ادعیه و زیارات
دعای عرفه منشور جاویدان توحید
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- نشريه پاسدار اسلام، دى 1384
- منبع:
- نشريه پاسدار اسلام
رفه روز دعا و روز نیایش و مناجات با پروردگار عالمیان است، دعائى که طبق فرموده علی (علیه السلام) همه هستى انسانهاست. اساساً انسان از خودش چیزى ندارد و در این عالم او فقط مالک دعاست. علی (علیه السلام) با اشاره به این معنى در دعاى کمیل مى فرماید: « يا سَريعَ الرِّضا اِغْفِرْ لِمَنْ لا يَمْلِكُ إلاّ الدُّعاءَ ؛ دعا تنها وسیله و ابزار در دست انسان است و او با همین سلاح مى تواند به خواسته هایش برسد که همان سلاح انبیاء است.»
دعای وداع با ماه مبارک رمضان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- شیخ عباس قمی
- منبع:
- مفاتیح الجنان
شیخ کلینی (رضوان الله علیه) در کتاب کافی روایت کرده از ابو بصیر از حضرت صادق علیه السلام این دعا را برای وداع ماه رمضان
پنج عمل برای درک بهتر شب قدر
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- ناصر باقرى بيدهندى
از جمله اعمالي که براي رسيدن به درک شب قدر بايد انجام دهيم تا بتوانيم بهره کامل از اين شب ببريم، بدين شرح است :
فضیلت شب قدر
- منتشر شده در
شب قدر از شبهای مقدس و متبرک اسلامی است. خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سورهای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمیرسد. این شب شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسانها و روزیها، عمرها و امور دیگر مشخص میشود.
دعاى امام سجاد (عليه السلام) هنگام حلول ماه رمضان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد حسين موسوى راد لاهيجى
دعاى امام سجاد (عليه السلام) هنگام حلول ماه رمضان
فضیلت ماه شعبان
- منتشر شده در
در فضیلت و اعمال ماه شعبان است بدانکه شعبان ماه بسیار شریفى است و منسوب است به حضرت سید انبیاء (صلی الله علیه وآله) و آن حضرت این ماه را روزه مى داشت و وصل مى کرد به ماه رمضان و مى فرمود: شعبان ماه من است، هر که یک روز از ماه مرا روزه بدارد بهشت او را واجب شود و از حضرت صادق (علیه السلام) روایت است که چون ماه شعبان داخل مى شد حضرت امام زین العابدین (علیه السلام) اصحاب خود را جمع مى نمود و مى فرمود :
اعمال شب و روز مبعث
- منتشر شده در
شب مبعث از شب های متبرّکه است و برای آن اعمالی ذکر کردهاند: 1- در مصباح از حضرت ابوجعفر امام جواد (علیه السلام) روایت شده که فرمود: در رجب شبی است که از آنچه که بر آن آفتاب می تابد، بهتر است و آن شب بیست و هفتم رجب است که در صبح آن پیغمبر خدا (صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَ آله) به رسالت مبعوث گردید و برای آن شب اعمالی است که اگر شیعه ای از ما آن اعمال را در آن شب انجام دهد اجر عمل شصت سال می برد.
فضیلت و اعمال ماه مبارک رجب
- منتشر شده در
ماه رجب و ماه شعبان و ماه رمضان شرافت زیادی دارند و در فضیلت آنها روایات بسیاری وارد شده است. از حضرت رسول (صلى الله علیه و آله) روایت شده که: «ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضیلت به آن نمیرسد و جنگیدن با کافران در این ماه حرام است و رجب ماه خدا است و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ میگردد و غضب الهى از او دور می گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد.»
روز عرفه و فرصت ها
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- ياسر جهانى پور
کى از ویژگى هاى مؤمن این است که مى خواهد دائماً خود را به خدا نزدیک کند و پیوسته در جهت جلب رضاى اوست. همانطور که در روایات بسیارى به توبه یا دعا و...سفارش شده و از طرف دیگر مکان ها یا زمانهاى خاصى براى اجات دعا یا قبولى توبه ذکر شده، براى جلب رضایت حق نیز اوقات یا مکان هایى بیان شده که مؤمن مى تواند در آنها، به خداوند تقرّب جوید.
عرفه، روز دعا و نیایش
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد جواد حسينى
بادات و دعا رشته اتصال انسان با مبدأ هستی و قدرت لایزال الهی هستند؛ از این رو لذا نمی توان گفت که دعا و عبادات، مخصوص ایّام خاص می باشند؛ اما زمان هایی وجود دارد که فرصت ویژه ای برای ارتباط با خداوند از طریق دعا و راز و نیاز است؛ چرا که رحمت خاص خداوند در آنها از مبدأ اعلی به سوی بندگان سرازیر می گردد و بنده باید تلاش کند خود را در معرض دریافت آن عنایات و رحمتهای ویژه الهی قرار دهد؛
روزه، روزگار پیوستن به اصل خویش «2»
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- پاسدار اسلام
روزه پیکاری است درونی برای آماده شدن در پیکارهای سخت بیرونی، رمضان کلاس درس است، معلمانش پیامبران خدا، کتابش قرآن و درسش آموختن تشنگی تا در محرم از پایمان نیندازند، رمضان یک اردوگاه است، سربازانش عموم مردم و افسرانش بهترین عبادت کنندگان.
روزه، روزگار پیوستن به اصل خویش «1»
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- پاسدار اسلام
بار دیگر ضیافتی برپا میشود و مؤمنان بر سر سفره رحمت الهی حاضر میگردند. در نیمههای شب تک چراغی در هر خانه اما چلچراغی در دلها روشن می شود، نجوای مناجات و رایحه سحرانگیز صلوات و تسبیح فضا را ملکوتی و معطر میکند.
هنگامه هاى دعا و درمان
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- دکتر محمد مهدى خديوى زند
دعا در سراسر تمدن انسان و در تمام فرهنگ ها و ادیان وسیله اى براى رهایى از گرفتارى ها، درماندگى ها، تحقق آرزوها و درمان آسیب هاى بدنى و روانى بوده است. در قرآن کریم موارد فراوانى از توسل پیامبران و مردمان به دعا آمده است.
نيم نگاهى به شرح فرازهايى از دعاى عرفه
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- سيد جواد حسينى
مطالب این نوشتار، برگرفته از اثرى است تحت عنوان: «شرح گزیده اى از دعاى عرفه» از عارف نامور، حضرت آیت اللّه جوادى آملى، که اکنون مراحل تحقیق را، جهت تکمیل و انتشار، طى مى کند تا به فضل الهى از سوى مؤسسه تحقیقاتى اِسراء منتشر شود و تشنگان معارف زلال اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام را سیراب نماید. به مناسبت سال عزّت و افتخار حسینى، بر این اثر ارزشمند مرور نموده و بخشهایى از آن را براى شما خوانندگان، به ویژه روحانیان و شیفتگان معارف حسینى برگزیدیم.
اعمال شب عید فطر
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- شیخ عباس قمی
- منبع:
- مفاتیح الجنان
شب اوّل از جمله لیالی شریفه است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیای آن احادیث بسیار وارد شده و روایت شده است که آن شب کمتر از شب قدر نیست و از برای آن چند عمل است:
اعمال روز عید فطر
- منتشر شده در
-
- نویسنده:
- شیخ عباس قمی
- منبع:
- مفاتیح الجنان
روز اوّل روز عید فطر است و اعمال آن چند چیز است:
بهار قرآن و عرفان نگاهی به اعمال عبادی و عرفانی ماه مبارک رمضان
- منتشر شده در
آمادگي ورود به ماه خدا و پيدا کردن لياقت و صلاحيت روحي و رواني جهت حضور در ضيافت الهي در اين ماه عزيز، بسيار مهم وقابل توجه است و مؤمنان و عارفان نبايد ازآن غافل بمانند. در اين باب توصيه و تذکرهايي از سوي معصومين و اولياي ما وارد شده است که به برخي از آنها اشاره ميکنيم :