جلوه هایی از نور قرآن در قصه ها، مناظره ها و نکته ها

جلوه هایی از نور قرآن در قصه ها، مناظره ها و نکته ها0%

جلوه هایی از نور قرآن در قصه ها، مناظره ها و نکته ها نویسنده:
محقق: علی عطائی اصفهانی
مترجم: علی عطائی اصفهانی
گروه: مفاهیم قرآنی

جلوه هایی از نور قرآن در قصه ها، مناظره ها و نکته ها

نویسنده: عبدالکریم پاک نیا
محقق: علی عطائی اصفهانی
مترجم: علی عطائی اصفهانی
گروه:

مشاهدات: 11199
دانلود: 3464

توضیحات:

جلوه هایی از نور قرآن در قصه ها، مناظره ها و نکته ها
جستجو درون كتاب
  • شروع
  • قبلی
  • 8 /
  • بعدی
  • پایان
  •  
  • دانلود HTML
  • دانلود Word
  • دانلود PDF
  • مشاهدات: 11199 / دانلود: 3464
اندازه اندازه اندازه
جلوه هایی از نور قرآن در قصه ها، مناظره ها و نکته ها

جلوه هایی از نور قرآن در قصه ها، مناظره ها و نکته ها

نویسنده:
فارسی

جلوه هائى از نور قرآن در قصه ها و مناظره ها و نكته ها

مؤلف: عبدالكريم پاك نيا

این کتاب توسط مؤسسه فرهنگی - اسلامی شبکة الامامین الحسنینعليهما‌السلام بصورت الکترونیکی برای مخاطبین گرامی منتشر شده است.

لازم به ذکر است تصحیح اشتباهات تایپی احتمالی، روی این کتاب انجام نگردیده است.

پيشگفتار

بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ

قرآن مجيد، كتاب دين، قانون زندگى و نسخه شفابخش و سعادت آفرين، براى همه انسانها در همه اعصار مى باشد. به ويژه حيات فردى و اجتماعى مسلمانان، در طول تاريخ هزار و چند ساله خويش، بر اساس قرآن و معارف آن بوده است. از آن روزى كه، نور وحى برفراز جوامع انسانى، پرتو افشانى كرد، و پيام روح نوازش را براى جهانيان به ارمغان آورد؛ پيوندى عميق و رابطه اى محكم بين قرآن و ابعاد مختلف زندگى مسلمانان پيدا شد.

البته علاوه بر مسلمانان، تمام انسانها و تشنگان كوثر حقيقت و معنويت از فوائد بيشمار اين كلام آسمانى، بى نياز نيستند. چرا كه ما اعتقاد داريم اين نداى ملكوتى، با فرهنگ مشترك تمام طبقات مختلف مردم، سخن مى گويد. انسانها گرچه در فرهنگهاى قومى و جغرافيائى با هم اشتراك ندارند؛ امّا در فرهنگ انسانى - كه همان فطرت پايدار و تغييرناپذير است - با هم مشتركند، و مخاطب قرآن هم، آن فطرت پاك انسانى مى باشد؛ و براى همين است كه زبان قرآن براى همگان (اعم از مسلمان و غيرمسلمان) آشنا، و قابل فهم است.( فِطْرَتَ اللّهِ الّتى فَطَرَ النّاسَ عَلَيْها لاتَبْديلَ لِخَلْقِ اللّهِ ذلِكَ الدّينُ القَّيِمُ ) (۱)

در نتيجه، محتواى اين كلام نورانى، براى همه سودمند بوده و احدى از آن بى نياز نيست؛ و همانند: آبى گوارا عامل حيات همه زندگان است.( وَ ما هِىَ اِلاّ ذِكْرى لِلْبَشَرِ ) (۲)

مطالعه در طول تاريخ اسلام نشان مى دهد، كه از همان زمان آغاز وحى - در صدر اسلام - تا به امروز، هيچ بُعدى از ابعاد زندگى انسان مسلمان، خالى از قرآن نبوده و نيست. يكى از آن موارد راه يافتن آيات مبين قرآن، در گفتگوها و مكالمات روزمرّه طبقات مختلفِ پيروان اين آئين محمدى، صلى‌الله‌عليه‌وآله مى باشد. آنان علاوه بر استفاده معنوى و علمى از مفاهيم و مضامين اين گنجينه ملكوتى، در رساندن پيامها، و اظهارات درونى و مكنونات قلبى خويش - كه احياناً در الفاظ كلمات عادّى نمى گنجيد - از عبارات آسمانى آن بهره مى گرفتند.

ما در اين نوشتار، سعى كرده ايم به زبان ساده و شيرين در ضمن قصه ها، و بيان نكاتِ لطيف، بخشى از پيامهاى اخلاقى، اعتقادى و اجتماعى اين كلام نورانى را به خوانندگان گرامى منتقل كنيم؛ و حتى در مطالبى كه به ظاهر طنزگونه نقل شده اند، نكات آموزشى مورد نظر بوده است. ما دريافت آن نكات آموزنده را- مگر در بعضى موارد- به عهده خوانندگان عزيز واگذار كرده ايم. همچنين براى عزيزانى كه حوصله بيشترى دارند توضيحاتى لازم در پاورقى آورده ايم.

در هر حال، هدف از تدوين اين اثر كوچك، آشنائى جوانان عزيز ما با مفاهيم و معارف قرآن كريم، ترويج فرهنگ قرآنى و الهى در جامعه و از همه مهمتر كسب رضايت پروردگار متعال مى باشد.

به اميد روزى كه بتوانيم قرآن را در تمام زواياى زندگى انسانها وارد كرده و از اين نسخه شفابخش كمالِ بهره را برده، و در عمل مطابق آن حركت كنيم.

قم - عبدالكريم پاك نيا

۱۰/۱۲/۱۳۷۸ برابر با ۲۳ ذى العقده ۱۴۲۰