تکرار نشد. علی (علیه السلام)، با فاطمه (سلام الله علیها)، برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خداوند، آخرین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت.اول ذیحجه، روزی مبارک برای همه ما شعیان است.
اصول حکومت از دیدگاه نهج البلاغه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- ابوالقاسم خزعلى
براى روح هاى عطشان و تشنگان حقایق، پس از قرآن مجید منبعى فیاض تر و ماخذى پربارتر و بابرکت تر از نهج البلاغه نمى شناسیم. موضوع بحث عبارتى است که در صدر عهدنامه مالک اشتر آمده، و آن کلامى است که وظایف مالک را بر مبناى محتواى عهدنامه به عنوان ضابطه کلى بیان مى کند، از جمله: « جبایة خراجها و جهاد عدوها و استصلاح اهلها و عمارة بلادها »
نگاهى به وصاياى امام على (علیه السلام) به جوانان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد سبحانى نيا
در این مقاله خطوط کلى و محورهاى اصلى وصایاى امام على (علیه السلام) به جوانان را بررسى مى کنیم. منبع اصلى این نوشتار نامه سى ویکم نهج البلاغه است که حاوى رهنمودهاى پدرى نمونه به جوانى نمونه و در حال رشد است. این نامه که از مشهورترین وصایاى امیرالمومنین (علیه السلام) است و به قول سید رضى (علیه السلام) پس از مراجعت از (صفین) در محلى به نام (حاضرین) به فرزندشان حسن بن على (علیه السلام) مرقوم داشته اند...
چهل حديث سيره علوى
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمود لطيفى
حضرت امير المؤمنين عليه السلام امام اول شيعيان در روز جمعه 13 رجب سال 30 عام الفيل درون خانه كعبه متولد شد (و جز او كسى در تاريخ بشريت چنين امتيازى ندارد) و در صبحدم روز دو شنبه 21 ماه رمضان 40 هجرى در كوفه شهيد شد. مرقد منورش در نجف و عمر مباركش 63 سال است. پدر بزرگوارش ابوطالب سرپرست و حامى جان نثار پيامبر و مادرش فاطمه بنت اسد. او به تعبير مورخين اولين هاشمى است كه از دو هاشمى متولد شده است در ليلة المبيتبا خوابيدن به جاى پيامبر و فداكردن خود موجب نجات پيامبر شد و صداقت و تسليم بینظيرش او را به مقام برادرى رسول الله صلى الله عليه و آله ممتاز نمود.
شهيد عدالت (شهادت امام على عليه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حسين جعفرى
امشب آسمان کوفه گرفته است و چشم بر صحنه اى مى گشاید که شقى ترین انسان، باشمشیر عداوت و کینه، فَرق مبارک عدالت مجسم را مى شکافد و عدالت پیشگان را عزادار شهادتش مى کند. هواپرستان، روشنایى چراغ عدالت امیر والایى ها را تاب نیاوردند و ایشان را درعبادتگاه خویش به شهادت رساندند، واکنون مسجد کوفه نالان و گریان است.
روزه درمانى در کلام امام على (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حجت الاسلام اصغر بابايى
انسان زنده است به تربیت. در اسلام، هم امر تربیت یک امر بسیار مهم است و هم زمینه ها و بسترهاى تربیتى کاملا هموار گشته است؛ اما از آنجائیکه امر تربیت یک امر بسیار ظریف است و همسان گل لطیف، انسانهاى معمولى در این زمینه چندان موفق نبوده اند؛ زیرا اولا شناخت و آگاهى کافى در این امر وجود ندارد و ثانیا شیوه درستى در امر تربیت وجود ندارد .