شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)

پیامبر اکرم

توصیه های پیامبر اسلام درباره بیماری های واگیر در مجله‌ ی نیوزویک آمریکا!

توصیه های پیامبر اسلام درباره بیماری های واگیر در مجله‌ ی نیوزویک آمریکا!

آیا قدرت نیایش به تنهایی قادر به متوقف کردن یک همه گیری نظیر ویروس کرونا است؟ حتی حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) نیز اینطور فکر نمی کردند. با توجه به همه گیری کوئید 19 در سطح جهانی دولت ها و منابع خبری مجبور شده اند تا صحیح ترین و  مفید ترین توصیه ها را برای مردم جهان فراهم کنند. مراقبان سلامت و متخصصان و دانشمندانی که به مطالعه انتقال و تاثیر  این همه گیری می پردازند با مراجعات گسترده ای روبرو شده اند.

جزئیات

بیست و دوم ربیع الأول مصادف با غزوه بنی نضیر

بیست و دوم ربیع الأول مصادف با غزوه بنی نضیر غزوه «بنی­ نضیر»، دومین جنگ پیامبر (صلی الله علیه وآله) با یهودیان مدینه است که در ربیع ­الاول سال چهارم هجرت اتفاق افتاد. قرآن، یهودیان را پس از مشرکان، بدترین دشمنان مؤمنان مى ‏داند، در حالى که از مسیحیان به نرمى سخن مى‏ گوید. طبیعى است که یهودیان هیچ فرصتى رابراى نابودى اسلام و رسول خدا (صلی الله علیه وآله) از دست نمى ‏دادند؛ در عین حال، به دلیل آن که در اقلیت بودند در همان آغاز هجرت رسول خدا (صلی الله علیه وآله) معاهده صلحى را با آن حضرت پذیرفته بودند.

جزئیات

هفدهم ربیع الأول ولادت پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله)

هفدهم ربیع الأول ولادت پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) بی تردید، ولادت انبیای الهی وتربیت آنها بدون توجه وبرنامه ی الهی نبوده؛ به تصریح قرآن، آنها قبل از ولادت (1) ودرکودکی، پس از تولد تا آخر عمرشان مورد توجه خاص پروردگار متعال هستند؛ پیامبر خاتم، حضرت محمد (صلی الله علیه و آله ) نیز بیشتر از انبیای دیگر مورد توجه خداوند بوده: « أَ لَمْ يَجِدْکَ يَتِيماً فَآوى‌ ...» (2) ای پیامبرتو درکودکی یتیم وبی پناه بودی، خداوند تورا پناه داد، درجای دیگر درباره مقام معنوی پیامبر می فرماید:

جزئیات

میلاد نگین عترت

میلاد نگین عترت میلاد شخصیت بزرگى را در پیش رو داریم که وجودش در تاریخ، به زن بودن «معنا» بخشید! تجسمى از شجاعت و صبر بود و معلمى براى پاکدامنی؛ نیز الگویى براى پیروان ولایت و رهبری. شخصیت والاى این بانوى گرانقدر از کودکى او شکل مى گیرد آن زمانى که دختران هم سن و سال او بازى را تجربه مى کنند، او مصیبت و رنج و صبر را مى آموزد. گویى از همان آغاز راه در برابر طوفان تازیانه غم ها و رنج ها قرار مى گیرد تا بتواند روزى به تنهایى همه درد و رنج ها را بر دوش کشد!

جزئیات

دوازدهم ربیع الاول ورود پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به مدینه

دوازدهم ربیع الاول ورود پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به مدینه با پیشرفت ‏سریع اسلام در شهر یثرب، مقدمات هجرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و مسلمانان مكه بدان شهر فراهم شد. زیرا مشركین مكه روز به روز دایره فشار و شكنجه را به مسلمانان تنگ تر كرده و آنها را بیشتر می‏آ زردند تا جایی كه به گفته مورخین بعضی را از دین خارج كردند.

جزئیات

آخرین ساعات حیات پیامبر (صلی الله علیه و آله)

آخرین ساعات حیات پیامبر (صلی الله علیه و آله) رحلت جانگداز پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله) یکی از اندوه بارترین حوادث تاریخ اسلام به شمار می رود؛ چنان که حضرت علی (علیه السلام) پس از غسل و کفن بدن پاک آن فرستاده خدا، کفن را از صورتش کنار زد و با قلبی شکسته و اندوهگین، او را مورد خطاب قرار داد و فرمود: «پدر و مادرم به فدایت! با رحلت تو، رشته نبوّت و وحی الهی و اخبار آسمان ها منقطع گردید.

جزئیات

عام الفیل سال تولد پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله)

عام الفیل سال تولد پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) مشهور در میان اهل تاریخ آن است که ولادت رسول خدا درعام الفیل بوده،و عام الفیل همان سالی است که اصحاب فیل بسرکردگی ابرهه بمکه حمله بردند و بوسیله پرنده های ابابیل نابود شدند. و اینکه آیا این داستان در چه سالی از سالهای میلادی بوده اختلاف است که سال 570 و 573 ذکر شده،ولی با توجه به اینکه مسیحیان قبل از اسلام تاریخ مدون و مضبوطی نداشته اند

جزئیات

نگاهى کوتاه به زندگى حضرت محمد (صلّى الله عليه وآله)

نگاهى کوتاه به زندگى حضرت محمد (صلّى الله عليه وآله) در طول تاریخ بشری هیچ شخصیتی همچون پیامبر گرامی اسلام (صلّى الله علیه وآله) مورد توجه اندیشمندان و متفکران نبوده است و درباره هیچ انسانی مانند او کتب به رشته تحریر در نیامده بی شک وجود مبارک او که اشرف انبیاء و اشرف مخلوقات است چون نگینی درخشان بر تارک عالم وجود نور افشانی می کند.

جزئیات

وفاق در جامعه دینی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)

وفاق در جامعه دینی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) وفاق، واژه ای سیاسی است که به منظور یک دلی، یک جهتی، سازگاری، سازواری و همراهی کردن به کار می رود. در ادبیات سیاسی، وفاق را در معانی چون وحدت و معاهده نیز به کار می برند. آنچه که در وفاق مدّ نظر است، سازواری و یک جهتی تأثیر گذاران در فرهنگ و اندیشه جامعه دینی است؛ آنان که دیگران از ایشان تأثیر پذیرفته و حرکت اجتماعی خود را با نظر آنان سمت و سو می دهند.

جزئیات

عصمت پیامبر (صلی الله علیه و آله) پیش از بعثت

عصمت پیامبر (صلی الله علیه و آله) پیش از بعثت پنج دستاویز مخالفان عصمت بحثهایی عمیق و گسترده‏ای که پیرامون عصمت پیامبر (صلی الله علیه و آله) پس از بعثت انجام گرفت، پیراستگی او را از خلاف و گناه کاملاً ثابت نمود. گروهی از بداندیشان که در صفحه زندگی پیامبر خاتم، نقطه سیاهی نجسته‏اند، به فکر افتاده‏اند که برای او پیش از بعثت نقطه ضعفی جستجو کنند تا شاید بتوانند عصمت او را در تمام دوران عمر متزلزل سازند.

جزئیات

ارمغان بعثت برای بشریت

ارمغان بعثت برای بشریت بشر در آغاز دارای زندگی اساس و جامعه ای ابتدایی بود و چون به تدریج بر تعداد افراد افزوده شد، بین آنان بر اثر تضاد منافع، اختلافات رخ داد، از این رو نیازمند راهنما و قانون شدند. بر این اساس، یكی از اهداف بعثت انبیا (ع) به بیان قرآن كریم بر طرف كردن تنازع و كشمكش بین مردم می باشد؛ آنجا كه می فرماید:

جزئیات

صد و بیست درس از زندگانی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله)

صد و بیست درس از زندگانی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) زندگینامه رسول مکرم اسلام حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله کتاب قطور و بزرگی است که عصاره همه خوبیهای عالم در آن جمع شده است. زندگی این اسوه بزرگ خلقت، عظمت و اعجازی است که در تاریخ بشریت نظیر ندارد. جای جای این زندگی نور، سرمایه عظیمی برای پرورش انسانهای نمونه و ارائه آنها به عنوان الگو و سرمشق به دیگران است. از آنجا که آموختن راه و رسم زندگی رسول اکرم صلی الله علیه و آله اولین وسیله مطمئن برای شناخت مقاصد و مفاهیم عالیه اسلام به شمار می رود.

جزئیات

آموزه هایی از واپسین روزهای حیات پیامبر (صلی الله علیه و آله)

آموزه هایی از واپسین روزهای حیات پیامبر (صلی الله علیه و آله) حضرت محمد بن عبد الله صلی الله علیه وآله، آخرین سفیر الهی و بزرگ رهبر جهان اسلام، در سحرگاه روز جمعه 17 ربیع الاول سال 571 میلادی در مکه مکرمه و در دامن پاک حضرت آمنه، دیده به جهان گشود. آن حضرت که قبل از تولد، پدر گرامیش را از دست داده بود، در شش سالگی شاهد درگذشت مادرش گردید.

جزئیات

پیامبر اسلام الگوی مدیریت موّفق

پیامبر اسلام الگوی مدیریت موّفق مدیریت از اصول مهم زندگى فردى و اجتماعى آدمیان است، به گونه اى که اگر مدیریت صحیح بر زندگى انسان حاکم نباشد سرمایه هایى که وجود دارد تباه خواهد شد و استعدادها شکوفا نخواهد گردید و با از بین رفتن سرمایه ها و شکوفا نشدن استعدادها فرد و جامعه دچار انحطاط مى شود در حالى که اگر مدیریت صحیح و کارآمد بر جامعه حاکم باشد استعدادها شکوفا و سرمایه هاى مادى و معنوى و انسانى در جهت رشد و تکامل و توسعه همه جانبه به جریان خواهد افتاد و در نتیجه به ابداع و ابتکار و نوآورى دست خواهد یافت.

جزئیات

رد تهمت جنگ‌ طلبی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)

رد تهمت جنگ‌ طلبی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) دشمنان اسلام خود را به زحمت انداخته اند تا از پیامیر اکرم (صلی الله علیه و آله) چهره ای خشن و خونریز بکشند و ثابت کنند که پیشرفت سریع اسلام در شرق به نیروی سلاح و زور و شمشیر بوده. و گرویدن ملل مغلوب به اسلام، تنها به زور و قدرت و با شمشیر بوده است. این تهمت معروفی است که اغلب نویسندگان غرب در طول چند قرن روی آن تبلیغ کرده اند و در نظر عموم مردم به صورت حقیقت و یک امر واقعی و بدیهی جلوه  داده اند. از این رو، در این نوشتار برآنیم تا به چند نمونه از این تهمت ها و اتهامات ناروا اشاره و سپس به آنها پاسخ داده  شود.

جزئیات

واقعیت بعثت از نگاه اهل بیت (علیهم السلام)

واقعیت بعثت از نگاه اهل بیت (علیهم السلام) بعثت پیغمبر اسلام یا برانگیخته شدن آن حضرت به مقام عالى نبوت و خاتمیت، حساس ترین فراز تاریخ درخشان اسلام است.بعثت پیغمبر درست درسن چهل سالگى حضرت انجام گرفت. پیشتر گفتیم که پیغمبر تا آن زمان تحت مراقبت روح القدس قرار داشت، ولى هنوز پیک وحى بر وى نازل نشده بود. قبلا علائمى ازعالم غیب دریافت مى داشت، ولى مامور نبود که آن را به آگاهى خلق هم برساند.

جزئیات

تاریخ و زمان بعثت

تاریخ و زمان بعثت درباره تاریخ بعثت رسول خدا (صلی الله علیه وآله) در روایات و احادیث شیعه و اهل سنت اختلاف است و مشهور میان علماء ودانشمندان شیعه آن است که بعثت آنحضرت در بیست وهفتم رجب سال چهلم عام الفیل بوده، چنانچه مشهور میان علماءو محدثین اهل سنت آن است که این ماجرا در ماه مبارک رمضان آن سال انجام شده که در شب و روز آن نیزاختلاف دارند، که برخى هفده رمضان و برخى هیجدهم و جمعى نیز تاریخ آنرا بیست و چهارم آن ماه دانسته اند.

جزئیات

روز مبعث رسول الله (صلی الله علیه و آله)

روز مبعث رسول الله (صلی الله علیه و آله) ماجرای بعثت حضرت پیامبر، با نقل ‏های متفاوتی روایت شده است. چه سخنی رساتر و شیرین ‏تر از بیان امام هادی (علیه السلام) که می ‏فرماید: «هنگامی که محمد (صلی الله علیه وآله) تجارت شام را ترک گفت، هر روز به کوه حرا می‏ رفت و از فراز آن به آثار رحمت پروردگار می ‏نگریست و از آن چه می ‏دید، به یاد عظمت خدای آفریننده می ‏افتاد و آن‏ گاه با روشنی خاصی به عبادت خداوند مشغول می‏ شد.

جزئیات

تكامل انسان هدف بعثت انبياء

تكامل انسان هدف بعثت انبياء پرسش از هدف اصلى‌آنان است. آيا پيامبران براى آبادى دنياى مردم آمدند يا سعادت اخروى‌ايشان؟! در اين گفتار ما به تجزيه و تحليل شبهاتى مى‌پردازيم كه از سوى‌مرحوم مهندس مهدى بازرگان و دكتر سروش در اين باب مطرح شده‌است. مهندس بازرگان، در آخرين سالهاى حيات خود، مطرح كرد كه هدف‌بعثت انبياء، جز دعوت به خدا و آخرت نبوده است و پيامبران آمدند تا بشر را تنها با توحيد و حيات اخروى آشنا سازند. پيامبران در فكر اداره جامعه بشرى نبوده‌اند، براى اصلاح بشر نيامدند و از فرامين آنها نبايد انتظار اصلاح دنيا را داشت. پيامبران آمدند تا ما انسانها را از خود محورى نجات بخشيده و حيات جاويد را به اطلاع ما برسانند و اين دو محور فكرى انبياء، از جمله امورى است كه بشر نمى‌تواند با عقل خويش به‌دست آورد. اما امورى نظير اصلاح جامعه كه بشر، خود از عهده آن برمى‌آيد، جزء تعاليم پيامبران نمى‌باشد. «شايسته خداى خالق و فرستادگان و پيام‌آوران او، حقا و منطقا مى‌بايست درهمين مقياسها و اطلاعات و تعليماتى باشد كه ديد و دانش انسانها ذاتا و فطرتا از درك آن عاجز و قاصر است و دنياى حاضر با همه ابعاد و احوال آن، اجازه‌ورود و تشخيص آنها را به ما نمى‌دهد، والا گفتن و آموختن چيزهائى كه بشرداراى امكان كافى يا استعداد لازم براى رسيدن و دريافت آن هست، چه تناسب‌و ضرورت مى‌تواند داشته باشد.» (1) دكتر سروش نيز مى‌نويسد:

جزئیات

نظر خود را اعلام كنید

نظرات كاربران

نظری وجود ندارد
*
*

شبکه فرهنگی الحسنین (علیهما السلام)