امام جواد عليه السلام
فروغی از سیمای نهمین آفتاب
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- آشوری
حکیمه خاتون دختر امام کاظم (علیه السلام) میفرمود: «روزی برادرم امام رضا (علیه السلام) مرا خواست و فرمود: ای حکیمه! امشب، فرزند مبارک خیزران، متولد میشود. حتما در وقت تولد او حاضر باش. من خدمت امام ماندم. شب هنگام آن حضرت، من و بانوان مسؤول وضع حمل را به اتاقی آورد و خود بعد از آن که چراغی برایمان روشن کرد، بیرون رفت و در را هم بست تا حضرت خیزران درد زایمان گرفت.
امام جواد (علیه السلام) و راز شهادت
- منتشر شده در
هشتمین امام معصوم (علیه السلام) در انتظار پسر و شیعیان در تب و تاب رویت جمال جواد الائمه(علیه السلام) بودند. حدود چهل و هفتمین بهار عمر امام رضا (علیه السلام) سپری میشد اما هنوز فرزندی کاشانه پر فروغش را فروزان نساخته بود از طرفی حضرت مورد طعنه دشمنان و زخم زبان آنها قرار داشت که گاه بوسیله نامه نیز آن حضرت را مورد آزارقرار میدادند که نمونه آن را میتوان در مکتوب «حسین ابن قیاما» مشاهده کرد.
امام جواد (علیه السلام) به روایت اهل سنّت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد محسن طبسى
عمر کوتاه، اما پربرکت و البته پرحادثه امام جواد (علیه السلام) و وقایعى که در مدت کوتاه امامت ایشان رخ داده - که تمامى آنها دلالت بر عظمت بى نهایت امام جواد (علیه السلام) دارد - از دیدگاه اهل سنّت، جالب و شنیدنى است. آنچه پیش روى دارید، گوشه اى از فضائل حضرت و اعترافات بزرگان اهل سنّت نسبت به امام جواد (علیه السلام) مى باشد.
سخنان امام جواد (علیه السلام) در وادی اعتقادات
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- نشریه پاسدار اسلام
امام جواد (علیه السلام) در شرایطى به مقام امامت رسید که از یک طرف، نخستین امامى بود که در سن کودکى به امامت مى رسید و این مسئله باعث چالش هاى اعتقادى در جامعه آن روز شده بود. از طرف دیگر، در آن مقطع زمانى قدرت مکتب «اعتزال» و پیروان معتزله افزایش یافته بود تا آنجا که حکومت وقت نیز از آنان حمایت و پشتیبانى مى کرد و از سلطه و نفوذ خود براى تقویت و تثبیت خط فکرى آنان و ضربه زدن به گروه ها و فرقه هاى دیگر به هر شکلى بهره مى برد.
مقام علمی - سیاسی امام جواد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- اسماعيل نساجى زواره
مطالعه سیره و زندگى ائمه اطهار (علیه السلام) و توجه به تلاش هاى علمى و سیاسى آنان نشان مى دهد که آن بزرگواران چشمه هاى جوشان معرفت و گنجینه هاى علوم الهى هستند که چون چراغى پرفروغ و خاموش نشدنى در وادى جهل و ظلمت پرتوافشانى مى کنند، به طورى که در عرصه علم و دانش تاریکى را از بین برده و در حوزه سیاست امید حق ستیزان را نومید مى سازند.
امور خارق العاده از نهمین حجّت خدا
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد روح الله علوى
همانگونه که پیامبران براى ادعاى خود یعنى «نبوت» معجزه داشتند؛ هر امامى نیز براى اثبات امامت خود از امور خارق العاده اى که فراتر از توان بشرى است به نام معجزه بهره برده است. بنابراین امامان علاوه بر تصریح امام قبل از خود بر جانشین بودن بر منصب امامت، در برهه هایى از زمان براى نشان دادن قدرت امامت معجزاتى را براى مردم به ارمغان آورده اند.
از حضرت جوادالائمه (علیه السلام) بیاموزیم «2»
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبدالکريم پاک نيا
امام جواد (علیه السلام) همواره به شیعیان خود سفارش مى کرد که حقوق والدین خود را رعایت و در معاشرت با آنان با کمال ادب و احترام رفتار کنند. آن حضرت حتى به یارانش تأکید مى کرد که اگر پدر و مادر آنان، باورهاى ناصحیح و اعتقادات فاسدى هم داشته باشند، باز هم از تکریم آنان دریغ نکنند.
از حضرت جواد الائمه (علیه السلام) بیاموزیم «1»
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبدالکريم پاک نيا
انسان، یک موجود اجتماعى است و بدون ارتباط با افراد جامعه، هرگز نمى تواند به مراحل رشد، کمال و سعادت برسد. و در این زمینه موفقیت انسان در گرو جلب دوستى دیگران است. به این سبب، هر کسى در این جهان دوست دارد تا در دل انسانها نفوذ کرده، طرف مقابل را با خود هم رأى و هماهنگ کند؛ زیرا براى موفقیت در یک تعامل اجتماعى، بهترین گزینه و روش، همان نفوذ در دل افراد جامعه و فتح دل آنان است.
امام جواد (علیه السلام)؛ تجسم صلابت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- شمس الله صفرلکی
- منبع:
- نشریه ی فرهنگ کوثر
در میان خانواده امام رضا (علیه السلام) و در محافل شیعه از حضرت امام جواد (علیه السلام) به عنوان مولودی پرخیر و برکت یاد می شود؛ چنان که صنعانی می گوید: روزی در محضر امام رضا (علیه السلام) بودم. فرزندش ابوجعفر را که خردسال بود. آوردند. امام فرمود: « این مولودی است که برای شیعیان ما با برکت تر از او زاده نشده است .»
رویدادهای عصر امام جواد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید حسن قریشی
- منبع:
- نشریه فرهنگ كوثر
امام محمد بن علی الجواد علیه السلام بنا به روایت شیخ مفید قدس سره و نوبختی و دیگر رجالیون، به سال 195 ق. در ماه مبارک رمضان در مدینه، به دنیا آمد. و در ذی قعده سال 220 ق. به شهادت رسید.
مسیح آل محمد (علیهم السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حميد حاج على
اگر عیسى بن مریم (على نبینا وآله و علیهماالسلام) توانست در گهواره حرف بزند و بگوید «إنِى عبدُالله آتانى الکتابَ وجعلنى نبیّاً و جعلنى مبارکاً أین ما کنتُ و أوصانى بالصلوة و الزکاة مادمت حیا ...» (1) ؛
امام جواد (علیه السلام) الگوى دانشمندان جوان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبدالکريم پاک نيا
آن گرامى (امام جواد علیه السلام) در سال 203 قمرى و در سن هفت سالگى بعد از شهادت پدر بزرگوارش این مسؤولیت (مقام رفیع امامت) را پذیرفته و عملاً به هدایت و ارشاد مردم پرداخت. در آن هنگام برخى این سؤال را مطرح مى کردند که آیا مى توان رهبرى جامعه را به یک کودک هفت ساله سپرد؟ آیا یک کودک هفت ساله مدیریت، دوراندیشى و درایت یک مرد کامل را دارد؟
دست خدا (معجزات و کرامات جوادالائمه علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حميده رضايى
داستان هایی کوتاه از معجزات و کرامات حضرت جوادالائمه، امام جواد (علیه السلام) به همراه امام رضا (ع) در مکه بودم. به حضرت عرض کردم مى خواهم به مدينه بروم، نامه اى براى ابى جعفر بنگار تا با خود ببرم. امام رضا (ع) تبسمى کرد و نامه اى نوشت. به مدينه رفتم در حالى که چشم هايم به دردى مبتلا بود. به در خانه امام جواد (ع) رفتم، نامه را تحويل دادم.
امام جواد (عليه السلام) غريب بغداد
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد عابدى
امام محمد بن على عليهما السلام (جواد الائمه) نهمين امام از خاندان اهل بيت عليهم السلام است . القابى که براى آن امام برشمرده اند و هر يک گوياى بعدى از شخصيت آسمانى حضرت است، عبارت اند از: «مختار، مرتضى، متوکل، متقى، زکى، تقى، منتجب، مرتضى، قانع، جواد، عالم ربانى، منتجب المرتضى و ... .» ابن صباغ مالکى از القاب «جواد، قانع، مرتضى » ياد مى کند و مى گويد: مشهورترين لقب امام، «جواد» است . شيخ صدوق نيز مى نويسد: به محمد بن على الثانى، تقى گفته شد؛ چون از خدا تقوا پيشه کرد و زمانى که مامون شبانه با حالتى مست وارد شد و او را با شمشير زد و گمان کرد حضرت را کشته است، خداوند او را نگه داشت .
پنج توصیه امام جواد (علیه السلام) به شیعیان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حسن اردشیری لاجیمی
- منبع:
- حوزه نت
همواره کسانی که به محضر اولیاءِ الهی، به خصوص رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله و ائمه معصومین علیهم السلام مشرّف می شدند، از ایشان تقاضای پند و اندرز یا نصیحتی می کردند تا در سایۀ نورانیت آن بزرگواران و مضامین عالیۀ کلامشان، قدم به قدم، وادی سلوک و تعالی را طی کرده و از رحمت خاصۀ الهی بهره مند گردند.
مروری بر مهم ترین کتاب ها در مورد امام جواد (علیه السلام)
- منتشر شده در
محمد بن علی، محمد تقی یا جواد، فرزند علی بن موسی و سبیکه (خیزران)، نهمین امام شیعیان است که در دهمین روز رجب سال ییی هجری قمری در مدینه به دنیا آمد. مادر آن حضرت «سبیکه » از خاندان «ماریه قبطیه» (خاندان همسر پیامبر اسلام) بود و از نظر فضائل اخلاقی در درجه والایی قرار داشت و برترین زنان زمان خود به حساب می آمد.
برخی از دلایل امامت امام جواد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبدالکریم پاک نیا
- منبع:
- نشریه مبلغان
منصب امامت همانند نبوت با گزینش و نصب خداوند متعال و با راهنمائی و اعلام رسول خدا و یا از طریق امامی که با نص رسول خدا صلی الله علیه و آله منصوب به امامت گردیده است، معین می شود. بنابراین تعیین امام به دستور خداوند متعال و توسط پیامبر و یا جانشین مشخص شده اش به مردم اعلام و معرفی می گردد؛ چه اینکه مردم توانائی تشخیص و انتخاب امام دارای شرایط ویژه امامت و رهبر جهانی را ندارند؛ زیرا انفاس قدسی انسانهای والا تبار که به مقام خطیر امامت برگزیده می شوند و دارای شرایط ویژه امامت می باشند فقط از سوی خداوند قابل شناسائی و درک است.
امام جواد (علیه السلام) پاسدار حریم وحی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبد الکریم پاک نیا
- منبع:
- مجله مبلغان
حضرت امام محمدتقی علیه السلام در دهم ماه رجب سال 195 ه. ق در مدینه منوره چشم به جهان گشود. پدر بزرگوارش حضرت رضا علیه السلام و مادر ارجمندش بانویی مصری تبار به نام سبیکه میباشد. ریحانه و خیزران از دیگر نامهای مادر امام جواد علیه السلام است. حضرت رضا علیه السلام در مورد منزلت فرزندش امام جواد علیه السلام و مادر مکرمه آن حضرت، به یارانش فرمود: من دارای پسری شدهام که همچون موسی علیه السلام شکافنده دریاها (ی علم) است و همانند عیسی علیه السلام مادری قدسیه و پاکیزه دارد.