Imamejn Hasanejn - Baština pozitivnih misli

Jedna minuta naših života

Jedna minuta naših života 


Izračunah da se u jednoj minuti može toliko dobra uraditi, kao učenje ajeta kur`ana, dok se ajeti sastoje od desetina slova (harfova), a svako slovo vrijedi deset dobrih djela (hasenat), tako da rezultat bude preko 100 dobrih djela. 
"SUBHANALLAH WE BI HAMDI" mozes izgovoriti 100 puta u jednoj minuti, a ko izgovori "SUBHANALLAH WE BI HAMDI" 100 puta biće mu oprošteni grijesi, pa maker ih bilo kao morske pjene. U jednoj minuti pročitah četiri stranice korisne knjige, proučih "Fatihu" u sebi 7 puta u jednoj minuti, a neki su izracunali da je u jednom proučenoj "Fatihi" vise od 1400 dobrih djela (harf = dobro djelo), suretul-Ihlas se može pouciti 20 puta u jednoj minuti, a ko ne vjeruje neka sam oproba! 
Ono na što zelim skrenuti paznju je vrijednost jedne minute naseg zivota. Ta jedna minuta moze ti produziti zivot, povecati tvoju sadaku, obogatiti tvoje misli, tvoje znanje, tvoja dobra djela. 
Jedna minuta koja se upise u knjigu tvojih dobrih djela (ako znas kako da je iskoristis), zato pogledaj koliko minuta, sati, dana, mjeseci, a mozda i godina izgubismo bez koristi, a Allaha mi proletise tako brzo i bez povratka, i kamo srece da necemo biti pitani za njih, naprotiv mozda budemo bas zbog njih i kaznjeni. 
U jednoj minuti mozes reci:" LA ILLAHE ILLALLAH WAHDEHU LA SERIKE LEH, LEHUL MULKU WE LEHUL HAMD WE HUWE `ALA KULI SEJ`IN KADIR" 20 puta, a imas nagradu kao da oslobodis 8 robova od Ismailovog potomstva (hadis). 
I kao sto je vec spomenuto gore iznad ucenje sure el- Ihlas 20 puta u minuti vrijedi kao proucen cijeli kur`an 7 puta (jer suretul- Ihlas vrijedi trecinu kur`ana). Allahu ekber, koliko koristi izgubismo? 
Koliko dobrih djela propustismo? 
Koliko vrijednih minuta prođe u ogovaranju, u "rekla- kazala" ("rekao-kazao")? 
Što se tice pisanja, mozeš u jednoj minuti napisati bar cetiri r 
……………………………….
„Koliko veliki broj dokaza ima na nebesima i na Zemlji, a ljudi pored njih ne razmišljajući prolaze i okreću glave.“ ( 105. Kur'an)
……………………………….

 

Ostavite svoj komentar

Korisnički komentari

Nema komentara
*
*

Imamejn Hasanejn - Baština pozitivnih misli