امام سجاد علیه السلام
شهادت امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حمزه کریم خانی
پنجم شعبان، زاد روز مسعود امام همام، حضرت زین العابدین است که در سال 38 قمری در شهر مدینه، به دنیا آمد. او در خاندان پاک رسالت، قدم به دنیا گذاشت و جهانی از صفا، معنویت و دانش و بینش برای بشر به ارمغان آورد. او آمد تا شیفتگان عبادت و سالکان راه معرفت و خداشناسی را، از سرچشمه زلال توحید و عرفان ناب محمّدی سیراب سازد. پدرش امام حسین (علیه االسلام) به سبب علاقه فراوانی که به پدر بزرگوارشان، حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) داشتند، این مولود مبارک را «علی» نام نهادند.
زندگی و زمانه امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد علی لیالی
- منبع:
- نشریه پرسمان، ویژه نامه صحیفه سجادیه
علی بن الحسین (علیهماالسلام)، بنابر قول مشهور، در جمادی الثانی سال 38 هجری متولد شد. زین العابدین و سجاد از القاب آن حضرت بوده اند. امام سجاد (علیه السلام) در جمادی الثانی و یا شعبان سال 36 یا 37 یا 38 هجری متولد شد. اگر قول مشهور را بپذیریم، امام سجاد (علیه السلام) عصر پیامبر (صلی الله علیه وآله) را درک نکرد؛ اما عصر امیرمؤمنان، علی (علیه السلام) را درک کرده و حداقل دو ساله بوده است.
امام سجاد (علیه السلام) در شام و مدینه
- منتشر شده در
ابن زیاد، اهل بیت رسالت را در بیستم محرم سال 61 هجری به سوی دمشق روانه ساخت. طبق فرمان یزید اسیران کربلا را با وضعی رقت انگیز و در حالی که امام چهارم (علیه السلام) به غل و زنجیر بسته شده بود به سوی شام حرکت دادند. «مخضر بن ثعلبه ی عائذی» و «شمر بن ذی الجوشن ضبایی» با دو هزار نفر مسلح مأموریت داشتند که به سرعت، اسیران را به دمشق برسانند.
به شهادت رسیدن امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
پس از واقعهی کربلا، یزید تصمیم گرفت امام سجاد (علیه السلام) را نیز از میان بردارد. به همین دلیل در ملاقاتهایی که در کاخ خود با او و سایر اسرا داشت، منتظر بود از او حرفی بشنود که بهانهای برای قتلش باشد. یک روز امام را به کاخ خود فرا خواند و از او سوالی پرسید. امام در حالی که تسبیح کوچکی را در دستش میگرداند، به او پاسخ داد.
سفیر بازمانده کربلا؛ امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- منبع:
- پایگاه اینترنتی حوزه
شهادت حضرت امام العارفین، امام سجاد (علیه السلام)، امام چهارمِ شیعیان بنا به روایتی در سال 94 یا 95 قمری است. تاریخ دقیق شهادت امام سجاد (علیه السلام) مشخص نیست، ولی روایت 25 محرمِ سال 94 هجری سندّیت بیشتری دارد. مدت عمر آن حضرت پنجاه و هفت سال و طول امامت آن بزرگوار سی و چهار سال و اندی می باشد. آن حضرت به دست هِشام بن عبدُالمَلِک در زمان خلافت ولید بن عبدالملک مسموم گردیدند و در کنار مرقد مطهر عموی بزرگوارش، حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام) در قبرستان بقیع به خاک سپرده شدند.
امام سجاد (علیه السلام) سرچشمه کمالات انسانی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد محمدى اشتهاردى
امام سجاد (علیه السلام) در عین آن که زینت عبادت کنندگان، بزرگمرد عبادت، عرفان وسجده بود، مجاهد بزرگ فى سبیل الله بود، او در عین آن که کانون علم و اندیشه ومعرفت بود، تواضع ویژه اى داشت، و در عین آن که شکوه و جلال و ابهت خاصى داشت، داراى حلم و بردبارى و سعه صدر مخصوصى بود، و در یک کلمه کانون همه کمالات انسانى و ارزش هاى والاى معنوى، و زیبنده این شعر معروف بود که:
کربلا در بقیع (شهادت امام سجاد علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد حسن يوسفی
با نگاهی به زندگی ائمه اطهار علیهمالسلام میتوان دریافت که هر یک از آن بزرگواران، با چالش های گوناگونی در طول زندگی و دوران امامت خویش روبه رو بوده اند که زاییده فرهنگ و شرایط زمانی و مکانی خاص آنها بوده است.
شهادت امام زین العابدین (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد محمود طاهرى
گفتار زیر درباره یکی از چکادهای سر به فلک کشیده جهان هستی، امام سجاد (علیه السلام) است. او در برابر شدیدترین تندباد حادثه ها، استوار بر جای ایستاد و تازیانه خونبارترین پیشامدها، چون عاشورا و گردباد تلخترین روزگاران، مانند دوران اسارت، آسیبی به شکوه او نرساند. قرن هاست که چشمانداز زیبای بلندای او، همچنان، چشم ها را مینوازد و به قلب ها استواری و به دلها جرئت می بخشد.
شهادت امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- حمزه کريم خانى
پنجم شعبان، زاد روز مسعود امام همام، حضرت زین العابدین است که در سال 38 ق در شهر مدینه، به دنیا آمد. او در خاندان پاک رسالت، قدم به دنیا گذاشت و جهانی از صفا، معنویت و دانش و بینش برای بشر به ارمغان آورد. او آمد تا شیفتگان عبادت و سالکان راه معرفت و خداشناسی را، از سرچشمه زلال توحید و عرفان ناب محمّدی سیراب سازد.
مادر امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد ابراهیم احمدی
- منبع:
- نشریه فرهنگ كوثر
از آنجا که بخشی از زندگی و تربیت معصومان (علیهم السلام) به مسئله «مادر و نیاکان مادری» آنان، اختصاص دارد؛ زیبنده است که در نگارش زندگینامه هر معصومی، به این موضوع نیز پرداخته شود .
چهل حدیث گهربار از امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
«سه حالت و خصلت در هر یک از مومنین باشد در پناه خداوند خواهد بود و روز قیامت در سایه رحمت عرش الهی میباشد و از سختی ها و شداید محشر در امان است. اوّل آن که به مردم چیزی را دهد که از آنان برای خویش میخواهد (آنچه برای خود می پسندد را به آنان عطا کند)؛ دوّم آن قدم از قدم برندارد تا آنکه بداند آن حرکتش در راه اطاعت خداست یا معصیت و نافرمانی او؛ سوّم از برادر مومن خود (به عیبی که در خود نیز دارد ) عیب جویی نکند تا آنکه آن عیب را از خودش دور سازد .»
با صحیفه سجادیه، «زبور آل محمد علیهم السلام» آشنا شویم
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید جواد حسینی
- منبع:
- حوزه
علی بن حسین بن علی علیهم السلام چهارمین امام شیعیان، در سال 38 هجری قمری، روز سوم شعبان دیده به جهان گشود . نام مادرش شهربانو، «شهر بانویه » «شاه زنان » و ... ، و مشهورترین القاب آن حضرت «زین العابدین » و «سجاد» می باشد .
امام سجاد (علیه السلام) و دفاع فرهنگی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محسن رنجبر
در عصر امامت امام زین العابدین علیه السلام (61- 95 ه) جامعه اسلامى در یک بحران فکرى و عقیدتى وحشت زا فرو رفته بود. بى تردید از پیش عوامل مختلفى در این بحران نقش داشتند که در این میان چند عامل از همه مهمتر به نظر مى رسد:
امام سجاد (عليه السلام) از كربلا تا شهادت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد عباس رفيعی پور
در زندگى پرفراز و نشیب امام زینالعابدین علیه السلام نكات بسیار مهمى براى بحث و بررسى وجود دارد. در اینجا گوشهاى از نقش احیاگر سیدالساجدین حضرت امام زینالعابدین علیه السلام را از كربلا تا شهادت در چند محور به صورت گذرا مورد بررسى قرار میدهیم.
امام سجاد (علیه السلام) فاتح قلب ها
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عبدالکریم پاک نیا
- منبع:
- نشریه فرهنگ كوثر
بی تردید یکی از مهم ترین رازهای توفیق پیشوایان معصوم علیهم السلام در طول حیات و بعد از شهادت آن بزرگواران، جایگاه معنوی و شخصیت والایشان در قلوب انسان های مشتاق فضائل و کمالات بوده است . از آنجا که حضرات معصومین علیهم السلام هرکدام در عصر خویش به عنوان اسوه کامل انسانیت و بارزترین نمونه کمالات و صفات انسانی بوده اند و عموم مردم فطرتا چنین صفاتی را دوست دارند ...
امام سجاد (علیه السلام) از مدارا تا خشونت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد على نقى ميرحسينى
از آنجا که انسان زندگى اجتماعى دارد، ناگزیر در طول شبانه روز با افراد مختلف در ارتباط است و با گروههاى ناهمگون - که داراى عقاید و سلیقه هاى متفاوت هستند - در تماس مى باشد . سؤالى که در اینجا مطرح مى شود، این است که:
آثار برخى گناهان از زبان امام سجاد (علیه السلام)
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد جواد حسينى
بارها در دعاى کميل اين جملات را زمزمه کرده ايم: «اللّهم اغفرلى الذّنوب الّتى تهتک العصم، اللّهم اغفر لى الذّنوب الّتى تنزل النقم، اللّهم اغفرلى الذنوب الّتى تغيّر النّعم، اللّهم اغفرلى الذّنوب الّتى تحبس الدّعاء، اللّهم اغفرلى الذّنوب الّتى تنزل البلاء؛» خدايا بيامرز گناهانى را که پرده هاى عصمت را مى درد (و آبروى انسان را مى برد) خدايا بيامرز گناهانى را که بدبختى ها را فرو مى ريزد. خدايا ببخش گناهانى را که نعمت ها را تغيير مى دهد، خدايا ببخش گناهانى را که دعاى انسان را (از اجابت) حبس مى کند (و باز مى دارد) و خدايا ببخش گناهانى را که بلاها را نازل مى کند.
نگاهی به ترجمه های صحیفه ی سجادیه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید محسن موسوی
- منبع:
- نشریه پرسمان، ویژه نامه صحیفه سجادیه
پرتویی از مبارزات امام سجاد علیه السلام
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- عباس کوثری
- منبع:
- نشریه فرهنگ كوثر، اردیبهشت 1378، شماره 26