عدل
فلسفه ی حکومت عدل جهانی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- علی اصغر رضوانی
- منبع:
- نشریه انتظار، تابستان 1381، شماره 4
یکی از سؤال هایی که ممکن است در باره ی مهدویت در ذهن ها پدید آید، این است که «فلسفه ی حکومت عدل جهانی چیست؟ چرا باید در آخر الزمان، حکومتی توحیدی و عالمی بر پا شود؟ آیا صرفا جنبه ی تعبدی دارد و از جمله اموری است که قرآن و سنت به آن خبر داده و تعبدا باید به آن اعتقاد پیدا کرد؟
مفهوم عدالت
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سعید آخوندزاده
- منبع:
- نشریه دانش پژوهان، بهار و تابستان 1385، شماره 8
یکی از ویژگی های بارز انسان ها حس عدالت خواهی و عدالت طلبی آنها می باشد. به طوری که اگر تاریخ را مورد بررسی قرار دهید خواهید یافت که اغلب انقلاب ها و تحولات تاریخی با انگیزة ایجاد عدالت شکل گرفتند.
عدالت؛ آرزوی دست یافتنی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- طیبه چراغی
- منبع:
- نشریه گلبرگ، تیر 1385، شماره 76
عدالت، آرمانی انسانی است و پیشینه ای به قدمت عمر بشر دارد. از سپیده دم آفرینش، آدمی، به عدالت گرایشی باطنی داشت و آن را مبنای قوانین و قضاوت خود قرار داد. هیچ چیز به اندازه پایمال شدن حق ضعیف و مظلوم برای فطرت بشر زجر آور و نفرت انگیز نیست و هیچ چیز به اندازه بی عدالتی، کینه و دشمنی در قلب ها پدید نمی آورد.
عدالت وجایگاه آن در اسلام از دیدگاه شهید مطهری
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- علی رضا صیادنژاد
- منبع:
- نشریه دانش پژوهان، بهار و تابستان 1385، شماره 8
گفته می شود که یکی از بنیادیترین مفاهیم در علوم انسانی و به خصوص در علم سیاست مفهوم عدالت است. این سخن گزاف نیست زیرا که اهمیت عدالت و نقش تعیین کنندة آن در اجتماع غیر قابل انکار می باشد. می توان غرض را با این عبارت بیان کرد که مبحث عدالت در مرکز منظومة فکری اندیشمندان سیاسی واقع شده است.
عدالت و قاطعیت در وقت ظهور
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- محمد حکیمی
- منبع:
- نشریه موعود، دی 1375، پیش شماره 2
امام مهدی (ع) در راه و کار خود سازش ناپذیر است و در اجرای حدود و احکام الهی و مبارزه با ستمگران قاطعیتی خدایی دارد، چشم پوشی و مسامحه ای در راه و روش او نیست، از ملامت ملامتگران نمی هراسد، از هیچ مقام و قدرتی نمی ترسد، و بدون هیچگونه ملاحظه ای تبهکاران را کیفر می کند و صالحان زاهد و ساده زی و بی آلایش را در مصادر امور می گمارد.
عدالت و عدالتخواهی ، دو سرمایه اجتماعی
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- زهرا رضائیان
- منبع:
- نشریه حدیث زندگی، بهمن و اسفند 1384، شماره 27
عدالت ، مهم ترین صفت هر انسان مؤمن و بارزترین ویژگی حکومت دینی و مردمی است . عدالت ، گمشده آدمی در تمام قرون و اعصار است و گل واژه ای است که در عصر دود و باروت ، هنوز هم هر شنونده ای را مسحور و هر بیننده ای را مبهوت می کند
عدالت از نگاه شهید مطهری
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سید مهدی طاهری
- منبع:
- نشریه پگاه حوزه، 12 اردیبهشت 1388 - شماره 253
عدالت از مفاهیم بنیادینی بوده که همه ادیان الهی با هدف تحقق این اصل از سوی خدای متعال بواسطه انبیاء نازل گشته اند. مهم ترین دغدغه پیام آوران الهی بعد از شناخت خدا و نزدیک کردن انسان به او، ایجاد و بسط عدالت بوده است
عدالت محوری در قرآن و حدیث
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- غلامرضا گلی زواره
- منبع:
- نشریه پاسدار اسلام، مهر 1385، شماره 298
از آنجا که عدالت از اهداف اساسی بعثت پیامبران است، در دین محمّدی که خاتم آنهاست اجرای عدالت در جامعه بشری هدف اصلی است و در آیات و روایات در سیره عملی رسول اکرم (ص) و اهل بیت او نیز اجرای عدالت به صورت اصلی بنیادین مطرح گشته و مورد تأکید بسیاری قرار گرفته است.
عدالت باورى
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- بهروز محمدى منفرد
- منبع:
- نشریه انتظار، بهار 1384، شماره 15
اين نوشتار آثار و ره آوردهاى اعتقاد به عدالت را از ابعاد فردى و اجتماعى بررسى مى کند و در هر کدام از اين ابعاد نيز هم بعد معنوى و هم ظاهرى مورد توجه قرار گرفته است.
- «
- شروع
- قبلی
- 1
- بعدی
- پایان
- »